Gördesli Şehit Makbule Hanım Tiyatrosu Sahnede

Manisa ve ilçelerinde güzel bir kahramanlık hikayesinin heyecanı yaşanıyor. Gördes Kaymakamlığı, Gördes Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmasının ürünü olan “Asker Makbule” tiyatro oyun

Güncel 20.05.2022 10:50:07 0
Gördesli Şehit Makbule Hanım Tiyatrosu Sahnede

Manisa ve ilçelerinde güzel bir kahramanlık hikayesinin heyecanı yaşanıyor. Gördes Kaymakamlığı, Gördes Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmasının ürünü olan “Asker Makbule” tiyatro oyunu 15 Mayıs Pazar günü ilk sahnesini Gördes’te aldı. Yüzlerce Gördesli’nin oyunu izlemek için salonu hınca hınç doldurması dikkatlerden kaçmadı. Belki bu kadar kişi de salonun dolması nedeniyle dışarıda kalarak oyunun ilk gösterimini izleyemedi.

Oyun ekibinin büyük bir kısmı Milli Eğitim Müdürlüğü personelinden ve Gördes halkından seçildi. Şehit Makbule Hanım’ın hayatını konu alan eser Eşref Karadağ’a ait ve yarışmada dereceye girmiş. Yönetmen Fahri Karakaş ise “öğretmenlik hayatımın jübilesi olarak bir anıt eser bırakmak istedim” diyor. Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı rolündeki Kerim Çakır’ın coşku yüklü girişiyle başlayan oyun, Ana rolündeki Kadriye Çakır’ın duygu dolu rolüyle heyecan katsayısını artırıyor. İngilizce öğretmeni Filiz Efe İnci’nin Şehit Makbule Hanım’ı canlandırdığı oyunun son sahnesi, yani Makbule Hanım’ın Koca Yayla’da düşmanla girilen çatışmada şehit olduğu sahne gözyaşlarının tutulamadığı bir son olarak oyunu nihayete erdiriyor.

Oyun, Manisa merkez ve tüm ilçelerinde gösterilecek. Gösterim takvimi yayınlanan tiyatro oyununu tüm halkımızın izleyerek zor günlerden geçtiğimiz şu zamanlarda Kurtuluş Savaşı ruhunu tekrar diriltmeye vesile olmasını umuyoruz.

Şehit Makbule Hanım, Yunanlıların Anadolu’yu işgali sürecinde Gördes, Demirci ve Sındırgı dağlarında eşi Halil Efe, Parti Pehlivan ve Kaymakam İbrahim Ethem Bey’le birlikte kahramanca mücadele vermiş ve 17 Mart 1922’de Sındırgı muhiti olan Koca Yayla dağında şehit olmuştur. Şehit olduğunda daha 21’inde olan bu kahraman Gördes Kızı adını, Nene Hatun’un, Kara Fatma’nın, Şerife Bacı’nın, Halide Onbaşı’nın yanına altın harflerle yazdırmıştır. Allah hepsine rahmet etsin.

Haber Yorum: Mehmet Çavul


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °