FETÖ’NÜN HÜCRE EVLERİNE OPERASYON: 30 GÖZALTI

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt içinde gaybubet evi diye adlandırılan hücre evlerine bu sabah operasyon düzenlendi. Operasyonda 30 şüpheli gözaltın

Güncel 27.05.2022 12:07:00 0
FETÖ’NÜN HÜCRE EVLERİNE OPERASYON: 30 GÖZALTI

 

Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasi’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen sorusturma kapsaminda, örgüt içinde 'gaybubet evi' diye adlandirilan hücre evlerine bu sabah operasyon düzenlendi. Operasyonda 30 süpheli gözaltina alindi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü'nden yapilan açiklamaya göre, Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi'nca yürütülen FETÖ/PDY sorusturmalari kapsaminda, örgütün çesitli meslek gruplarinda yönetici ve üye olduklari belirlenen 31 süpheli hakkina gözalti karari verildi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri Cumhuriyet Savciligi'nin aldigi karar dogrultusunda, örgütün hücre yapilanmasi olan ve 'gaybubet evi' olarak bilinen 31 süphelinin saklandigi 33 adrese bu sabah es zamanli operasyon düzenledi. 

Yapilan operasyon sonucu 27 süpheli ve arama yapilan ikametlerde saklanan 3 süpheliyle birlikte toplam 30 süpheli yakalandi. Adreslerde yapilan aramalarda, çok sayida dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. 

Emniyete götürülen 30 süphelinin islemlerinin sürdügü bildirildi.


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °