GAZETECİLİK MESLEK ÖRGÜTLERİ TEMSİLCİLERİ, TBMM’DE “SOSYAL MEDYA” DÜZENLEMESİNİN GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ

Gazetecilik meslek örgütlerinin temsilcileri; internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören kanun teklifine ilişkin görüş ve önerilerini sunmak üzere TBMM’de; AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin grup başkanvekilleri ile görü

Güncel 31.05.2022 21:35:42 0
GAZETECİLİK MESLEK ÖRGÜTLERİ TEMSİLCİLERİ, TBMM’DE “SOSYAL MEDYA” DÜZENLEMESİNİN GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ

Gazetecilik meslek örgütlerinin temsilcileri; internet medyasi ve sosyal medyaya yeni yaptirimlar öngören kanun teklifine iliskin görüs ve önerilerini sunmak üzere TBMM’de; AKP, CHP, MHP ve IYI Parti’nin grup baskanvekilleri ile görüstü. Temsilciler, teklifin yaptirima yol açacak maddelerini elestirdi. Özellikle, Türk Ceza Kanunu’na eklenen “Halki yaniltici bilgiyi alenen yayma” suçunun teklif metninden çikarilmasini istedi.

Medya Dayanisma Grubu adina Parlamento Muhabirleri Denegi Baskani Kemal Aktas, Türkiye Gazeteciler Dernegi Genel Baskani Gökhan Durmus, Gazeteciler Cemiyeti Genel Baskanvekili Yusuf Kanli, Türkiye Fotomuhabirleri Dernegi Baskani Riza Özel, Ekonomi Muhabirleri Dernegi Baskani Turgay Türker, Çagdas Gazeteciler Dernegi Genel Baskan Yardimcisi Seyma Pasayigit, Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Sener, Izmir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Dilek Gappi; internet medyasi ve sosyal medyaya yeni yaptirimlar öngören kanun teklifine iliskin görüs ve önerilerini sunmak için TBMM’deydi.

Meslek örgütü temsilcileri sirasiyla CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, MHP Grup Baskanvekili Erkan Akçay, AKP Grup Baskanvekili Mahir Ünal, IYI Parti Grup Baskani Ismail Tatlioglu ve Dijital Mecralar Komisyonu Baskani Hüseyin Yayman ile görüstü. Örgüt temsilcileri yarin HDP grubu ile de görüsecek.

Temsilciler; kamu görevlilerinin basin karti almasi, süreli yayin beyannamesinin verilecegi kurumun Basin Ilan Kurumu olarak degistirilmesi, haber sitelerine gönderilen tekzip metinlerinin bir gün içinde yayinlanmasi, basin karti komisyonunda bürokratlarin çogunluk olmasi, gazetecilerin basin karti iptal kosullarinin Basin Ilan Kurumu’na birakilmasi ve iptali durumunda gazetecinin üç yil basin karti alamamasi basta olmak üzere teklifte yer alan düzenlemelere iliskin elestirilerini sundu.

Temsilciler, özellikle “Sirf halk arasinda endise, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dis güvenligi, kamu düzeni ve genel sagligi ile ilgili gerçege aykiri bir bilgiyi, kamu barisini bozmaya elverisli sekilde alenen yayan kimse, bir yildan üç yila kadar hapis cezasiyla cezalandirilir” ifadelerinin yer aldigi 29. maddenin teklif metninden çikarilmasini istedi.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °