TBMM ADALET KOMİSYONU BAŞKANI ABDULLAH GÜLER OLDU

AKP’li Yılmaz Tunç’un istifası ile boşalan TBMM Adalet Komisyonu Başkanlığı’na, AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Güler seçildi. Cahit Özkan’ın istifası ile boşalan AKP Grup Başkanvekilliğine yarın Yılmaz Tunç’un getirilmesi

Güncel 24.05.2022 22:27:00 0
TBMM ADALET KOMİSYONU BAŞKANI ABDULLAH GÜLER OLDU

AKP’li Yilmaz Tunç’un istifasi ile bosalan TBMM Adalet Komisyonu Baskanligi’na, AKP Istanbul Milletvekili Abdullah Güler seçildi. Cahit Özkan’in istifasi ile bosalan AKP Grup Baskanvekilligine yarin Yilmaz Tunç’un getirilmesi bekleniyor.

Cahit Özkan iki hafta önce AKP politikasindan farkli bir çikis yaparak, “Birlesik Arap Emirlikleri teslim oldu” açiklamasini yapmis, AKP Sözcüsü Ömer Çelik de kendisini yalanlamisti. Özkan da geçen hafta yapilan AKP MYK toplantisinda “görevden affini istirham ettigini” duyurmustu.

Cahit Özkan’dan bosalan AKP Grup Baskanvekilligi’ne, AKP Bartin Milletvekili Yilmaz Tunç’un getirilecegi duyurulmustu. Bunun üzerine Tunç, iki görevi birden yürütme imkani olmadigi için TBMM Adalet Komisyonu Baskanligi’ndan istifa etmisti. Tunç'un yarin toplanacak AKP Grubu'nda Grup Baskanvekilligine getirilmesi bekleniyor.

TBMM Adalet Komisyonu, bugün baskanlik seçimi için Baskanvekili, AKP Kirikkale Milletvekili Ramazan Can baskanliginda toplandi. Baskanlik adayligi için AKP ve MHP ortak önerge sundu ve seçim sonucunda tek aday olan AKP Istanbul Milletvekili Abdullah Güler, oy çoklugu ile Adalet Komisyonu Baskani seçildi. Seçimde, 17 kabul, 5 bos oy kullanildi. Seçimlere 16 AKP ve MHP'li üyelerin yani sira 4 CHP'li, 1 HDP'li, 1 IYI Partili üye katildi.

Güler, 'Yeni vazifeler her zaman bizi bekliyor. Bir gelenegi devam ettirecegiz. Bu çalisma disiplinini devam ettirecegiz' dedi.


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °