İZMİR’DE BELEDİYE BAŞKANLARI ORTAK AKIL MASASINDA BULUŞTU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla “Ortak Akıl Buluşması” düzenledi. Başkanların üç yıllık hizmet dönemlerinin değerlendirildiği ve gelecek iki yıllık döneme dair yol haritasının belir

Güncel 31.05.2022 21:24:23 0
İZMİR’DE BELEDİYE BAŞKANLARI ORTAK AKIL MASASINDA BULUŞTU

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, ilçe belediye baskanlariyla “Ortak Akil Bulusmasi” düzenledi. Baskanlarin üç yillik hizmet dönemlerinin degerlendirildigi ve gelecek iki yillik döneme dair yol haritasinin belirlendigi toplantida Baskan Soyer, “Izmir farkliligini her firsatta gösteriyor. Birçok yerde ne bu yatirimlar var ne bu iletisim ve dostluk var. Biz birbirimize deger veriyoruz” dedi. 

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun katilimiyla Van’da düzenlenen Belediye Baskanlari Çalistayi’nin ardindan Izmir’deki CHP’li ilçe belediye baskanlariyla ortak akil bulusmasi düzenledi. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in ev sahipliginde Fuar Izmir’de düzenlenen toplantiya ilçe belediye baskanlari ve Izmir Büyüksehir Belediyesi bürokratlari katildi.

Toplantida belediye baskanlarinin üç yillik görev süreleri boyunca yürüttügü çalismalar degerlendirildi ve gelecek iki yila iliskin de fikir alisverisinde bulunarak yol haritasi belirlendi. Baskan Tunç Soyer, Türkiye’nin zorlu ekonomik kriz ortamina karsi, Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin Uluslararasi Kredi Derecelendirme Kurulusu Fitch Ratings’deki kredi notunun AAA seviyesinde oldugunu ifade ederek güçlü bir sekilde yatirimlara devam edeceklerini söyledi.  Izmir’i gelistirecek ve kalkindiracak projeler hakkinda bilgi veren Baskan Soyer, tüm çalismalarda ortak akilla hareket vurgusu yapti. Baskan Soyer’in ardindan ilçe belediye baskanlari teker teker söz alarak çalismalarini anlatti. Baskanlarin talepleriyle ilgili çözüm önerileri olusturuldu. 

“IZMIR’IN 100’ÜNCÜ YASINI BARIS TEMASIYLA KUTLAYACAGIZ” 

Baskan Soyer, toplantida 2-9 Eylül tarihleri arasinda Italya disinda ilk kez Izmir'de yapilacak Terra Madre Anadolu Izmir 2022 Fuari ve Izmir’in kurtulusunun 100’üncü yil dönümü etkinlikleri hakkinda bilgi vererek, “Izmir’in kurtulusunun 100’üncü yili Izmir için çok kiymetli. 100’üncü yilimizi 'baris' temasiyla kutlamak istiyoruz. 100 yildir sürdürdügümüz barisin sembolü olarak kutlamak istiyoruz. Dünyada böyle savaslar yapilirken barisin öneminin daha fazla oldugunu görüyoruz. Barisin kenti Izmir’in 100’üncü yilini hep birlikte kutlayacagiz” dedi.

“IZMIR’IN ÇÖPÜ ATIK DEGIL HAM MADDE OLACAK”

Bulusmada ayrica “Izmir’de dönüsüm basliyor” baslikli kati atik toplama, ayristirma ve dönüstürme projesiyle ilgili sunum yapildi.  Sunumun ardindan dogayla uyumlu projenin maddi anlamda da katma deger yaratacagini ifade eden Baskan Soyer, “Çöp ayristirmasi Türkiye’de ilkel noktada. Biz uzun zamandir bu konu üzerine kafa yoruyoruz. Ilçelerimize daha temiz bir çalisma sürdürmek ve ülke ekonomisine etki edecek bir katki saglamak mümkün. Izmir’in çöpünün artik atik olmaktan ziyade, ham madde olarak kullanilmasi mümkün. Biz bunu ayristiracak tesisi satin aldik. Günde 45 ton kapasiteli bir tesisimiz var. Siz bu konuda irade ortaya koyarsaniz biz hem bütün Izmir’in çöpünü ayristirarak toplayip hem de gelir elde etme hedefine ulasabiliriz. Bunu basarirsak Türkiye’de bunu yapan ilk büyüksehir belediyesi olabiliriz.  Bu ortak çalismayla verilecek fotograf, Izmir fotografidir” diye konustu. 

“IYI ILISKILERIMIZI ZEDELENMESINE IZIN VERMEMEMIZ LAZIM”

Toplantinin ardindan degerlendirme yapan Baskan Soyer, “Izmir, Türkiye’nin diger kentlerine göre farkli ve bu farkliligi her firsatta gösteriyor. Birçok yerde ne bu yatirimlar var ne bu iletisim ve dostluk var. Biz birbirimize deger veriyoruz, önemsiyoruz. En temel mesele bu birlikteligimizin ve çalisma huzurumuzun devam ediyor olmasi. Bu çok kiymetli. Bunu kimsenin zedelemesine izin vermememiz lazim. Bu iyi iliskiler bütün Izmir’e yayiliyor. Hem ilçelerde hem merkezde önemli etkiler yaratiyor. Geçmis yillarda bu partiye emek vermis, Izmir için çalismis kisilerle iletisimimizi güçlendirmemiz lazim. Bu parti, 90 yillik bir partiyse hafizamizi kaybetmemiz lazim. Bizim bu hafizayi tazelememiz lazim. Gücümüz onlardan geliyor. Simdi küçülme, daralma degil büyüme dönemindeyiz. Zor bir yil yasayacagiz ama bunu basariyla geçirecegimize inaniyorum” dedi. 

Basin mensuplarinin sorularini da yanitlayan Soyer, “Ilçe baskanlarimizin hepsi basarili. Bu üç seneyi Izmir nasil yasadi hepimiz biliyoruz. Buna ragmen tüm baskanlarimizin canla basla çalistigini görüyorum. En iyisini yapmaya çalisiyorlar” diye konustu.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °