HAYALİ İHRACAT SORUŞTURMASINDA İKİNCİ DALGA OPERASYON: 12 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Hayali faturalarla devletten 750 milyon TL vergi iadesi alan şirketlere yönelik olarak ikinci dalga operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli Gaziantep, Kocaeli, Edirne, Kırklareli'nde eşzamanlı yapılan operasyonlarda, aynı suçlara karıştıklar?

Güncel 2.06.2022 14:21:20 0
HAYALİ İHRACAT SORUŞTURMASINDA İKİNCİ DALGA OPERASYON: 12 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Hayali faturalarla devletten 750 milyon TL vergi iadesi alan sirketlere yönelik olarak ikinci dalga operasyon düzenlendi. Istanbul merkezli Gaziantep, Kocaeli, Edirne, Kirklareli'nde eszamanli yapilan operasyonlarda, ayni suçlara karistiklari ve kamuyu 400 milyon TL zarara ugrattiklari saptanan biri gümrük memuru olmak üzere toplam 12 süpheli yakalandi.

Konuyla ilgili açiklama Istanbul Emniyet Müdürlügü tarafindan yazili olarak yapildi. Buna göre; Küçükçekmece Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan “örgütlü olarak kaçakçilik', “resmî belgede sahtecilik” ve “rüsvet” suçlariyla ilgili baslatilan sorusturma kapsaminda 13 Aralik 2021 tarihinde devleti 750 milyon lira zarara ugrattigi belirtilen sebekeye yönelik ilk operasyon düzenlenmis ve 32 süpheli tutuklanmisti. Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, sorusturmayi derinlestirdi ve gözaltina alinan süphelilerin ifadelerinden yola çikarak sebeke üyesi baska isimlere de ulasti. 

Istanbul merkez olmak üzere Gaziantep, Edirne, Kocaeli ve Kirklareli illerinde çok sayida adrese dün eszamanli yapilan baskinlarda; ayni suçlara karistiklari ve kamuyu 400 milyon TL zarara ugrattiklari tespit edilen biri gümrük memuru olmak üzere toplam 12 kisi gözaltina alindi. Süphelilerin evlerinde yapilan aramalarda çok sayida belge ele geçirildi. Gözaltina alinan sebeke üyelerinin devleti 400 milyon lira zarara ugrattiklari belirtildi. Sorusturma ve süphelilerin emniyetteki islemleri halen devam ediyor.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °