ÖZGÜR ÖZEL: GENEL BAŞKANIMIZ KAÇIŞ PLANINDAN BAHSETTİ , İKTİDAR PARTİSİNDE PANİK BAŞLADI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Sayın Genel Başkanımız bir kaçış planından bahsetti ve iktidar partisinde müthiş bir panik havası başladı. Beyler panik yaptılar ve saldırmaya başladı” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli??

Güncel 25.05.2022 17:35:50 0
ÖZGÜR ÖZEL: GENEL BAŞKANIMIZ KAÇIŞ PLANINDAN BAHSETTİ , İKTİDAR PARTİSİNDE PANİK BAŞLADI

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, “Sayin Genel Baskanimiz bir kaçis planindan bahsetti ve iktidar partisinde müthis bir panik havasi basladi. Beyler panik yaptilar ve saldirmaya basladi” dedi. MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin sözlerini de degerlendiren Özel, “Devlet Bey diyor ki, ‘Kemal Kiliçdaroglu’ndan cumhurbaskani olmaz.’ Son dediginde Recep Bey’i cumhurbaskanligina makamina tasimisti. Müjdemizi almis olduk, memnuniyet duyuyoruz” diye konustu.

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, TBMM’de basin toplantisi düzenledi. Özgür Özel’in konusmasindan satir baslari söyle:

IKTIDAR PARTISINDE MÜTHIS BIR PANIK HAVASI BASLADI: Sayin Genel Baskanimiz bir kaçis planindan bahsetti ve iktidar partisinde müthis bir panik havasi basladi. Beyler panik yaptilar ve saldirmaya basladi. Örnegin Iletisim Baskani Fahrettin Altun’un büyük bir panik halinde televizyona baglanirken gördük. Hangi sifatla? Türkiye Cumhuriyeti Iletisim Baskani sifatiyla mi yoksa TÜRGEV yönetim kurulu üyesinin esi sifatiyla mi? Amerika’ya aktarilan milyon dolarlar konusunda büyük bir savunma çabasina girdi. Debelendikçe batiyorlar. Çok memnunuz ki iktidar partisinin vermis oldugu bu yüksek refleks bizim seslerimizin duyulmadigi yerlere de ulasti. Fahrettin Altun ve ekibinin bir ailevi, biraz hissi, biraz kisisel ama göreviyle bagdasmayan yarattigi panik havasi meselenin herkes tarafindan duyulmasini sagladi. Artik hepimiz biliyoruz ki bu TÜRGEV ve ENSAR’in Amerika’da kurmus olduklari vakif, Kizilay’i da alet ederek oraya aktarilan yüz milyonlarca dolar para var. Amerika’da bu paranin kümelenmesinde kimin talimati var bunu düsünüyor insanlar.

O PARALAR NEDEN AMERIKA’DA KÜMELENIYOR: Bütün vatandaslarimiza soralim. Baskentgaz’a giderseniz, sorarsaniz, vergi yükü altinda ezilmektedir ama Baskentgaz durduk yerde dünyanin bagisini yapiyor. Niye yapiyor? Izaha muhtaç. ‘Parayi oraya gönder’ diyen kim? Parayi, Amerika’ya yollayarak bir isler çeviriyorlar. O paralar neden Amerika’da kümeleniyor, vatandaslar bir sorsunlar.

DAHA NE KADAR KÖTÜLESECEKSINIZ ÖMER BEY? SENDEN NIYE KORKALIM? CÜRMÜN KADAR YER YAKMAZSIN: Ömer Çelik. Tehdit ediyor. ‘Sertlesecegiz.’ Senden korksak siyaset yapmayiz. ‘CHP tehdit ediyor’ yaygaralarini koparanlar. CHP iktidarda degil. Emri altinda kamu gücü, polisi, jandarmasi, hiçbir seyi yok. Sizin elinizde her sey var. Birakin tehdit etmeyi, yapiyorsunuz. Siz seçilmis milletvekilini hapse koyuyorsunuz. Siz daha ne kadar kötüleseceksiniz Ömer Bey? Senden daha biz niye korkalim? Cürmün kadar yer yakmazsin. Yapacagin ne varsa elinden geleni ardindan koymayacaksin. Biz buradayiz ama siz en fazla bir sene oradasiniz. Biz muhalefetteyiz. Düsmekten korktugunuz, dizlerininiz titredigi, eyvah bütün suçlar ortaya çikacak, dört bakanin pislikleri, suç isleri bakaninin yaptiklari hepsinden korkuyorsunuz ya bakin biz muhalefetteyiz, düsmekten korktugunuz haldeyiz. Korkumuz yok. Bütün güç elinizde ne yaparsaniz yapin. Artik tehdit etme makamindan hesap verme makamina geçeceksiniz.

DEVLET BAHÇELI’YE TROLLÜK YAPTIRIYORLAR: Devlet Bahçeli’nin isi gücü birakip CHP’ye yüklendigi vakayi adiyeden, olur bunlar. Muhalefete muhalefet parti. Bakanlik almaz, yönetime gelmez, basbakan olmaz. Ama AKP’yi iktidarda tutar. Onun görevi o. 2018 seçimlerinde sonra sormuslar, ‘milletimiz ona muhalefet görevi vermis denge denetleme yapacakmis.’ Muhalefete muhalefet. Dün çikti, ‘CHP’nin mitingde ‘her yer Kandil her yer direnis’ diye slogan atilmis, Kemal Bey niye cevap vermemis’… Olmayan bir seye nasil cevap versin. Yalan ortaya çikali 72 saat olmus. ‘Her yer Kandil her yer direnis’ diye slogani AK Parti’den akli basinda bir kisi sahiplenemedi, montaj olunca. Devlet Bahçeli’ye trollük yaptiriyorlar. Birileri Devlet Bey’i rezil ettirmekten hiç çekinmeden bunu söylettiriyor.

ÖMER BEY. O ZAMAN DEVLET BEY’E RESET ATMANIZ LAZIM. RESET ATIN DEVLET BEY’E: Böyle köklü bir siyasi partinin bu duruma düsmesine bizim söyleyecek sözümüz yok ama diger taraftan CHP’ye sunu söyleyebiliyor. Bunu da Ömer Bey dinlesin. ‘Siyasete nefret yazilimi yükleniyormus.’ Kim tarafindan acaba? Su söz söylenebilir mi? ‘Maltepe mitingi PKK'nin, FETÖ'nün, Pontus özlemi çeken çürümüslerin mitingidir’ diyor. Bunu 600 bin kisiye, ekranlari basinda izleyen milyonlarca kisiye söylüyor. Öbür taraftan da siyasetten seviyeden bahsediyorlar. Ne kadar afili bir laf bulmus. Ömer Bey. O zaman Devlet Bey’e reset atmaniz lazim. Reset atin Devlet Bey’e.

‘KEMAL KILIÇDAROGLU’NDAN CUMHURBASKANI OLMAZ’ DEMIS, MÜJDEYI ALDIK: Mevcut genel baskanlar arasinda en uzun süredir siyasette olan kisi. Devlet Bey’in iki önemli mahareti var. Bunlarin birincisi, kimi destekliyorsa, orada ekonomik kriz çikti. Ekonomik krizi önceden sezer, o hükümetin destegini yapar. Devlet Bey’in desteklemedigi bir yerde dolarin firlamadigi, enflasyonun yükselmedigi, ülkenin ekonomik kriz yasamadigi bir hükümet yoktur. Varsa gösterin. Ikincisi Devlet Bey, ülkenin cumhurbaskanini belirler. ‘Sen olamazsin’ der o kisi cumhurbaskani olur. ‘Ey Erdogan, bu ülkede herkes cumhurbaskani olur, bir tek senden olmaz’ diyordu. Oldu. Müjdeyi dün vermis. Devlet Bey diyor ki, ‘Kemal Kiliçdaroglu’ndan cumhurbaskani olmaz.’ Son dediginde Recep Bey’i cumhurbaskanligina makamina tasimisti. Müjdemizi almis olduk, memnuniyet duyuyoruz. Kendisinin iki önemli maharetinden birisi cumhurbaskani belirlemektir. Kimin olmayacagini söylüyorsa o olmaktadir.

DÖNÜP BIZE LAF SÖYLEYECEK KONUMDA DEGILSINIZ: Öyle bir slogan atilirsa CHP’nin ne cevap verecegini herkes biliyor. Ama Kandil’den Imrali’dan mektuplari ayakta alkislayanlarla ittifaksin. Bunu kabul et. Imrali mektubunu Istanbul tekrar seçiminden bir gün önce TRT’te okutturup, Imrali’ya avukat olmayan birini yollayip, mektup getirtip, Istanbul’un göbeginde ajanslara okutturup, TRT ve bütün kanallardan verip, bundan Istanbul seçimlerinde medet umanlardansiniz. Devlet Bey su cümleyi kurdu; ‘HDP’nin vahim sapmasina itiraz etmis’ diyor, kim için? Abdullah Öcalan için. Abdullah Öcalan’in sözüne deger veren seçmenin geregini yapacagini ima ediyor. Dönüp bize laf söyleyecek konumda degilsiniz.

FAKIRDEN ZENGINE FON TRANSFER EDILDIGI EN ACIMASIZ DÖNEMDIR: Bütün dünya pandemiden çikis sürecinde tedbirler aldi, bizimkiler inada sarildi. Enflasyonun yükselmesine karsi dünya tedbir aliyor. Bu inat etti, ‘faiz sonuç degil sebep’ dedi. Dedigini yapti, enflasyon firladi. Yasadigimiz budur. Su anda enflasyonun Amerika yüzde 8. 100 liralik mal 108 olunca rahatsizlik var, tedbir aliyorlar. ‘Bizden yüksek enflasyonu olan ülke var’ diyorlar. Alti tane. Gençlerin deyimiyle hala o ülkelerde mizrakla avlaniliyor. Gerçek enflasyonun yüzde 200’lerde oldugunu vatandas kendi biliyor. ‘Kur korumali mevduat halka çok büyük maliyet getirecek’ dedigimizde ‘hayir’ diyorlardi. Ekonomistler ‘bu intihardir’ diyordu. Fakirden zengine fon transfer edildigi en acimasiz dönemdir.

“OLSA OLSA AK PARTI’NIN IÇINDE BULUNDUGU ÇARESIZLIGI GÖSTERGESIDIR”

AKP’lilerin dile getirdigi, iktidarin sinir ötesi operasyon yapilacagi sirada CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun kasitli olarak iddialar ortaya attigi yönündeki iddialarin sorulmasi üzerine Özel, “Bir sinir ötesi operasyon yapilacaksa, yetki Meclis'tedir. Niyet varsa bu Meclis'e gelirsiniz, bilgilendirme yaparsiniz. Meclis'i bilgilendirme nezaketi göstermeyenler, kendi pis isleri ortaya döküldügünde 'biz sinir ötesi operasyon yapacaktik' deyip iç politika malzemesi ortaya çikariyorlar... Bir operasyonun yapilacagini sirf Kemal Kiliçdaroglu'nun söyledigi sözleri degersizlestirmek amaciyla ifsa etmek olsa olsa AK Parti’nin içinde bulundugu çaresizligi göstergesidir” dedi.

“AÇIKLAMALARI CIDDIYE ALDIGINIZDA TÜKETTIGIMIZ ENERJI BOSUNA BIR ISRAFTIR”

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin NATO’dan gerekirse çikilabilecegi yönündeki ifadelerinin sorulmasi üzerine Özel, “Simdi Sayin Bahçeli'nin söyledigi açiklamalari ciddiye aldiginizda tükettigimiz enerji bosuna bir israftir. Dün bambaska bugün bambaska seyler söyleyen, dün en agir hakaretleri ettiklerine bugün methiyeler düzen birinin bugün söyledigi sözün agirligi varmisçasina degerlendirmeyi zaman israfi olarak görüyorum” dedi.

“ONUN MAHARETI SENTOP’UN HEMSERISI OLMAK MIDIR, SOYLU’YLA FOTOGRAF ÇEKTIRMIS OLMAK MIDIR,

Uyusturucu ticareti yapmakla suçlanan Ali Osman Akat’in yaptigi savunma sonrasi tahliye edilmesine yönelik soruya Özel, “Ali Osman Akat, bu Meclis'e dezenfektanlar, kolonyalar satan firmanin sahibi. Bu firma, yurt disina insan sagligini son derece tehdit eden ürünleri satmis, ürünler geri yollamis. AK Parti'deki herkesle fotografi çikti. Kendisinin uyusturucu ticaretiyle suçüstü yakalandi. AK Parti'ye bu kadar yakin isim yanlislikla yollandi deyip tahliye ediyorsa, ayni ifadeyi kullanan yüzbinlerce uyusturucudan içeride tutulan kisi nasil içeride tutuluyor? Suçlananin ‘yanlislikla oldugunu düsünüyorum’ sözü bir uyusturucu ticaretinden içeride olan birini serbest birakilabiliyorsa o zaman uyusturucudan kimi içeride tutacaksiniz?  Onun mahareti Sentop’un hemserisi olmak midir, Soylu’yla fotograf çektirmis olmak midir, AK Partili bütün meshur simalarla selfiesinin olmasi midir?” yaniti verdi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °