Akşener'den Başbakanlık açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, partisinin İstanbul'daki üye sayısının 100 bine ulaşması dolayısıyla düzenlenen törende, 'Bir yılın sonunda, bu çalışmamızın neticesinde; bu ülkenin, bu aziz milletin helal oyları ile

Güncel 23.05.2022 08:55:00 0
Akşener

IYI Parti Genel Baskani Sayin Meral Aksener, partisinin Istanbul'daki üye sayisinin 100 bine ulasmasi dolayisiyla düzenlenen törende, 'Bir yilin sonunda, bu çalismamizin neticesinde; bu ülkenin, bu aziz milletin helal oylari ile insallah birinci parti çikacagiz ve ben de o iktidarin, hak edilmis, pazarlik mazarlik yok, hak edilmis, birinci çikmis partisinin elbette hak edilmis basbakani olacagim insallah' dedi.

IYI Parti, Istanbul’daki 100 bininci üyesine, Yenikapi’daki Dr. Mimar Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezi’nde bugün törenle rozet takti. Törene, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener ve Istanbul Il Baskani Bugra Kavuncu da katildi.  

Bugra Kavuncu, konusmasinda, ‘100 bin üye’ hedeflerine ulastiklari için onur duydugunu belirtti. Kavuncu, ‘Anlat Istanbul’ projeleri için de sunlari söyledi:

“ANLAT ISTANBUL’UN IKINCI KISMINDA ÇÖZÜMLERIMIZI ANLATACAGIZ: Anlat Istanbul’u haziran ayinda bitiriyoruz. Haziran ayinin sonunda ikinci kismina basliyoruz. Anlat Istanbul'un ikinci kisminda da aldigimiz verilere dayanarak ilçelere konulu gidecegiz. Yani Esenyurt'a ‘uyusturucu konusundaki çözümümüz nedir’, Güngören'e ‘kentsel dönüsüm konusundaki çözümümüz nedir’, Istanbul'a ‘iktidara geldigimizde ekonomiyi nasil çözecegiz’, bunu anlatmak için sizleri yoracagiz. Bunu bugün buradan genel baskanimizin huzurunda da söylemis olayim.  

BIR DAHA ISTANBUL’DA ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇEMEYECEK: Evet, sandik güvenligiyle ilgili hazirliklarimizi büyük oranda tamamladik ve öyle bir hale geldik ki Istanbul'dan bunu çok net haykiriyorum; bir daha Istanbul'da ati alan Üsküdar'i geçemeyecek. Bir daha Anadolu Ajansi, estigi gibi veri akisini durdurup insanlari sandiklardan sogutmaya çalismayacak. Çünkü çok seffaf bir sekilde biz, o sandiktan elde ettigimiz verileri paylasacagiz. ‘Bir sey olmasa da kesin bir seyler oldu’ gibi saçmaliklara bu milleti muhatap etmeyecegiz. Bu bir bayrak yarisidir, insallah zamani geldiginde biz de bizden sonraki yönetime, kisiye dayanmayan bir Istanbul Il Baskanligi'ni, Istanbul il teskilatini zamani geldiginde teslim edecegiz.”

Meral Aksener ise “IYI Parti kurulmamis olsaydi bugün ülkemizde ne olacakti” diye sordu ve söyle konustu: 

“BU UMUDU SAGLAYAN SIZLERSINIZ: Bugün buraya gelirken düsündüm, ‘Ne konusup ne söylerim’ diye düsündüm. Halbuki çok söze gerek yok. Ey aziz milletim, degerli Türk Milleti, bu ülkede bu iyi ve cesur insanlarin iradesi, karari olmayip IYI Parti kurulmamis olsaydi bugün ülkemizde ne olacakti? Gelecege dair hangi umutlari tartisiyor olacakti? Ve Türkiye’de nasil bir atmosfer olacakti? Bugün Türkiye'de bir umut varsa, 13. Cumhurbaskani’nin Millet Ittifaki’nin adayi olacagina benim gibi herkes inaniyorsa; bu Cumhurbaskanligi Sistemi’nin, bu ucube sistemin, Türkiye’yi uçurumun esigine getirmis bu sistemin ister 2023 Haziran'inda ister daha önce olacak bir seçimde gidecegine, yanlarina bu ucube sistemi de alip gidecegine inaniyorsa iste bu umudu saglayan sizlersiniz. 

CENABI HAK BIZI EYT'LIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRENLERDEN EYLESIN: Allah bizi, sanayicimizin, tarimla mesgul olan insanimizin, besicilerimizin, esnafimizin, emeklimizin, EYT’lilerimizin yüzünü güldüren eylesin. Bu gençlerin, ‘Ben yurt disinda yasamak istiyorum, korkuyorum’ diyenlerin ‘Umudum var’ demelerini saglamayi Allah bize nasip etsin. 

100 BIN ÜYEYI GEÇTIK: 25 Ekim 2017’de ‘olamaz’ denileni yapmis, ‘yapilamaz’ denileni basarmis iyi insanlar, il teskilatimiz bir hedef koydu, dedi ki ‘Istanbul’da 100 bin üyemiz olacak’. Önce güldüler, Allah’imiza sükür 100 bin üyeyi geçtik.

ILÇE ILÇE, IL IL GEZDIK: Ilçe ilçe, il il gezmeye karar verdik. Bir kayikçi kavgasina dönmüs olan siyasette, ‘Kavgalarin eksik olmadigi, ama dert bilinmedigi için de çözümün üretilmedigi Türkiye’yi degistirecegiz’ dedik. 2,5 yildir gezdik, dolastik. Ülkenin aci hikâyelerini anlattik. Kriz hikâyelerini de dinledik. Atanamayan ögretmenin, EYT'nin, gece tencere kaynatamayan annenin, gençlerin annelerinin, babalarinin acilarina sahit olduk. Kamuoyunun bilgisine sunduk. Bugün dertler konusuluyorsa bunun sebebi sizsiniz. Birlikte yaptigimiz yogun çalismadir. 

ISTANBUL'DA BIRINCI PARTI OLACAGIZ: Cenabihak, kul hakkina dikkat edenleri de mükafatlandirir. Kul hakkina el uzatanlari, aç uyuyanlara hakaret edenleri, ‘tarlama gübre, tohum atamadim’ diyenleri teröristlikle suçlayanlari, saraylardan burnunu disari uzatmayip her bir yeri saraydaki satafatla yasiyor zannedenleri de önce bu millet sandikta helal oylariyla attaya gönderir. Böyle bir Türkiye'den bugün umut eden bir Türkiye'ye gelinmisse bunun sebebi sizsiniz, biziz. Allah hiçbirimizi mahcup etmesin. Istanbul'da birinci parti olacagiz biz. 

AZIZ MILLETIN HELAL OYLARI ILE BIRINCI PARTI ÇIKACAGIZ VE BEN DE O IKTIDARIN HAK EDILMIS BASBAKANI OLACAGIM: Aradan dört ay geçti, anket sahipleri ‘Parlamenter sisteme dönülsün mü’ sorusunu sormaya basladilar. Bunu tartistiran biziz. Sonra anketlerde, adini koydugumuz ‘iyilestirilmis, güçlendirilmis’ adini verdigimiz sistem öne çikmaya basladi. Sonuç olarak, altili masanin sonucu yayinladigimiz metin ortaya çikti… Üç yilin sonunda alti partinin tamaminin onayi ve önerisiyle imzalanmis ise Güçlendirilmis Parlamenter Sistem’e geçmek, Türkiye'de birinci parti olmak hepimiz için çocuk oyuncagidir… Bu ucube sistemi gönderecegiz, o irade bizde var. Sandikta geldiler, sandikta gidecekler… Bir yilin sonunda, bu çalismamizin neticesinde; bu ülkenin, bu aziz milletin helal oylari ile insallah birinci parti çikacagiz ve ben de o iktidarin, hak edilmis, pazarlik mazarlik yok, hak edilmis, birinci çikmis partisinin elbette hak edilmis basbakani olacagim insallah.

SEÇIM YAPILACAK EFENDILER: Simdi iktidar bir seyler yayiyor. Mizikçilik yapmak için her seyi yapiyor. Vay efendim, seçimi kaybetti, muhterem yerinden kalkmayacakmis. Soru soruyor; 'Ne yapacaksiniz?' Hele alalim da görürsünüz. Bunlarin hiçbir kiymeti harbiyesi yok. Kendileri yayiyorlar. Efendim seçim yapilmazmis. Seçim yapilacak efendiler. Bu ülkenin, bu milletin, bu memleketin insanlarina, milli iradeye el uzatanin basina neler geldigini, daha yakin zamanda Istanbul'da ikinci seçimde Istanbullu belediye seçimlerinde gösterdi.  

BIZ KARARLIYIZ, SIMDI ONLAR DÜSÜNSÜN: Biz haktan yana, hakikatten yana cesur olarak, milletimizin kullandigi oylari namusumuz bilerek, namusumuza emanet olarak kabul edip sandik basinda da seçim süreci içerisinde o sandiktaki oylar açilip islak imzali tutanaklar alinincaya kadar üzerimize düseni yerine getirecegimize buradan sizin adiniza ben söz veriyorum. Biz kararliyiz, simdi onlar düsünsün.'

Konusmalarin ardindan Aksener ve Kavuncu, Istanbul'daki 100 bininci üyeye ve diger yeni üyelere rozetlerini takti.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °