AYASOFYA'DAKİ TAHRİBATI GÖRÜNTÜLEMEK İSTEYEN TELE 1 MUHABİRİ ENGİN AÇAR VE RÖPORTAJ YAPTIĞI SANAT TARİHİ DERNEĞİ BAŞKANI ŞERİF YAŞAR GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILDI

Ayasofya’daki tahribatı görüntülemek isteyen TELE 1 muhabiri Engin Açar, röportaj yaptığı Sanat Tarihi Derneği Başkanı Şerif Yaşar ile birlikte gözaltına alındı. Sirkeci Polis Merkezi'ne götürülen Açar'ın, 'izinsiz çekim' yaptı?

Güncel 30.05.2022 20:31:00 0
AYASOFYA

Ayasofya’daki tahribati görüntülemek isteyen TELE 1 muhabiri Engin Açar, röportaj yaptigi Sanat Tarihi Dernegi Baskani Serif Yasar ile birlikte gözaltina alindi. Sirkeci Polis Merkezi'ne götürülen Açar'in, 'izinsiz çekim' yaptigi gerekçesiyle gözaltina alindigi ögrenildi. Açar ve Yasar, ifadelerinin alinmasinin ardindan serbest birakildi.

DISK Basin-Is, sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, Ayasofya’da yasanan ve son günlerde tartisma konusu olan tahribati yerinde görüntülemek isteyen TELE 1 muhabiri Engin Açar’in gözaltina alindigini duyurdu. Açiklamada, Açar ile birlikte röportaj yaptigi Sanat Tarihi Dernegi Baskani Serif Yasar’in da gözaltina alindigi bilgisi paylasildi.

“GAZETECILIK SUÇ DEGIL”

Basin-Is’in açiklamasinda, “Ayasofya’da yasanan tahribati yerinde görüntülemek isteyen TELE 1 muhabiri Engin Açar, röportaj yaptigi Sanat Tarihi Dernegi Baskani Serif Yasar ile birlikte polisler tarafindan gözaltina alindi. Gazetecilik suç degildir, Engin Açar derhal serbest birakilsin” denildi.

TELE1 muhabiri Engin Açar da sosyal medya hesabinda yaptigi paylasimda, gözaltina alindigini ve Sirkeci Polis Merkezi'ne götürüldügünü belirterek sunlari kaydetti:

'Ayasofya'da haber takibi yaptigimiz esnada gözaltina alindik. Sirkeci Polis Merkezi’ne getirildik. Getirilirken mantikli bir sebep bile söylenmedi... Az önce yaptigim Twitter paylasimlarina degindiler. Sebep anlasildi. Amacim paylasimlarda anlasiliyormus. Öyle dedi polis memuru.'

IFADELERI ALINDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDILAR

'Izinsiz çekim yaptigi' gerekçesiyle gözaltina alindigi ögrenilen Engin Açar ve röportaj yaptigi Serif Yasar, Sirkeci Polis Merkezi'nde ifadeleri alindiktan sonra serbest birakildi.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °