MARDİNLİ ÇİFTÇİ: 'MAZOT PAHALI, TARLAYI SÜREMEDİK. ELLE ÇAPALIYORUZ'

Mardinli çiftçi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’ya dert yanarak mazot fiyatlarındaki fahiş fiyat artışı nedeniyle tarlasını süremediğini, işçi tutarak elle çapalama yaptıklarını söyledi. Çiftçi, “Sabahtan ak

Güncel 27.05.2022 19:30:00 0
MARDİNLİ ÇİFTÇİ:

Mardinli çiftçi, CHP Genel Baskan Yardimcisi Gülizar Biçer Karaca’ya dert yanarak mazot fiyatlarindaki fahis fiyat artisi nedeniyle tarlasini süremedigini, isçi tutarak elle çapalama yaptiklarini söyledi. Çiftçi, “Sabahtan aksama kadar tarlanin içindeyiz” dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Gülizar Biçer Karaca, CHP PM üyesi Sevgi Kiliç ve Adana Milletvekili Müzeyyen Sevkin, Mardin’in Mazidagi ilçesine bagli Arikli köyünü ziyaret etti. Karaca ve milletvekilleri, üreticilerin sorunlarini dinledi, çocuklarla sohbet etti.

Karaca, traktörde kullanilan mazotun ÖTV’sinin yüksek, lüks tekne olan yatlardan düsük vergi alindigini belirterek, “Mazot ve gübrenizdeki vergiyi kaldiracagiz. Günes enerjisiyle elektrik üreten santraller kuracagiz. Iktidara geldigimizde buralarin ilk çözülecek sorunlari bunlar. O gün geldiginde elektrige para vermeyeceksiniz, mazotu ucuza alacaksiniz. Daha çok ekeceksiniz. Bugüne kadar oyunuzu alip sizi unutanlara bu defa sandikta ders verin” diye konustu.

150 dönümlük tarlasini el emegiyle çapalayan bir çiftçi ise mazotun pahali olmasi nedeniyle tarlayi süremedigini söyledi. Sondajla sulama yaptigini, elektrik faturasinin ektigi ürün kazancindan daha fazla oldugunu belirten üretici, “Mazotun litresi 22 lira. Biz tarlayi süremiyoruz. 150-170 liradan yevmiyeci tuttuk. Sabahtan aksama kadar tarlanin içerisindeyiz. Geçen sene 20 milyara (bin TL) yakin mal almistik buradan 150 milyon (bin TL) elektrik parasi verdik” dedi


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °