BORNOVA’DA TİYATRO RÜZGARLARI ESİYOR

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (BBŞT) 30. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Tiyatro Büyükpark’ta Kursiyer Oyunları Festivali” tüm hızıyla devam ediyor. İzmir’in ilk şehir tiyatrosu olan BBŞT, 30. Yıl Etkin

Güncel 26.05.2022 10:43:32 0
BORNOVA’DA TİYATRO RÜZGARLARI ESİYOR

Bornova Belediyesi Sehir Tiyatrosu’nun (BBST) 30. Kurulus Yili etkinlikleri kapsaminda düzenlenen “Tiyatro Büyükpark’ta Kursiyer Oyunlari Festivali” tüm hiziyla devam ediyor. Izmir’in ilk sehir tiyatrosu olan BBST, 30. Yil Etkinlikleri kapsaminda 27 Mayis’ta Ayfer Feray Açikhava Tiyatrosu’nda “Anilarla 30 Yil Konseri” ile 29 Mayis’ta büyük kortej yürüyüsü düzenleyecek.

Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug, kursiyerlerin bütün bir sezon boyunca çalistiklari oyunlari sahnelemelerinin çok degerli oldugunu söyleyerek, “Hem BBST’deki kadrolu oyuncularimizin hem de kursiyerlerimizin verdigi emeklerle ortaya çikan oyunlarin daha genis kitlelerle bulusmasi en büyük arzumuz. Bornova Belediyesi olarak BBST’yi tanitmak ve daha çok insanimizi tiyatroyla bulusturmak için elimizden geleni yapmaya devam edecegiz” dedi.

Bornova Belediyesi Sehir Tiyatrosu’nda egitim alan 11 kursiyer grubu, oyunlarini Bornova’nin farkli salonlarinda sahnelemeye devam ederken, BBST, çok özel iki etkinligi gerçeklestirmek için hazirliklarini sürdürüyor. Bu kapsamda ilk olarak 27 Mayis Cuma günü saat 21.30’da “Anilarla 30 Yil Konseri”nde, tiyatro ile müzigin 30 yillik birlikteligiyle ortaya çikan eserler, BBST’li müzisyenler araciligiyla Bornovali sanatseverlerle bulusacak. Ayfer Feray Açikhava Tiyatrosu’ndaki konserde, oyun müziklerinin yani sira dans performansi da yer alacak. Koordinatörlügünü Ozan Gökmen’in yaptigi, metnini Arzu Leylak’in yazdigi konserin yönetmenligini Hakan Taner Yildirim yapacak. 28 Mayis Cumartesi günü Büyükpark’ta “poi atölyesi”, 29 Mayis Pazar günü saat 12.00’de ve 14.00’te ayni alanda Kukla Atölyesi yapilacak. 

Tüm Bornovalilarin davetli oldugu büyük kortej yürüyüsü ise 29 Mayis Pazar günü saat 16.30’da baslayacak. Bornova Bandosu’nun eslik edecegi kortej, yürüyüse kostümleriyle katilacak kursiyerlerle renklenecek. Büyükpark’tan baslayacak olan kortejin güzergahi, 158-161-162 sokak / Zafer Caddesi / Süvari Caddesi/ 154 Sokak / Mustafa Kemal Caddesi ve Fevzi Çakmak Caddesi olarak belirlendi. Kortej yürüyüsü, Fevzi Çakmak Caddesi’nden Büyükpark’a geçisle birlikte son bulacak. Kortejin ardindan yil boyu BBST’de egitim alan kursiyerlere sertifikalari Ayfer Feray Açikhava Tiyatrosu’nda gerçeklesecek törenle verilecek. Etkinliklerin ardindan Festival program kapsamindaki kursiyer oyunlarinin gösterimleri devam edecek.

KITABINI GETIR, BILETINI AL

Festival kapsamindaki çocuk, gençlik ve yetiskin kursiyerlerden olusan 11 grubun oyunlari sahnelenmeye devam ediyor. Oyunlari izlemek isteyen sanatseverler, oyun günleri okuduklari bir roman, öykü ya da çocuk kitabini getirerek Ugur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nden bilet alabiliyor.  BBST, Festival‘de toplanan kitaplarla ihtiyaci olan bir köye 30. Yil Kütüphanesi kuracak. 


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °