BAŞKAN SOYER GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ: “HAYALLERİNİZ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Gençlik Festivali kapsamında Okan Bayülgen ile “Genç Kafası”nda konuştu. Gençlerin hayallerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak için elinden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğini

Kültür-Sanat 18.05.2022 11:25:23 0
BAŞKAN SOYER GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ:  “HAYALLERİNİZ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM”

 

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Izmir Gençlik Festivali kapsaminda Okan Bayülgen ile “Genç Kafasi”nda konustu. Gençlerin hayallerini gerçeklestirebilmelerini saglamak için elinden ne geliyorsa yapmaya devam edecegini vurgulayan Baskan Tunç Soyer, 'Hem size hem bu memlekete inaniyorum” dedi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ve Okan Bayülgen, Izmir Gençlik Festivali kapsaminda Inciralti Kent Ormani’nda “Genç Kafasi”nda gençlerle bir araya geldi. Baskan Tunç Soyer, gençlerin siyasette daha çok yer almasi ve hayata iliskin duruslarini her firsatta sergilemeleri gerektigine vurgu yapti.

Okan Bayülgen, söylesiye “Tunç Soyer, gençlikle ilgili fikirleri en çok zemin bulan siyasetçi” sözleriyle basladi.  Baskan Tunç Soyer de sig siyasetten kendini korumaya çalistigini belirterek “Ama bir gerçek var ki siyaset olmadan hayati degistirmek çok zor. Gençler siyasetten uzak durdugunda birileri o boslugu dolduruyor. Gençlerin bu memleketin kaderi, gelecegi ile ilgili söz sahibi olmaya talip olmalari lazim. Vazgeçmeyin, israrci, kararli olun. Izmir gibi dünyanin en güzel sehirlerinden birinde yasiyoruz. Türkiye’nin belki de en demokrat kentinde yasiyoruz. Böyle bir sehirde yasiyor olmak çok büyük bir avantaj. Ikincisi; bu sehirde bir belediye baskani var ki ne olur hayal etmekten vazgeçmeyin, ne olur siyasete girin, ben de sonuna kadar arkanizda, yaninizda olacagim diyor. Ben sizin önünüzü açmak için, sizin hayallerinizi gerçeklestirmenize imkan yaratabilmek için elimden ne geliyorsa yapmaya devam edecegim.  -mis gibi yapmak var ya, söyledigim sey öyle degil. Içtenlikle, tüm kalbimle söylüyorum. Çünkü hem size hem bu memlekete inaniyorum” dedi.  

“SIYASET SIZDEN BESLENMELI”

Okan Bayülgen'in genç bir siyasetçinin nasil olmasi gerektigi sorusuna ise Baskan Soyer söyle yanit verdi:

“Elde edilmek istenilen seyin tarifini yapmak lazim. Oturdugunuz koltugun büyüklügü, gelirin, menfaatin büyüklügü sizi tuzaga düsürmemeli. Siyasetten degil siyaset sizden beslenmeli. Bizde genelde siyaseti zenginligini büyütme araci olarak görüyorlar. Ya da kibri nedeniyle daha büyük, yüksek koltuklarin pesindeler. Ben bu güzelim memlekette yasayan insanlarin daha iyisini hak ettigini düsünüyorum. Bu yüzden siyaset yapiyorum. Bunun kaynaklarinin olduguna inaniyorum. Bunu yapamiyorsak sebebi iste o siyasetçiler. Siyaset demokrasi ile yapilmiyorsa, o zaman sadece birilerinin cebini dolduruyor. Alin teri döken insanlarin emegi büyümüyor.”

“GELECEGIN BÜYÜKLERI DIYE BAKMAK BÜYÜK BIR ISKALAMA”

Gençlere, çocuklara gelecegin büyükleri diye bakmanin çok büyük bir iskalama oldugunu vurgulayan Baskan Soyer “Gelecegin büyükleri diye bakiyoruz. Onlar bugünkü hayatimizin ortaklari. Bugün yasadiklari hayata dair çözüm üretmek aklimiza gelmiyor. Onlarin yapmak istedikleri seyler var. Bütün mesele onlara kanal açmak” dedi.

“BIZ ITIRAZI DENIZLERDE GÖRDÜK”

Gençligin biat etmemek ve itiraz etmek oldugunu söyleyen Baskan Soyer, “Genç, itiraz etme kültürünü içinde, özünde tasir. Biz bu itirazi Denizlerde gördük. Siyaset hayati dönüstürme sanati diyoruz ama hayati bir siirle, bir müzikle de degistirebilirsiniz. Sehir plancisi olursunuz ve öyle bir planlama yaparsiniz ki yasadiginiz sehri degistirirsiniz. Ancak hayati degistirmek için önce itiraz etmek lazim. Itiraz etmeye basladiginiz takdirde zihniniz açilacak göreceksiniz. O zaman da yeni çözümler üretmeye baslayacaksiniz” seklinde konustu.

FESTIVALIN ILK GÜNÜ MÜZIK SÖLENI ILE SONA ERDI

Söylesinin ardindan Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami için 17-21 Mayis tarihleri arasinda düzenlenen Izmir Gençlik Festivali’nin ilk günü Inciralti Kent Ormani’nda DJ Özgür Güler performansi ve Madrigal konseriyle son buldu. Kamp alaninda gün boyu birçok etkinlige katilma firsati bulan gençler, müzik söleniyle eglence dolu dakikalar yasadi. Konser alaninda ücretsiz boyoz da dagitildi.

Festival kapsaminda 19 Mayis’ta Gündogdu Meydani'nda ise Teoman Izmirliler ile bulusacak.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °