BURAK ERBAY: “SEÇİMLERİN YAKLAŞTIĞI BİR DÖNEMDE SOSYAL MEDYAYI BASKI ALTINA ALMAK, MUHALEFETİ SUSTURMAK İSTİYORLAR”

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören kanun teklifini eleştirerek “Verdikleri kanun teklifiyle seçimlerin yaklaştığı bir dönemde sosyal medyayı

Güncel 2.06.2022 21:29:17 0
BURAK ERBAY: “SEÇİMLERİN YAKLAŞTIĞI BİR DÖNEMDE SOSYAL MEDYAYI BASKI ALTINA ALMAK, MUHALEFETİ SUSTURMAK İSTİYORLAR”

CHP Mugla Milletvekili Burak Erbay, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda internet medyasi ve sosyal medyaya yeni yaptirimlar öngören kanun teklifini elestirerek “Verdikleri kanun teklifiyle seçimlerin yaklastigi bir dönemde sosyal medyayi baski altina almak, muhalefeti susturmak, haber sitelerini oto sansüre zorlamak istiyorlar. Ancak ne olursa olsun özgür ve bagimsiz bir ülke için mücadele edecegiz” dedi.

AKP ve MHP’nin internet medyasi ve sosyal medyaya yeni yaptirimlar öngören kanun teklifi, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda kabul edildi. Teklifi elestiren CHP Mugla Milletvekili Burak Erbay, söyle konustu:

 “Utanç verici bir gece yasiyoruz. Hem komisyonumuz adina hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi çatisi altinda. Bu tarz yöntemleri iktidar AKP’nin ve iktidar ortaginin uygulamalarina 4 yildir alistik. Komisyonlara geldik, görüslerimizi ifade etmeye çalistik. Birçogundan vicdanimiz rahat ayrilmadik. Torbalarin, paketlerin içinde disi güzel gibi gözüken ama içinde bir zümreyi mutlu eden ama ülkeye zarar veren düzenlemelerle karsilastik. Bunlari hep anlattik. Toplumun bir kismini aydinlatmaya çalistik. Ancak öyle sansürcü bir anlayis var ki sürekli gazetelere, televizyonlara yasaklar getirilerek bunlarin kamuoyu tarafindan duyulmasinin önüne geçildi. 20 yillik AKP iktidarinin sonunda gerçekten mutsuz, huzursuz, kendini güvende hissetmeyen bir toplum olusturdunuz. Bunu bizim tüm uyarilarimiza ragmen AKP, sonra da MHP ortakligiyla siz yaptiniz. Insanlar kendini güvende hissetmiyor. Insanlarin emegini çaliyorsunuz.”

Erbay’in sözleri AKP ve CHP’li milletvekilleri arasinda sözlü tartismaya neden oldu.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °