AYLİN NAZLIAKA: “HEP BİRLİKTE UMUDU ÖRGÜTLEYELİM, GÜZEL YARINLARI KURALIM”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP’nin İstanbul Maltepe’de düzenlediği “Milletin Sesi” mitingi öncesinde, miting alanında; “Gelin hep birlikte umudu örgütleyelim. Hep birlikte güzel yarınları kuralım. İlk seçim

Güncel 21.05.2022 15:13:00 0
AYLİN NAZLIAKA: “HEP BİRLİKTE UMUDU ÖRGÜTLEYELİM, GÜZEL YARINLARI KURALIM”

CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka, CHP’nin Istanbul Maltepe’de düzenledigi “Milletin Sesi” mitingi öncesinde, miting alaninda; “Gelin hep birlikte umudu örgütleyelim. Hep birlikte güzel yarinlari kuralim. Ilk seçimlerden sonra ‘Yolcudur Abbas, baglasan durmaz” degerlendirmesini yapti.

CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun çagrisiyla bugün Istanbul Maltepe’de düzenlenecek “Milletin Sesi” mitingi öncesinde; ANKA Haber Ajansi’na konustu.

Bursa’da yapilmasi planlanan mitingin, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu hakkindaki Yargitay kararinin ardindan Istanbul’da yapilmasina karar verildigini animsatan Nazliaka, sunlari söyledi:

“BU MITING, HUKUKSUZLUGA KARSI BIR DURUS OLARAK GERÇEKLESIYOR: Dolayisiyla çok kisa bir süreç içerisinde hazirlanildi. Ama öylesine birikmis bir duygu var ki o duygu yogunlugu bütün yiginlari eminim, buraya toplayacak. Halki buraya toplayacak. Bizler de günlerdir bu alanda çalismalar yapiyoruz. Tabii Canan Kaftancioglu’nun ayni zamanda bir kadin siyasetçi olmasindan kaynakli olarak da alanlari mora boyamak istiyoruz, dedik. Aslinda bizler kirmizi beyaz giyiniyoruz. Ama mor bayraklarimiz var. Bu mor bayraklar kadin- erkek herkesin tasimasi gereken, ‘Istanbul Sözlesmesi yasatir’ dedigimiz; insan hakkina, bir insanin en temel hakki olan yasam hakkina sahip çikar nitelikli. Bu bayraklarimizi sallayacagiz. Ayni zamanda CHP'nin ve Türk bayraginin da dagitilacagi bir miting olacak. Surasi bir gerçek. Bu miting, aslinda hukuksuzluga karsi bir durus olarak gerçeklesiyor. Tipki Adalet Yürüyüsü’nde oldugu gibi.

ILK SEÇIMLERDEN SONRA TEK ADAM REJIMINI GÖNDERECEGIZ: Adalet Yürüyüsü’nde nasil genel baskanimiz o dönemde bir milletvekilimize yapilmis olan haksizliga yönelik olarak yürüyüsü baslatmis; ancak tüm adaletsizliklerle karsilasanlar onun yaninda yer almis ve o yürüyüs her geçen gün daha da kalabaliklastiysa bugün de ayni durus gerçeklesecek. Buna eminiz. Çünkü gerçekten de büyük bir hukuksuzlukla karsi karsiyayiz. Gerçekten de hayatin her alaninda çok büyük adaletsizlikler yasiyoruz. Üstünlerin hukuku yerine, hukukun üstünlügünü kurmak için, bu ülkede kadin erkek esitligini insa edebilmek için, özgürlük için, esitlik için; kisacasi herkesin daha rahat nefes alabildigi bir Türkiye için burada bulusacagiz. Biliyoruz ki buraya gelemeyen, ekranlari basindan da bizlerle duygu birlikteligi içinde olacak olan vatandaslarimiz var. Onlara da tesekkür ediyoruz. Bu birlik, beraberlik için. Buradan her birine de söz vermek istiyoruz. O adil, esit, özgür, güzel günleri hep birlikte kuracagiz. Hepimiz tok, hepimiz esit, hepimiz özgür oluncaya kadar da bu mücadeleyi sürdürecegiz. Biliyoruz ki ilk seçimlerden sonra tek adam rejimini gönderecegiz. AKP’yi ve küçük ortagini gönderecegiz. Millet Ittifaki olarak halkin iktidarini kuracagiz.

CANAN KAFTANCIOGLU PES ETMEDEN, YILMADAN MÜCADELE EDEN BIR KADIN SIYASETÇIDIR: Sunu da özellikle ifade etmek isterim. Biraz önce söyledigim gibi Istanbul Il Baskanimiza yönelik olarak yapilmis olan bir hukuksuzluk neticesinde mitingi buraya aldik. Tabii bu ülkede siyasetçi olmak zor. Bu ülkede hem siyasetçi hem muhalif olmak daha zor. Ama bu ülkede hem siyasetçi, hem muhalif, hem de kadin olabilmek en zor. Iste Canan Kaftancioglu bunu basarabilen, pes etmeden, yilmadan mücadele eden bir kadin siyasetçidir. O yüzden biz elbette tüm adalet arayisi içerisinde olan vatandaslarimiza sahip çikiyoruz ama bu mitingde özellikle kadin kollari olarak da bir kadin siyasetçiye yapilan bu hak gaspinin ayrica karsisinda dimdik durmak ve sesimizi, sözümüzü yükseltmek istiyoruz.

BU HUKUKSUZ KARARI TANIMIYORUZ, IL BASKANIMIZ GÖREVINDEDIR: Tekrar söyleyelim. Il Baskanimiz görevindedir. Bu hukuksuz karari tanimiyoruz, tanimayacagiz. Kendisi çalismalarina aynen devam etmektedir. Kadin kollari örgütü olarak bizler de sahada olmayi ve umudu örmeyi sürdürecegiz. Çünkü umut sadece bir duygu degildir. Ayni zamanda bir direnistir. Iste umudu örgütleyerek aydinlik yarinlari hep birlikte insa edecegimize yürekten inaniyoruz. Yurttaslarimiz da lütfen bize inansin. Gelin hep birlikte umudu örgütleyelim. Hep birlikte güzel yarinlari kuralim. Ilk seçimlerden sonra ‘Yolcudur Abbas, baglasan durmaz’ diyorum.”


Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °
Cuma 26.5 ° / 14.3 °