İMAMOĞLU: “YURDUMUZUN YARGIÇ VE SAVCILARINA GÜVENMEK İSTİYORUM”

Tüm Türkiye'deki CHP'li Belediye Başkanları, Van'da bir araya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Van'da; gazetecilerin 1 Haziran'da yapılacak davasıyla ilgili sorusuna, “Bugün kadar verilen tüm hukuksuz kararlar?

Güncel 27.05.2022 19:24:00 0
İMAMOĞLU: “YURDUMUZUN YARGIÇ VE SAVCILARINA GÜVENMEK İSTİYORUM”

Tüm Türkiye'deki CHP'li Belediye Baskanlari, Van'da bir araya geldi. Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Van'da; gazetecilerin 1 Haziran'da yapilacak davasiyla ilgili sorusuna, “Bugün kadar verilen tüm hukuksuz kararlari kiniyorum. Ama ben hala bu memleketin bu güzel yurdumuzun yargiçlarina, savcilarina güvenmek istiyorum. Umut ederim dogru karar verirler. Çünkü hukuk herkese lazim olacak' karsiligini verdi.

Tüm Türkiye'deki CHP'li Belediye Baskanlari, Van'da bir araya geldi. Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, merkez ilçe Ipekyolu'ndaki Ulu Camii'nde Vanli yurttaslarla birlikte Cuma namazi kildi. Namazin ardindan Imamoglu, kendisini bekleyen çok sayida yurttasa, 'Sizleri çok seviyorum' diye seslendi. 

Cuma namazi çikisi basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Imamoglu, 1 Haziran’da hakkinda açilan bir davanin durusmasinin yapilacaginin animsatilmasi üzerine sunlari söyledi:

“Memleketin her insani mahkemelerden, yargiçlardan hukuk bekler. Ben de son anina kadar hukuk bekleyecegim. Bugüne kadar verilen hukuksuz tüm kararlari kiniyorum. Ama yani sira ben hala bu memleketin, bu güzel yurdumuzun yargiçlarina, savcilarina güvenmek istiyorum. Umut ederim dogru karar verirler. Çünkü hukuk herkese lazim olacak. Herkese lazim. O karar vericilere bile lazim olacak. Onun için dogru karar vermelerini umuyorum.”

Imamoglu, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu hakkindaki Yargitay kararinin hatirlatilmasi üzerine de söyle konustu:

“Evet çok aci. Iste bu hukuksuz kararlar veriliyor. Hukuksuz yere içeride hapis yatanlar var. Sayin Kaftancioglu bunlardan birisi. Ama dedigim gibi biz son anina kadar yine de hukuka uygun, adil bir karar bekliyoruz. Insallah.' 

KÜÇÜK KIZ PATATESINI IMAMOGLU ILE PAYLASTI

Imamoglu, Van'da Cumhuriyet Bulvari'nda esnafi ziyaret etti. Imamoglu bir lokantada yemek yiyen küçük kiz ile sohbet etti. Imamoglu, “Patates güzel mi? Bir tane de bana verir misin? Bir tane alayim mi? Sen ver bana” dedi. Küçük kiz Imamoglu’na patatesinden ikram etti.

Imamoglu, bir telefoncuya islerini sordu. Telefoncu Imamoglu’na sorunlarini anlatarak, “Artik yetisemiyoruz hiçbir seye. Kira bir yandan, giderler bir yandan, sigorta bir yandan. Artik yok yani. Artik size kaldi her sey. Umudumuz sizlersiniz” dedi.

“ASGARI ÜCRETLE ÇALISAN INSAN HIRSIZLIK YAPARAK GEÇINEBILIR”

Imamoglu’na telefoncuda baska bir yurttas da “Halk olarak baya bir sikintiliyiz. Örnek verecegim size. Bundan 7-8 sene önce çeyrek altin aliyorduk. Su an çocuk bezi aliyoruz. Artik geçim kaynagi sifir… Asgari ücretle çalisan bir insan hirsizlik yaparak geçinebilir. Baska hiçbir sekilde geçinemez” diye konustu.

Imamoglu, gazetecilerin Van ile ilgili sorusuna “Memleketin her bir kösesi dünya güzeli. Dünya cenneti. Memleketimin her insani dünya iyisi. Türk’ü, Kürt’ü hep bir arada güzel seyler yapabiliriz” diye düsüncelerini açikladi.

Yasli bir yurttas Imamoglu’na “Millete sahip çikin. Zam yapmayin. Basim üstüne geldin. Böyle gelin gidin” dedi.

KÜRT SORUNUYLA ILGILI SORUYU YANITLADI

Imamoglu, bir esnaf ziyaretinde gazetecinin “Kürt sorununun” çözümüne iliskin sorusuna; “Bizim savundugumuz demokratik bir ülke olmak. Genel Baskanimiz da ifade ediyor. Ikinci yüzyila giderken Türkiye Cumhuriyeti’ni demokrasi ile taçlandirmak. Bu kavram üzerinden biz de süreci çok önemsiyoruz. Yerel yönetimlerde buna dönük adimlar atmak için üstün gayretler gösteriyoruz. Bunlar muhtemeldir ki o altili masada konusuluyor ve konusulacaktir. Haklisiniz toplum sabirsizlikla neler alacagini, bu güzel ittifaki, bu bir araya gelisin topluma neler verecegini duymak istiyor. Zamani geldiginde bu beklentileri karsilayacak en üstün demokratik uygulamalari açiklayacaklardir” diye yanit verdi.

Imamoglu bir esnafta Van’a gelmeden önce ile iliskin raporlari okudugunu aktararak, ilin nüfusunun genç nüfusunun Türkiye için firsat oldugunu söyledi. Imamoglu, “Ekonomik sikintilar var. Asacagiz bunu” dedi. Esnaf ise “Asilincaya kadar biz de asacagiz. Esnaf bitti” diye yanit verdi. Imamoglu, esnafa hak vererek, “CHP’li olarak buradayim, Istanbul Belediye baskani olarak buradayim. Ama bütün muhalif kesim Türkiye’nin kurtulusu için bir arada çalismak zorunda. Insallah basaracagiz” diye konustu.

Van Gölü’ne “Benim için Van denizi” diyen Imamoglu, “Hani espri yaparlar Kürt denizi görmemis, Laz denizi görmüs. Ben artik ona inanmiyorum. Kürt vatandasimizin da denizi varmis, simdi onu ögrendim” dedi.


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °