İŞKUR'UN TOPLUM YARARINA PROGRAMI'NA KATILMAK İSTEYENLER HAKKINDA 'GÜVENLİK İNCELEMESİ' YAPILACAK

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) genellikle işsizlerin yararlandığı Toplum Yararına Program’a (TYP) ilişkin yeni yayınladığı yönetmeliğe göre, programa başvuranlar hakkında ‘güvenlik incelemesi’ yapılabilecek. Terör örgütleri

Güncel 29.05.2022 11:06:21 0
İŞKUR

Türkiye Is Kurumu’nun (ISKUR) genellikle issizlerin yararlandigi Toplum Yararina Program’a (TYP) iliskin yeni yayinladigi yönetmelige göre, programa basvuranlar hakkinda ‘güvenlik incelemesi’ yapilabilecek. Terör örgütlerine üyeligi, mensubiyeti, iltisaki tespit edilenler programa alinmayacak, alinmissa programdan çikartilacak.

ISKUR tarafindan hazirlanan Toplum Yararina Programlarin Yürütülmesine Iliskin Usul ve Esaslar Hakkinda Yönetmelik, Resmi Gazete’de bugün yayinlandi. “Özel politika gerektiren gruplar basta olmak üzere issizlerin çalisma aliskanlik ve disiplininden uzaklasmalarini engellemek ve bu kisilere geçici gelir destegi saglamak” amaciyla uygulanan TYP'nin esaslarinin belirlendigi yönetmelikte, programa kimlerin katilabilecegi anlatildi.

Yönetmelige göre; programa basvuranlar hakkinda ‘güvenlik incelemesi’ yapilabilecek. Terör örgütleriyle baglantili oldugu tespit edilenler programa kabul edilmeyecek; programa girdiyse çikisi verilecek. Yönetmeligin ilgili hükmü söyle:

“Terör örgütlerine ya da devletin milli güvenligine karsi faaliyette bulunduguna karar verilen yapi, olusum veya gruplara üyeligi, mensubiyeti, iltisaki yahut bunlarla irtibati olan kisiler TYP’ye katilamaz. Katilimci olarak belirlenen kisiler için güvenlik incelemesi yapilabilir. Güvenlik incelemesi yapilan katilimcinin terör örgütlerine veya devletin milli güvenligine karsi faaliyette bulunduguna karar verilen yapi, olusum ya da gruplara üyeligi, mensubiyeti, iltisaki yahut bunlarla irtibati oldugunun tespit edilmesi halinde, tespit tarihi itibariyla programdan çikisi verilir. Katilimciya, katilim saglanan günler için ödeme yapilir.”

Yönetmelige göre; aylik yaklasik asgari ücret civarinda ücret verilen katilimcilar, TYP’den en fazla dokuz ay yararlanabilecek. TYP’nin süresi ise söyle açiklandi:

“TYP uygulama süresi, her bir program için en fazla alti aydir ve sözlesmede belirlenen sürenin tamamlanmasiyla sona erer.”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °