YARGI, MAAŞI KESİLEN PROFESÖRÜ ÜÇÜNCÜ KEZ HAKLI BULDU

İzmir 3. İdare Mahkemesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Fakültesi binasının taşınmasına karşı çıktığı için fakültenin bölüm başkanlığı görevinden alınmasını sosyal medya paylaşımlarıyla eleştirdiği gerekçesiy

Güncel 24.05.2022 18:27:09 0
YARGI, MAAŞI KESİLEN PROFESÖRÜ ÜÇÜNCÜ KEZ HAKLI BULDU

Izmir 3. Idare Mahkemesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatlari Fakültesi binasinin tasinmasina karsi çiktigi için fakültenin bölüm baskanligi görevinden alinmasini sosyal medya paylasimlariyla elestirdigi gerekçesiyle disiplin cezasi verilen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ögretim üyesi Prof. Dr. Semih Çelenk'i hakli buldu. Mahkeme, DEÜ Rektörlügü'nün Prof. Dr. Çelenk hakkinda verdigi disiplin cezasini üçüncü kez iptal etti, maasindan kesilen tutarlarin iadesine hükmetti.

Izmir'in Narlidere ilçesindeki DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi binasinin depreme dayaniksiz oldugu gerekçesiyle 2019 yilinda Buca Tinaztepe'ye tasinmasi kararlastirilmisti. DEÜ Rektörlügü'nün aldigi bu karar, çok sayidaki ögretim üyesi ve ögrenci tarafindan protesto edilmisti.

Tasinma kararina karsi çikan ve ögrencilerin protestolarina destek veren ögretim üyelerinden Prof. Dr. Semih Çelenk ise okul yönetimi tarafindan 'görülen lüzum üzerine' denilerek 'Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatlari Bölümü Baskanligi' görevinden alinmisti.

Prof. Dr. Çelenk'in 'görevden alma' kararina karsi sosyal medyadan tepki göstermesi üzerine, okul yönetimi bu kez disiplin cezasi verme yoluna gitmisti. Çelenk’e maastan kesme cezasi verilmisti.

Çelenk bunun üzerine 'görevden alma' ve 'maas kesme' cezalarina karsi ayri ayri dava açti. Görevden almaya iliskin dava sürerken, maas kesmeye yönelik disiplin cezasi konusunda mahkemeden iptal karari çikti. Mahkeme, disiplin cezasiyla ilgili üst üste iki davada da iptal karari verip Çelenk'in maasindan kesilen tutarin ödenmesine hükmetti.

Ancak, DEÜ Rektörlügü Prof. Dr. Çelenk'in maasindan bir kez daha kesintiye gitti. Üçüncü kez mahkemeye basvuran Prof. Dr. Çelenk, bu karari da iptal ettirdi.

En son iptal kararini veren Izmir 3. Idare Mahkemesi, daha önceki basvurularda oldugu gibi Prof. Dr. Semih Çelenk'in maasindan kesilen tutarin iadesine hükmetti.

Prof.Dr. Çelenk, karar sonrasi sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, 'Hakkimda üniversite yönetimi tarafindan üç yilda üç kez verilen sosyal medya konulu ayni disiplin cezasi idari mahkeme tarafindan üçüncü kez iptal edildi. Bu ayni zamanda elestirinin, fikir beyan etmenin, alayci bir üslup da kullanilsa bir 'disiplin suçu' olamayacagi kararidir” dedi.


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °