TUNÇ SOYER: 'DÜNYAYI İZMİR İLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ'

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile 11. Ekoloji İzmir Fuarı'nın açılış töreni yapıldı. İzmir Büyükşehir Beled

Güncel 26.05.2022 18:02:51 0
TUNÇ SOYER:

Izmir Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde IZFAS tarafindan düzenlenen 10. Olivtech Zeytin, Zeytinyagi, Süt Ürünleri, Sarap ve Teknolojileri Fuari ile 11. Ekoloji Izmir Fuari'nin açilis töreni yapildi. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, 'Küçük üreticinin dogdugu yerde doymasini saglayacak tarim politikalari uyguluyoruz. Küçük üreticimizi dünyayla bulusturmak, dünyayi Izmir ile bulusturmak istiyoruz' dedi.

Gaziemir Fuarizmir'de kapilarini açan iki fuarin açilis törenine Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel, CHP Izmir milletvekilleri Bedri Serter ile Kani Beko, ilçe belediye baskanlari, Köy-Koop Birlik Baskani Nüptün Soyer ile sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

'ÜRÜNLERIMIZ HAK ETTIGI DEGERI GÖRMÜYOR'

Gida güvenligi, saglik ve tarimin birbiriyle baglantisinin önemine deginen Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer açilis töreninde söyle konustu:

'Iki fuari yaparken ekolojinin tarimla olan baglantisini gün isigina çikartmak istiyoruz. Küçük üreticinin dogdugu yerde doymasini saglayacak tarim politikalari uyguluyoruz. Küçük üretici topragindan uzaklasip üretimden vazgeçtiginde ülke yoksullasmaya baslar. Kendi kendine yetemez. Çare küçük üreticiyi ihracatçi yapmaktan geçiyor. Uluslararasi çalismalarimizin nedeni küçük üreticiyi ihracatçi haline getirmektir. Bu konuda destege ihtiyaçlari var. Küçük üreticimizi dünyayla bulusturmak, dünyayi Izmir ile bulusturmak istiyoruz. Kadim kültürümüze ait 5 temel üründen ilki zeytin, ikincisi meyve, üçüncüsü tahil, dördüncüsü mera hayvanciligi ve besincisi kiyi balikçiligi. Üreticimizin hayat iksiri denilen ölümsüz agaçtan çikardigi zeytinyagi ve diger ürünlerin dünyada esi benzeri yok. Ancak hak ettigi degeri maalesef su an itibariyle göremiyor. Bugün fuarimiza Almanya, Cezayir, Fas, Ispanya, Italya Libya ve Tunus'tan katilimcilar geldi. Küçük üreticilerin ürünlerini uluslararasi alanda pazarlama imkanlarinin açildigi bir fuar olmasini diliyorum.'

Baskan Soyer ve beraberindekiler açilis kurdelesini kestikten sonra fuardaki stantlari gezdi. 30 Mayis'ta sona erecek fuarlar kapsaminda söylesiler, tadim ve yemek sovlari yapilacak. Son iki günü yurttaslara açik olacak fuarlar ücretsiz olarak gezilebilecek.

BULUSMA NOKTASI “OLIVTECH'

Adana, Ankara, Aydin, Balikesir, Bursa, Denizli, Diyarbakir, Istanbul, Izmir, Kilis, Mersin, Mugla, Tekirdag’dan ve yurt disindan Libya ile Fas’dan firmalarin yer alacagi Olivtech’e; Almanya basta olmak üzere, Cezayir, Fas, Hollanda, Irak, Ispanya, Iran, Italya, Libya, Rusya ve Tunus’tan ziyaretçiler bekleniyor. Ünlü seflerin katilacagi mutfak performanslari gerçeklestirilecek Olivtech’te çok sayida üretici, ithalatçi, distribütör, sef, gida sektörü profesyonelleri, sise ve ambalaj üreticileri, makina üreticileri, zincir süpermarket alim heyetleri, zincir otel satin almacilari ve tüm sektörel ziyaretçiler bir araya gelecek.

UZMAN ISIMLER GELECEK

Fuarizmir B Holü'ndeki Ekoloji Izmir'de sadece organik ürünlerin yer alacagi “Organik Pazar” kurulacak. Antalya, Aydin, Bursa, Çanakkale, Denizli, Gaziantep, Izmir, Istanbul, Mersin, Mugla ve Usak’tan birçok firmanin katilimci olacagi Ekoloji Izmir’de; Almanya, Fransa, Hindistan, Hollanda, Iran, Kirgizistan, Özbekistan, Türkmenistan’dan gelecek profesyonel ziyaretçiler katilimcilarla bulusacak. Ekoloji Izmir Fuari etkinlikleri kapsaminda Almanya, Azerbaycan, Belçika, Danimarka, Fas, Hirvatistan, Hindistan, Iran, Ispanya, Italya, Ingiltere, Kirgizistan ve Yunanistan’dan alaninda uzman kisiler gelecek. Ekoloji Izmir Fuari konferansinda, uzmanlar, üreticiler, akademisyenler ve sektörün diger temsilcileri bir araya gelecek. Konferans, organik sektörünün sorunlarinin ele alindigi bir platform olacak ve sektörünün gelecegine isik tutacak.


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °