MİLLETİN DERDİ GEÇİM DERDİ

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, 4 bin 253 liralık asgari ücretle geçinen ailelerin durumuna dikkat çektiği ‘Milletin Geçim Derdi’ çalışmasının beşincisini yaptı. Kira, faturalar ve diğer giderleri 3 bin 453 lira ola

Güncel 23.05.2022 17:35:02 0
MİLLETİN DERDİ GEÇİM DERDİ

 

IYI Parti Mali Isler Baskani Ümit Dikbayir, 4 bin 253 liralik asgari ücretle geçinen ailelerin durumuna dikkat çektigi ‘Milletin Geçim Derdi’ çalismasinin besincisini yapti. Kira, faturalar ve diger giderleri 3 bin 453 lira olarak hesaplayan Dikbayir, geriye kalan 800 lira ile market alisverisine çikti. Dikbayir’in sinirli miktarlarda alabildigi ürünlerin toplam tutari 903 lira 45 oldu. Dikbayir, aldigi ürünlerden tavuk, çay, makarnalar ile bebek mamasini iade etti ve bebek bezini de küçük boyu ile degistirdi. Dikbayir, aldigi ürünleri göstererek, 'Su masanin üstündeki, size 6 saat bile yetmez. Siz, vatandasa diyorsunuz ki ‘bir ay boyunca bununla karninizi doyurun’. Temmuz ayi falan degil, yarin zam yapmaniz lazim bu vatandasa' dedi. 

IYI Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayir, 4 bin 253 liralik asgari ücretle geçinen bir ailenin ev ekonomisini anlattigi ‘Milletin Geçim Derdi’ çalismasini mayis ayi için de yapti. Dikbayir, ailenin ev kirasina zam geldigini ve kira bedelinin bin 700 liraya yükseldigini belirtti. Dikbayir, aidat için 100 lira, su faturasi 124 lira, elektrik faturasi için 260 lira, internet faturasi için 100 lira, dogal gaz için 350 lira, telefon faturalari için 140 lira, çocugun harçligi için 200 lira, ulasim için 300 lira, ekmek için de 180 lira ayirdi.

MUTFAK ALISVERISI IÇIN ELINDE SADECE 800 LIRA KALDI

Dikbayir, bu giderlerin toplam tutarini 3 bin 453 lira olarak hesapladi. Geriye kalan 800 lira ile market alisverisine çikan Dikbayir'in, meyve-sebze reyonundan sadece limon, patates ve sogan alabildigi görüldü. 

Dikbayir, alisveris sirasinda bir kilo yogurt, 10 yumurta, bir kilo pirinç, bir paket süt, bir bütün tavuk, limon, 720 gram salça, bebek mamasi, bebek bezi, sampuan, bir paket peynir, bir paket margarin, bir kilo sivi yag, bir paket un, bir paket tuz, birer paket kuru fasulye, kirmizi mercimek, bulgur ve makarna ile bir paket çay, bir paket seker, tuvalet kagidi ve sivi bulasik deterjani aldi.

Dikbayir'in zeytin, domates, salatalik gibi ürünleri alamadigi; sivi sabun yerine kalip sabun, et yerine de tavuk aldigi görüldü. Dikbayir, alisveris sirasinda, birçok ürüne zam geldigine, bazi ürünlerin de gramajinin düsürüldügüne dikkat çekti.

Geçen aya göre sepetinden birçok ürünü eksilten Dikbayir, aldigi ürünlerin toplam tutarinin 903,45 lira çikmasi üzerine birkaç paket makarna ile tavuk, çay ve bebek mamasini birakti. Aldigi bebek bezini de küçük boyu ile degistiren Dikbayir, kasada 605 lira ödedi. 

“TEMMUZ AYI FALAN DEGIL, YARIN ZAM YAPMANIZ LAZIM BU VATANDASA”

Dikbayir, geriye kalani 195 lirayi da günde 7 lira olacak sekilde harçlik olarak ayirdigini belirterek iktidara söyle seslendi:

'Yine, geçen ay aldiklarimizi alamadik. Yani bu aile, bir ay boyunca bu masanin üstündekilerle karnini doyurmaya çalisacak. Söylüyoruz, kafaniz laf anlamiyor. Söylüyoruz, bu vatandasin derdini anlatamiyoruz. Su masanin üstündekilere bakin. Eger bu aile bununla bir ay geçinebilecekse size söyleyecek bir seyimiz yok. Su masanin üstündeki, size 6 saat bile yetmez. Siz, vatandasa diyorsunuz ki ‘bir ay boyunca bununla karninizi doyurun’. Elinizi vicdaniniza koyun. Hala ‘Temmuz ayinda zam yapmayi düsünüyoruz’ diyorsunuz. Temmuz ayi falan degil, yarin zam yapmaniz lazim bu vatandasa. Asgari ücretliye, emeklilerimize özellikle ve maasli insanlarimiza, kamu çalisanlarina acil zam yapmanizi bir kere daha üstüne basa basa size söylemeye çalisiyoruz. Vatandasin durumunu size anlatmaya çalisiyoruz. Iste buna ‘enflasyon’ diyoruz. Yani vatandasin satin alma gücünün nerelere düstügünü size göstermeye, anlatmaya çalisiyoruz. Artik kafaniz bunu alsin. Vatandasin durumu bu.'


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °