'KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NDAN İCRALIK MEMURA DİSİPLİN SORUŞTURMASI' İDDİASI

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bağlı müdürlüklerine yazı göndererek icra takibi olan personel hakkında disiplin soruşturma açılması talimatı verdiğini iddia etti. “Bu ülkede 24 milyon icr

Güncel 25.05.2022 18:16:00 0

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Kültür ve Turizm Bakanligi'nin bagli müdürlüklerine yazi göndererek icra takibi olan personel hakkinda disiplin sorusturmasi açilmasi talimati verdigini söyledi. “Bu ülkede 24 milyon icra dosyasi var. Vatandas, memur borçlu. Borçla, hacizle karsi karsiya” diyen Hakverdi, “Bundan dolayi memuruna disiplin sorusturmasi açacagi tehdidinde bulunmak hem gayri ahlakidir hem gayri hukukidir' diye konustu. 

CHP Ankara Milletvekil Ali Haydar Hakverdi, Kültür ve Turizm Bakanligi Devlet Opera Balesi Genel Müdürlügü Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlügü’nün ilgili birimlere gönderdigi yaziyla ilgili açiklama yapti. Hakverdi’nin paylastigi yazida, söyle dendi:

“BIRÇOK PERSONELIN MAASLARINDA ICRA KESINTILERININ OLDUGU ANLASILDI”

“Müdürlügümüzde yapilan inceleme sonucunda düzenlenen müfettis raporuna istinaden; kurumumuzda görev yapan birçok personelin maaslarinda icra kesintilerinin oldugunun anlasilmasi, bu durumun görev yapan personel üzerinde gereksiz bir is yükü olusturmasinin yani sira disiplin açisindan da sorumluluk dogurmasi, bu personelle ilgili olarak 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu’nun 125. maddesinin b fikrasinin (k) bendi uyarinca ‘borçlarini kasten ödemeyerek hakkinda yasal yollara basvurulmasina neden olmak’ fiilinin kinama cezasi ayrica ayni fiilin 4857 sayili Is Kanunu’nun disiplin hükümlerinde ihtar cezasi gerektirir bir suç olmasi nedeniyle mali sorumluluklarini kasten yerine getirmeyerek bu durumu aliskanlik haline getiren personel bulunmasi halinde müdürlügümüzce icra müdürlüklerinden gelen maas haciz yazilarina istinaden söz konusu personeller hakkinda gerekli disiplin islemlerinin uygulanacaginin birimimizde görev yapan tüm personele imza karsiligi duyurulmasi ve sonucunu Personel ve Egitim Sube Müdürlügü’ne bildirilmesini önemle rica ederim.”

'YA BU ÜLKEDE 24 MILYON ICRA DOSYASI VAR, VATANDAS, MEMUR BORÇLU'

CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, söyle dedi:

'Kültür ve Turizm Bakanligi'na bagli müdürlükler ilgili yerlere iletilmek üzere su yaziyi gönderdi. Bu yazi ile denildi ki 'borcunu, ekonomik yükümlülügünü bilerek, isteyerek ödemeyen ve icra ile karsi karsiya kalan memurlar tespit edilecek ve hakkinda disiplin sorusturmasi açilacak.' Simdi sanirim Turizm Bakanligi, öyle yogun icra yazismalari ile ugrasiyor ki bu yazinin içeriginden o anlasiliyor. Bu yazismadan bezmis, artik memurlarina toplu bir yazi göndermis. Bundan sonra tarafimiza icra yazisi gelirse hakkinizda disiplin sorusturmasi yapacagiz diyorlar. Ya bu ülkede 24 milyon icra dosyasi var. Vatandas, memur borçlu. Borçla, hacizle karsi karsiya. Bir de devlet, idareciler diyor ki 'size icra gelirse bir sorusturma da biz yapariz'.” 

'HEM GAYRI AHLAKI HEM GAYRI HUKUKIDIR'

Iktidarin borçla karsi karsiya olan memuruna destek olmasi gerekirken tehdit yazisi gönderdigini kaydeden Hakverdi, 'Turizm Bakanligi'ndan gönderilen yazida özellikle su belirtiliyor; 'kurumumuzda görev yapan birçok personelin maaslarinda icra kesintilerinin oldugu anlasilmistir.' Evet, çünkü 24 milyon icra dosyasi var. Bundan dolayi da bir de memuruna disiplin sorusturmasi açacagi tehdidinde bulunmak hem gayri ahlakidir hem gayri hukukidir” dedi.  


Perşembe 25.5 ° / 14.7 °
Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °