DUBLÖR KULLANANARAK SAHTE SAĞLIK RAPORU DÜZENLEYEN ÇETEYE OPERASYON: 3'Ü SAĞLIK PERSONELİ 11 KİŞİ TUTUKLANDI

Mersin merkezli 8 ilde ‘dublör’ kullanarak sahte sağlık raporu düzenleyen çeteye yönelik gerçekleştirilen operasyonda haklarında işlem yapılan 56 kişiden 11’ü tutuklandı. Tutuklanan zanlılar arasında Mersin Sağlık Müdürlüğü’

Güncel 25.05.2022 18:40:18 0
DUBLÖR KULLANANARAK SAHTE SAĞLIK RAPORU DÜZENLEYEN ÇETEYE OPERASYON: 3

Mersin merkezli 8 ilde ‘dublör’ kullanarak sahte saglik raporu düzenleyen çeteye yönelik gerçeklestirilen operasyonda haklarinda islem yapilan 56 kisiden 11’ü tutuklandi. Tutuklanan zanlilar arasinda Mersin Saglik Müdürlügü’nden 3 personelin de bulundugu belirtildi.

Mersin Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekiplerinin bir istihbarat üzerine baslattigi teknik takip çalismasi sonucunda Mersin Cumhuriyet Bassavciligi’nca 8 ilde belirlenen adreslere arama karari çikartildi.

Özel Hareket Sube ekiplerinin de destek verdigi Mersin merkezli Istanbul, Ankara, Konya, Adiyaman, Mus, Sirnak ve Kahramanmaras'ta es zamanli operasyon düzenlendi. 265 polisin görev aldigi operasyonda 56 adreste arama yapildi. Mersin Saglik Müdürlügü’nde görev yapan 2 hemsire ile bir saglik memurunun aralarinda bulundugu 56 kisi hakkinda “resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandiricilik ve rüsvet’ suçundan gözaltina alindi. Düzenlenen operasyonda belirlenen adreslerde yapilan aramalarda çok sayida suç unsuru belge ve dijital malzemeye de el konuldu.

11 ZANLI TUTUKLANDI

Polisin yogun güvenlik önlemleri altinda mahkemeye çikartilan zanlilardan 3 saglik görevlisi memurun da bulundugu H.Y.K., H.Ç., M.G.A., B.Y., S.B., N.T., K.U., R.V., Ö.B., S.V., A.T. tutuklandi. B.A., R.N.T., M.G., Z.E., D.S., C.K., Y.A., M.E., V.G., M.E.K., S.D., G.B., isimli 12 zanli hakkinda ev hapsi karari alindi. Y.Y, F.B., Y.S.M., Ö.U., isimli 4 sahis hakkinda ise adli kontrol karari verildi.

ENGELLI MAASI, ÖTV INDIRIMI GIBI HIZMETLERDE FAYDALANDILAR

Sahte rapor çetesinin para karsiligi rapor alacak kisilerin yerine hastaligi olan dublörler sokarak sahte saglik raporlari aldigi, devletten engelli maasi ve ÖTV indirimiyle kamuyu zarara ugrattigi saptandi.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °