'Şiddetle Mücadele' büyüyerek sürüyor

KGK'nın da paydaşı olduğu 'İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi' ile ilgili bölge toplantısı, 23 Mayıs 2022 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kas

Güncel 18.05.2022 22:58:00 0

Siddetle mücadele noktasinda Türkiye’de kurulan en güçlü sivil olusumun mücadelesi kararlilikla devam ediyor. 23 Mayis’ta Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde büyük bir bulusma gerçeklesecek. Sadece ülkemizin degil dünyanin kanayan yarasi haline gelen siddet olaylari ve siddetle mücadele noktasinda seferberlik ilan edilmis durumda. Adalet Bakanligi'nin çagrisi ile Ankara’da 18 Ekim 2021 tarihinde 7 bakanlik ve 32 devlet üniversitesinin yöneticilerinin katilimiyla açilisi yapilan 'Insan Haklari, Siddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetistirme Projesi' kapsaminda belirlenen 25 pilot ilde saha çalismalari sürüyor.

Cumhurbaskanligi 11. Kalkinma Eylem Plani'nda yer alan 'Insan Haklari, Siddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetistirme Projesi' ile ilgili bölge toplantisi 23 Mayis 2022 tarihinde Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Kasapoglu’nun katilimiyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde gerçeklesecek. 7 bakanliktan genel müdürler, 26 ilden vali ve rektörlerin de katilacagi toplanti saat 12.00’de baslayip 14.30’a kadar sürecek.

HEGEM BASKANI SOLAK: MANISA'DAN TÜM TÜRKIYE VE DÜNYAYA SESLENECEGIZ

Siddetle mücadele noktasinda Türkiye’de kurulan en güçlü sivil olusumun mücadelesinin kararlilikla devam ettiginin altini çizen Siddetle Mücadele Vakfi (HEGEM) Baskani Adem Solak 'Ülkemizin kanayan yarasi haline gelen siddetle mücadele konusunda baslattigimiz projenin sahaya damgasini vurmasi noktasinda Manisa’daki baslangici önemsiyorum. Manisa’dan tüm Türkiye ve dünyaya siddetle mücadelenin nasil olacagini, neler ortaya koyacagimizi ve hangi somut adimlari atacagimizi açiklamis olacagiz' dedi.

KGK GENEL BASKANI DIM: PROJEYE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEGIZ

Projenin paydaslarindan birinin de Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) oldugunu ifade eden KGK Genel Baskani Mehmet Ali Dim,  'Tüm il temsilciliklerimiz ve konseyimizin bütün çalisanlari ile bu önemli projeye katki saglamaya, destek olmaya devam edecegiz' dedi.

 


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °