CHP BELEDİYE BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI VAN’DA BAŞLADI

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Van’da; CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’nın açılışında, “Biliyoruz ki artık umutsuzluk kaçıyor türkülerimizden. Milletin sesini duyuyoruz. Artık değişim

Güncel 28.05.2022 13:20:00 0
CHP BELEDİYE BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI VAN’DA BAŞLADI

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, Van’da; CHP Belediye Baskanlari Çalistayi’nin açilisinda, “Biliyoruz ki artik umutsuzluk kaçiyor türkülerimizden. Milletin sesini duyuyoruz. Artik degisim rüzgârlari, firtinaya dönüsüyor. Görüyoruz, kisa çöpün, uzun çöpten hakkini alacagi günler yakin. Karanligin aydinliga varacagi günler yakin. Vakit, adalete susamis milyonlarin vaktidir. Çankaya bizi bekliyor, Çankaya sizi bekliyor sayin Genel Baskanim” dedi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun katilimiyla Türkiye'deki tüm CHP'li Belediye Baskanlari, üç gün sürecek “Belediye Baskanlari Çalistayi” kapsaminda Van'da bir araya geldi. 

Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, çalistayin açilis konusmasini yapti. 

Torun, CHP'li belediyelerin engellerle karsilastigini belirtirken, 'Bizim belediyelerimizin vatandasa hizmetine mâni olamadilar ve bundan sonra da olamayacaklar. Halkin belediyeleri; sikâyet etmeden, mazeret üretmeden, her türlü engeli halkla birlikte astilar ve asmaya da devam edecekler' dedi. 

Torun'un konusmasindan öne çikan basliklar söyle: 

“VAN’DA BULUNMANIN HEYECANINI YASIYORUZ: Türkiye’nin dört bir yanindan belediye baskanlarimizla birlikte, bu anlamli toplantiyi gerçeklestirmek üzere, Van’da bulunmanin heyecanini yasiyoruz. Iktidarin tüm baskilarina ragmen, sikâyet etmeden çalisan ve sosyal devlet anlayisindan kopan iktidara, sosyal belediyeciligin dersini veren belediye baskanlarimizla bir arada olmanin gururu içindeyiz.

CHP AILESINE KATILAN YENI BIR BELEDIYE BASKANIMIZ VAR: Aralik ayinda Kayseri’de düzenledigimiz çalistaydan sonra CHP ailesine katilan yeni bir belediye baskanimiz var. Antalya Kemer Belediye Baskanimiz Necati Topaloglu’na bir kez daha, halkin belediyeleri arasina hos geldiniz diyoruz. Ayrica, yakin zamanda, Bilecik Belediye Baskan Vekili olarak seçilen Melek Mizrak Subasi da aramizda. Kendisine de bir kez daha hayirli olsun diyoruz.

BELEDIYE BASKANLARIMIZ, VAN’IN 13 ILÇESINDE SAHAYA ÇIKTI: Van’a sadece bir toplanti düzenleyip ayrilmak için gelmedik. Dün belediye baskanlarimiz, Van’in 13 ilçesinde sahaya çikti. Vatandaslarimizla bulustu, sorunlari dinledi, çözüm önerilerini anlatti. Bugün de çalistayimiza basliyoruz. Çalistayimizin ana gündemini yaklasan seçimler olarak belirledik.

SEÇIM HAZIRLIKLARINI BELEDIYE BASKANLARIMIZA ANLATACAK: Bugün önce Genel Merkezimizin seçim hazirliklarini belediye baskanlarimiza anlatacak, ardindan belediye baskanlarimizi dinleyecegiz. Ayrica, alaninda uzman isimlerden de degerlendirmelerini alacagiz. Çalistayimizda, belediyelerimizin üç yillik hizmet sürecini ve önümüzdeki iki yilda yapilmasi gerekenleri de ele alacagiz.

KAYNAKLAR, SIRF CHP’LI BELEDIYE DIYE KESILMEKTEDIR: Yakin siyasi tarihimizin en önemli dönüm noktalarindan olan 2019 yerel seçimlerinin üzerinden 3 yil geçti. 3 yilda belediyelerimiz çok büyük adaletsizliklere maruz kaldi ve bu haksizliklar da artarak devam ediyor. Su anda, tüm kamu kaynaklari, belediyelerimize kapatilmistir. Belediyelerimize kaynak saglayan tüm kurumlarda, büyük bir partizanlik hüküm sürmektedir. Belediyelerimizden hizmet bekleyen milyonlarin hakki olan kaynaklar, sirf CHP’li belediye diye kesilmektedir.

BELEDIYELERIMIZ, TARIHI BIR HIZMET MÜCADELESI VERMEKTEDIR: Siyasi iktidar, özellikle son dönemde seçimde kazanamadigi ve hizmetlerine engel olamadigi belediyeleri karalamak için masa basi algi operasyonlarina baslamistir. Belediyelerimiz, her gün haksiz hukuksuz sorusturmalarla muhatap olmaktadir. Talimatli müfettisler her gün belediyelerimizin kapisindadir. Belediyelerimizde suç arayip da bulamayanlar artik sahte suçlar uydurmanin acizligine düsmüstür. Iste bizim belediyelerimiz tüm bu zorluklar içinde tarihi bir hizmet mücadelesi vermektedir.

HER TÜRLÜ ENGELI HALKLA BIRLIKTE ASTILAR: Van’dan tüm belediye baskanlarimizla birlikte bir kez daha sesleniyoruz; onlar ne yaparsa yapsinlar, bizim belediyelerimizin vatandaslarina hizmetine mâni olamadilar ve bundan sonra da asla mani olamayacaklar. Halkin belediyeleri; sikâyet etmeden, mazeret üretmeden, her türlü engeli halkla birlikte asacaklar ve asmaya da devam edecekler.

HALKIMIZA YÖNELIK ZULÜM, ÇOK DAHA BÜYÜKTÜR: Belediyelerimiz iktidarin zulmü altindadir, ama halkimiza da yönelik zulüm, çok daha büyüktür. Derin yoksulluk ve adaletsizlik ülkemizin her kösesini sarmistir. Ancak biliyoruz ki milletimiz çaresiz degildir. Biz, ‘milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararliligi kurtaracaktir’ diyen bir neslin çocuklariyiz. Sairin dedigi gibi; ‘Zalim ne kadar pervasiz olursa olsun, yine zulmü biz yikariz, yerin dibine de atsalar bizi, yer küresini patlatir çikariz.’

HER FIRAVUNUN BIR MUSA’SI VARDIR: CHP ailesi olarak gelecekten umutluyuz. Çünkü biliyoruz ki; eger bu ülkede, kendi halkina sirtini dönen bir iktidar varsa, elektrigi kesilen milyonlar için karanlikta kalan bir lider vardir. Eger bu ülkede, adaleti çürüten bir iktidar varsa, adalet için ayaklari kanayarak günlerce yürüyen bir lider vardir. Ve hatta ülkesini terk edip kaçmaya niyetlenen bir iktidar varsa bu ülkede, ‘Bizim baska memleketimiz yok, hiçbir yere gitmiyoruz. Bu devleti birlikte ayaga kaldiracagiz’ diyen bir lider vardir. Biliyoruz, her firavunun bir Musa’si vardir.

ÇANKAYA SIZI BEKLIYOR SAYIN GENEL BASKANIM: Ülkemiz için yola çiktiniz. Buradan bir kez daha vurguluyoruz ki; beldesinden büyüksehrine kadar, tüm belediye baskanlarimizla birlikte yaninizdayiz sayin Genel Baskanim. Yolunuz yolumuzdur ve bu yol, umudun yoludur. Umudun yolu olacaktir. Biliyoruz ki artik umutsuzluk kaçiyor türkülerimizden. Milletin sesini duyuyoruz. Artik degisim rüzgârlari, firtinaya dönüsüyor. Görüyoruz, kisa çöpün, uzun çöpten hakkini alacagi günler yakin. Karanligin aydinliga varacagi günler yakin. Vakit, adalete susamis milyonlarin vaktidir. Çankaya bizi bekliyor, Çankaya sizi bekliyor sayin Genel Baskanim.”

'BU KENTIN KADERINI HEP BIRLIKTE DEGISTIRIRIZ' 

CHP Van Il Baskani Seracettin Bedirhanoglu; Kiliçdaroglu ve belediye baskanlarini kürsüden “Kentimize hos geldiniz, seref verdiniz. Sizi burada agirlamaktan mutluluk duyuyoruz. Insallah katkilariniz olur bu kente. Bu kentin kaderini degistirirsiniz. Bu kentin kaderini hep beraber degistiririz” diyerek selamladi.  


Pazar 23.7 ° / 13.2 °
Pazartesi 21.5 ° / 12.8 °
Salı 21.9 ° / 12.9 °