BABACAN: '25 YAŞIN ALTINDAKİ TÜM GENÇLERE İNTERNETE BEDAVA ERİŞİM HİZMETİ SUNACAĞIZ'

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Metaverse’te miting yaptı. Babacan, “Teknoloji ürünleri üzerindeki vergileri düşüreceğiz. 25 yaşın altındaki tüm gençlere internete bedava erişim hizmeti sunacağız” de

Güncel 19.05.2022 11:12:00 0
BABACAN:

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan, Metaverse’te miting yapti. Babacan, “Teknoloji ürünleri üzerindeki vergileri düsürecegiz. 25 yasin altindaki tüm gençlere internete bedava erisim hizmeti sunacagiz” dedi.

Ali Babacan, Metaverse’te bugün düzenledigi mitinge kendi avatariyla katildi. Dijital miting alaninda, ekrana Babacan’in VR gözlüklü görüntüleri yansitildi. Burada yaptigi konusmada 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutlayan Babacan, sunlari söyledi:

“Bugün hep beraber bir tarihe taniklik ediyoruz. DEVA Partisi olarak dünyada bir ilkin altina imza atiyoruz. Metaverse’teki ilk siyasi mitingi gerçeklestiriyoruz. NFT hediyesi veren ilk siyasi parti olarak, Ethereum blok zincirinde ilk biz bulusuyoruz. Metaverse evreninde genel merkez binasi satin alan ilk parti de biz olmustuk. Metaverse’ü bugün hep beraber DEVAVERSE yapiyoruz. Sagda solda gençlerin karsisina dikilip ‘Çikar telefonunu göster’ diyenlere de bundan böyle hep beraber ‘Çikar telefonunu Metaverse’teyiz’ diyelim.”

Gençlik eylem planlarinin hazir oldugunu ve yakin bir zamanda açiklayacaklarini aktaran Babacan, sözlerini söyle sürdürdü:

“Türkiye’yi yeni buluslarin, yaratici fikirlerin ülkesi yapacagiz. Hiçbir gence ‘Basimiza icat çikarma’ demeyecegiz. ‘Ne olur basimiza yeni yeni icatlar çikarin, yeni yeni isler açin’ diyecegiz. Fikir ve üretim üssü olan bir Türkiye oldugumuzda güçlenecegiz. Kendi gelistirdigi teknolojileri kendi gelistirdigi markalarla dünyaya ihraç eden bir Türkiye oldugumuzda güçlenecegiz.

“25 YASIN ALTINDAKI TÜM GENÇLERE INTERNETE BEDAVA ERISIM HIZMETI SUNACAGIZ”

Gençleri yeni dünyanin bilgi ve becerisiyle donatacagiz. Liseden mezun olan her gence algoritma ve temel kodlama becerisine sahip olma imkâni taniyacagiz. Liselerde seçmeli olarak yapay zekâ, girisimcilik ve siber güvenlik gibi dersler açacagiz. Teknoloji ürünleri üzerindeki vergileri düsürecegiz. 25 yasin altindaki tüm gençlere internete bedava erisim hizmeti sunacagiz. Bunlari, çagimizda bir lüks degil ihtiyaç olarak görüyoruz. Gençlerin imkanlara rahatça ulasabildigi bir Türkiye’nin önünde duracak hiçbir güç tanimiyoruz.

Bati’ya bakiyorum, dönüp hizla ilerleyen Asya’ya bakiyorum. Oradaki gençler, bizim gençlerimizden daha iyi hayatlar yasiyorlar. Ben, bu durumu içime sindiremiyorum. Elin Batilisi, Asyalisi sizlerden daha zeki, daha kabiliyetli de onun için mi daha iyi hayatlar yasiyorlar? Hayir, hiç alakasi yok. Oralarda gençlere sunulan imkanlar daha fazla. Devlet, gençlerin potansiyelini açiga çikaracak bir ortam sagliyor. Aradaki fark, nitelikli egitime ve teknolojiye erisimdir. Özgürce düsünmenin ve düsündügünü ifade etmenin mümkün oldugu bir ortami saglamaktir. Iste biz, bunun için ‘önce özgürlük’ diyoruz.

“‘BUGÜN NEYI YASAKLASAM’ DIYE IS LISTESI YAPIYORLAR”

Belli ki ajandalarina koymuslar. Bestepe’de her gün uyanip, ‘Bugün neyi yasaklasam’ diye bir is listesi yapiyorlar. Türkiye’yi yasaklarin ülkesi yapmaya çalisiyorlar. Pandemi yasaklarinin hemen hemen hepsi kalkti. Ama gece müzik yasagi duruyor. Hiçbir farkli sese, hiçbir farkli söze tahammül edemiyorlar. Çünkü demokrat bir zihniyete sahip degiller.

“ELIN KORE’SINDEKI MÜZIK GRUBUNDAN MI KORKUYORSUN”

Bahar senlikleri, gençlik festivalleri dönemindeyiz. Ama bazi yerlerden haberler okuyoruz. Gençlerin bir araya gelip eglenmeleri keyfi sebeplerle engelleniyor. Daha bir hafta evvel, üniversite sehrimiz Eskisehir’deki festival yasaklandi. Pesi sira K-Pop konserinin iptal haberi geldi. Önce yapacaklarini duyurdular, sonra iptal ettiler. Yahu arkadas, elin Kore’sindeki müzik grubundan da mi korkuyorsun?

“BU ÜLKEDE MÜZIKLER SUSTURULMAYACAK”

Çok kiymetli kendi sanatçilarimizin, Kürtçe, Zazaca sarkilar söyleyen sanatçilarimizin önceden duyurulmus konserleri iptal edildi. Yahu nedir bu sanat korkusu? Nedir bu tahammülsüzlük? Nedir bu baski meraki? Biz, sanatin sesini kismalarina müsaade etmeyecegiz. Sikin disinizi. Sandik günü geldiginde de emin olun söyle hep beraber derin bir nefes alacagiz. Hep beraber coskulu bir kutlama gerçeklestirecegiz. DEVA Partisi iktidarinda her türlü baski son bulacak. Hiç kimse, sizin hayalini kurdugunuz özgür ve zengin Türkiye’ye ulasmamizi engelleyemeyecek. Bu ülkede müzikler susturulmayacak. Her dilde özgürce sarkilar söylenecek.”


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °