BUCA BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖĞRENCİSİ UYGAR’A PRESTİJLİ ÖDÜL

Buca Bilim ve Sanat Merkezi (Buca BSM), müzik alanında bir gurur daha yaşadı. Buca BSM öğrencisi Uygar Kantarcıoğlu, yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce adayın yarıştığı 16’ıncı Uluslararası Pera Piyano Festivali’nden üçüncülük

Güncel 24.05.2022 12:25:36 0
BUCA BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖĞRENCİSİ UYGAR’A PRESTİJLİ ÖDÜL

Buca Bilim ve Sanat Merkezi (Buca BSM), müzik alaninda bir gurur daha yasadi. Buca BSM ögrencisi Uygar Kantarcioglu, yurtiçi ve yurtdisindan yüzlerce adayin yaristigi 16’inci Uluslararasi Pera Piyano Festivali’nden üçüncülükle döndü.

Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç’la da daha önceki basarilarinda bir araya gelen Buca BSM ögrencisi Uygar Kantarcioglu, alaninda uluslararasi prestije sahip olan ve bu yil 16’inci kez düzenlenen Pera Piyano Festivali’nden 11-12 yas kategorisinde üçüncülük ödülüyle döndü. Merkezin piyanist egitmeni Belit Karaca’nin esliginde yarismaya hazirlanan Kantarcioglu, yüzlerce yarismaciyi geride birakarak Buca BSM’nin bu alandaki basarilarina yenisini ekledi.

BASARILARLA DOLU BIR KARIYER

Egitimci anne ve babanin oglu olan ve 14 Haziran 2010’da Izmir’de dogan Uygar Kantarcioglu, genç yasinda kendi dalinda pek çok basariya imza atti. Sanatla 3 yasinda Orff ögretisi sayesinde piyano ile tanisan Kantarcioglu, 7 yildir özel piyano egitimi aliyor. 2020 yilindan bu yana Buca BSM ögrencisi olan Kantarcioglu, 2021 yilinda bir bestesi ile Avusturya Vienna International Music Competition'a katildi. Piyano performanslariyla ise Italya Orbetello Piano Competition'da üçüncülük , Ispanya Carles&Sofia International Piano Competition’da ikincilik ve Mozart Akademi Uluslararasi Piyano Yarismasi'nda üçüncülük, Cihat Askin ve Küçük Arkadaslari CAKA Piyano yarismasinda “Jüri Özel Ödülü” aldi.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °