CHP’den Ergün’e Çağrı: Yaptığınız Her Hukuksuzluğun Karşısındayız

CHP Manisa İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında son günlerde Manisa Büyükşehir Başkanlığı konusunda gündeme gelen iddialarla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Ş

Güncel 24.05.2022 18:31:00 0
CHP’den Ergün’e Çağrı: Yaptığınız Her Hukuksuzluğun Karşısındayız

Toplantida kentin gündeminden düsmeyen ve esnafin büyük sikinti yasadigi kaldirim isgali konusunda, gündemdeki Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Yunusemre Ilçesi Karakoca mahallesine yapilmak istenen eko turizm alaninin Manisa Büyük Sehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün kizi Merve Ergün’e ait olmasi konulari masaya yatirildi. 
CHP’LI GÜRTUNCA VE MECLIS ÜYESI YILDIRIM KALDIRIM ISGALI KONUSUNA DEGINDI
Basin toplantisinda ilk söz alan CHP Sehzadeler Ilçe Baskani Hakan Gürtunca, son günlerde esnafin kabusu haline gelen kaldirim isgali konusuna degindi. 
Konusmasinda ekonomik sikinti içerisinde olan esnafin kaldirim isgali konusunda büyük sikinti yasadigini ifade eden CHP’li Gürtunca su ifadelere yer verdi: “Ekonomik kriz içerisinde olan esnafimiza bir darbede Manisa Büyüksehir Belediyesi’nden gelmektedir. Kaldirim isgali sebebiyle esnafimiz büyük sikintilar yasiyor. Kaldirim isgali ile ilgili yanlis bir algi yaratilmak isteniyor. Deniliyor ki vatandaslar kaldirim isgalinde ‘Kaldirimdan geçemiyoruz’ derken, esnaf ise ‘Eger kaldirimi isgal eden varsa gerekli ceza yazilsin’ diyor. Ama esnaf ‘Benim kapimin önündeki klimama, reklam panom veya taburem kaldiriliyorsa ve ceza yaziliyorsa magdur oluyoruz’ diyor. Zaten ortada bir ekonomik kriz var ve esnaf magdur durumda. Magdur durumda olan esnafa yardimci olmak gerekirken, Büyüksehir Belediyesi esnafa köstek olmaktan ileri gitmiyor. Bazi bölgelerde yesil alanlar var. Daha geçtigimiz yillarda yaz sezonunda insanlarimiz aileleriyle birlikte o yesil alanlarda çay içiyorlardi. Esnafta halkta bundan memnundu. Simdi büyüksehir belediyesi bu alanlari çevirdi. Ankara’da bir gecede çikarilan KHK ile Cengiz Ergün bir gece Zabitalara emir verip bu alanlari kapatiyor. Bir keyfi uygulama yapiliyor. Neymis ‘Halk yesil alani kullanamazmis’. Peki Ergün’e soruyoruz, Kent Park’taki alanlar kahverengi alan mi) Yesil alan degil mi?. Burada üzümü yemek yoksa bagciyi mi dövmek. Bu konunun bir daha degerlendirilmesini ve esnafa yardimci olunmasini bekliyoruz. Böyle bir keyfi uygulamadan vazgeçilmeli ve esnafa uygulama için geçis süresi taninmasi gerekir. Ergün’e halki dinlemesini ve halkin yararina isler yapmasini istiyoruz. Bu konunun takipçisi olacagiz.”
CHP’li Büyüksehir Belediyesi Meclis Üyesi Yenal Yildirim ise kaldirim isgali konusunda yaptigi açiklamada, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün güç zehirlenmesi yasadigini iddia ederek, “Güç zehirlenmesi yasayan ve psikolojisi tartisma yaratacak sekilde diktatör yönetimini yasatan bir Cengiz Ergün var karsimizda. Özellikle kaldirim isgali konusunda esnafa geçis süresi tanimayan bir Ergün var. Resmi Gazetede yayinlanan bir kanunun bile geçis süresi vardir. Bunlar aksam yatip, sabah kalkip kafalarina gelen bir seyi uyguluyorlar. Birçok bölgede ‘Ben yaptim oldu’ mantigi ile engelli rampalarini kaldirdilar. Bu uygulama vicdana sigacak bir durum degildir. Manisa’da tibbi müdahale gerektirecek olaylar var. Biz gücümüz yettigi kadar yapilan yanlisliklarin karsisinda durmaya devam edecegiz. Kanunu üstünde verdikleri karara itirazlarimiz ve hakli mücadelemiz sürecek.” diye konustu. 
“HALKIN TAKDIRIYLE SEÇILEN ERGÜN, HALKIN NEFRETIYLE GIDECEK”
Toplantida söz alan CHP’li Büyüksehir Belediyesi Meclis üyesi Bülent Mersinli Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Yunusemre Ilçesi Karakoca mahallesine yapilmak istenen eko turizm alaninin Manisa Büyük Sehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün kizi Merve Ergün’e ait olmasi konusunu gündeme tasidi. 
CHP’li Belediye Meclis üyesi Mersinli yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi: “Geçtigimiz yerel seçimlerde tüm taraflarin takdiriyle seçilen Cengiz Ergün, simdi görüyoruz ki tüm taraflarin nefretiyle gidecek. 3 senedir belediye meclis üyesiyim. 3 sene içerisinde en sik duydugum söz ‘Hakkinizi helal edin’. Ben kimseye hakkimi helal etmiyorum. Ben hakkimi helal edersem, büyüksehir belediye bünyesinde asgari ücretle çalisanlar bana hakkini helal etmez. Manisa bana hakkini helal etmez. Simdi babasi Ergün bizi yönetmeye çalisiyor. Sonra çocuklarina bizi yönetmeleri için zemin hazirliyor. Simdi kizina bir rant sagliyor. Ormanlik bir arazinin üzerine yapilan eko turizm alanin mülkiyeti Ergün’ün kizi Merve Ergün çikiyor. Öncelikle ben bu davayi bu alanin kadastral yol olmadigi ve yapilasmaya açilamayacagi gerekçesiyle kararin iptali için dava açmistim. Ancak dava sirasinda ortaya çikanlar bizi hayrete düsürdü. Alan üzerinde yaptigimiz incelemelerde araziye yol açabilmek için dagi delmisler, yüzyillik agaçlari kesmisler. Hukuksuzlugun yani sira dogayi katletmisler. Altyapi çalismalarina baslamislar. Eger o alan baska birsinin üzerinde olsa Merve Ergün’ün arsasi gibi çalismalara baslamazlardi. Artik bu konuyu dava asamasina getirdik. Bundan sonra bu davaya sivil toplum örgütlerinin, Manisalilarin sahip çikmasi gerekiyor.  Bu rantin karsi durmalarini istiyoruz. Eger Manisa bu davaya sahip çikmazsa, Cengiz Ergün’ün çocuklari, damaklari zenginlesecek, bizlerde sadece bakmak durumunda kalacagiz.”
“MANISA BÖYLE BIR USULSÜZLÜK GÖRMEDI”
CHP Yunusemre Ilçe Baskani Av. Yalçin Arcak ise yaptigi konusmada, eko turizm alaninin Cengiz Ergün’ü kizi Merve Ergün’e ait olmasi üzerinden elestiriler yönelterek su ifadelere yer verdi: “Eko turizm alaniyla ilgili alinan meclis kararin iptaliyle ilgili davayla konusunda henüz karar verilmedi. Mahkemenin ara kararinda ilginç ve hiç ummadigimiz bir durumla karsilastik. Mahkeme heyeti ara kararinda alana kesife gidecegini belirtirken, birde davayla ilgili bir kisiye ihbarda bulundu. Ihbarda bulundugu kisinin Cengiz Ergün’ün kizi Merve Ergün oldugunu ögrenince kanimiz dondu. Bu alan meclis karari alinirken Merve Ergün’e ait degil. Meclis karari Cengiz Ergün’üne yakin bir isim üzerinden geçiyor. Ama ne hikmetse dava sirasinda acele bir sekilde alan Merve Ergün’e satiliyor. Eskiden saman altindan su yürütürken, simdi saman altindan su yürütme geregi bile duymuyorlar. Bu alani kiza peskes çekiyor. Bu alanin suanki degeri milyonlar degerinde bir alan. Alan üzerinde yaptigimiz incelemede hala davasi devam eden cennet bir alanda çalismalara baslanilmis, agaçlar kesilmis ve alt yapi olusturulma baslanmis oldugunu gördük. Haramiler bu ormanlik alana kiymaya baslamislar. Sondaj çalismalarina kadar islemlere baslamislar. Biz Cengiz Ergün’ün birçok kez uyardik. TÜGVA’da, isgaliye olayinda, ranta açtiklari yer konusunda uyarilarda bulunduk. Ancak Ergün ranta dayali bir dikta kurmus. Suanda sanki Manisa’nin Recep Tayyip Erdogan’i konumunda. Manisa’da böyle bir usulsüz düzen görülmedi. Burada kafalarina göre eko turizm yapmak istediklerini ifade ediyorlar. Ama görülüyor ki bu tamamen bir rant düzeni. Cengiz Ergün, Manisalilarin Ali kiran bas kesen kesildi. Cengiz Ergün’ü kimler koruyor. Ama sunu unutmasinlar ki Cengiz Ergün’ün sonu yakindir. Kamuoyunda yer alan bu büyük olayla ilgili hala bir açiklama yok. Biliyoruz ki Cengiz Ergün önümüzdeki yerel seçimlerde bir daha aday olmayacak. Çünkü kaybedecegini biliyor. Bunun için önümüzdeki genel seçimlerde dokunulmaz zirhina bürünmek için milletvekili olmaya çalisacaktir. Ama bilsin ki biz onu milletvekili de yaptirmayacagiz. Milletvekili olsa da onunu dokunulmazlik zirhini da kaldiracagiz ve milletin önünde yargilatacagiz.”
CHP’LI ÖZCAN’DAN ERGÜN’E UYARI: HUKUKA AYKIRI ISLERE ALET OLMA
CHP’li Mersinli’nin eko turizm kararina iliskin açilan iptal davasinin avukatligini yapan CHP Il Baskan Yardimcisi Av. Yigit Can Özcan ise söyle konustu: “Kadastral yolu olmayan bir parsele bir imar izni vermek hukukun arkasindan dolanmak ve hiçe sayildigi anlamina gelmektedir. Bu durumu tespit ettikten sonra imar planini iptali istemiyle dava açtik. Davayi açtiktan sonra söz konusu eko turizm alani olarak ayrilan parselin Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün kizi Merve Ergün’e ait oldugu çikti. Biz büyüksehir belediye baskanini TÜGVA olayinda uyarmistik. Manisalinin verdigi yetkiyi kendisi için degil Manisali için kullanmasi gerektigini söylemistik. Bir kez daha Ergün’ü uyariyoruz. Hukuka aykiri tüm uygulamalarin takipçisi olacagiz. Yargi yoluyla iptal edilmesi için elimizden gelen her seyi yapmakta hiçbir zaman durmayacagiz. Sayin Ergün’ün imar ranti konusundaki telasini anlayabiliyoruz. Çünkü 2024’e az bir zaman kaldi. Kendisi de sandikta yasayacagi yenilginin farkinda. Bu nedenle hukuka aykiri hiçbir ise alet olmamalarini tavsiye ediyoruz.”
“BIZ RANTIN HER TÜRLÜSÜNE KARSIYIZ”
CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban yaptigi açiklamada ise, eko turizm altinda karakoca mahallesinde yapilmak istenilen çalismanin bir rant haline dönüstügünü ve arsanin Cengiz Ergün’ün kizina ait çikmasinin bunun bir göstergesi oldugunu dile getirdi. 
CHP’li Balaban açiklamasinda söyle konustu: “CHP olarak hem Türkiye’de hem de Manisa’da ana muhalefet görevini en iyi sekilde yerine getirmektedir. Cengiz Ergün’e karsida gayet net, ama hiçbir zaman hakarete kaçmadan bir muhalefeti görevimizi yerine getiriyoruz. Bunun en yakin öregini TÜGVA’daki mücadelemizde gösterdik. TÜGVA’da büyük bir basari elde ettik. Esnafa karsi uygulanan baskida karsi olduk. Esnafimizin sesi olduk. Büyüksehir Belediyesi’nden isten atilan vatandaslarimizin sesi olduk. Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin yaptigi usulsüzlükleri her zaman kamuoyu ile paylastik. En son Manisa’nin gündemine oturan rant olayini da CHP olarak gündeme tasidik. Bunun adi kisiye özel rant ve imardir. Bu konuda CHP örgütü olarak bir mücadele baslattik. Hukuk mücadelesinde ve toplumun vicdani olmasi konusunda bu mücadelemizi sürdürecegiz. Nedense hep zenginlere oluyor. Bir garibana böyle bir imar çalismasi veya imar piyangosu vurmuyor. Biz rantin her türlüsüne karsiyiz ve karsi olmaya devam edecegiz. Bu ranti suanda ortaya çikardik. Bu rant olgusuna asla izin vermeyecegiz. Hesabi yargi ve hukuk önünde verecekler.”
CHP’LI BALABAN’DAN BÜYÜK IDDIA
CHP’li Balaban açiklamasinin son kisminda, 29 Mayis Pazar günü Istanbul Atatürk Havalimani’nin alaninda yapilacak Millet Bahçesi’yle ilgili törene Manisa’dan bir çok memurun baskiyla görülmek istendigi iddialarini gündeme tasidi. 
CHP’li Balaban iddialarla ilgili su ifadelere yer verdi: “Geçtigimiz Cumartesi günü Istanbul’da büyük bir miting yapildi. Yüzbinlerce kisi Istanbul’da o alani doldurdu. Bu büyük bir basariydi. Sayin genel baskanimiz ezilenleri kürsüye çikarak düsüncülerini kamuoyu ile paylasmasina destek verdi. Ama o mitingde ne bir baski, bir yevmiye, promosyon veya ödül yoktu. Insanlar gönülleriyle ve imkanlariyla miting alanina geldi. Ama önümüzdeki 29 Mayis Pazar günü Recep Tayyip Erdogan’in Istanbul’da bir Millet Bahçesi töreni var. Nerede yikmaya çalistiklari Atatürk Havalimani’n oldugunu yerde. Adina Atatürk demeye bile çekindikleri bir anlayisin yerde töreni var. Bu açilis öncesinde bize degisik kurumlardan çesitli iddialar geldi. Mesela Çevre ve Sehircilik Iklim degisikligi Il Müdürlügü’nde 80 kisiye ‘Siz mitinge gelen. Biz sizi mitinge götürecegiz. Pazartesi günüde idari izinli sayilacaksiniz’ seklinde bir baski yapildigini ögrendik. Bu sadece bir kurum degil, bir çok kurumdaki vatandastan bize gelmeye basladi. Memurlari zorla miting alanina götürerek, hiçbir seyi basaramazlar. AKP uzatmalarin uzatmasini oynuyor. Yapilacak ilk seçimde AKP tarihin çöplügüne gidecektir. Partiler mezarliginda yerini alacaktir.  Bu iddialarin dogru olmadigi yönündeki bilgileri kamuoyu ile paylasmalarini istiyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °