Kemal Kılıçdaroğlu: 'Yurttaşlarımıza önerim, sureti muhalif görünen ama psikolojik harp dahilinde kurulmuş yapılara dikkat etmeleridir'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Milletvekili Gülay Yedekçi’nin geçmişteki, “Atatürk Havalimanı’nın pistlerinin ve kendi ana binalarının kalması ve oradan uçuşların devam etmesi şart” açıklamasının çarpıtıl

Güncel 17.05.2022 13:43:00 0
Kemal Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Baskan Basdanismani Tuncay Özkan, geçmiste, eski CHP Milletvekili Gülay Yedekçi’nin HaberTürk TV’de 'Atatürk Havalimani ve pistlerinin korunmasi kosulu' ile ek binalari ve çevresinde gençler için 'Atatürk Kent Parki ve Uygarlik Kütüphanesi' projesini anlattigi sözlerinin çarpitildigini belirterek, o programin görüntülerini paylasti. 

Özkan’in paylastigi videoya göre, eski CHP milletvekili Gülay Yedekçi, HaberTürk TV yayininda sunlari söylemisti:

YEDEKÇI: “ATATÜRK HAVALIMANI’NIN PISTLERININ VE KENDI ANA BINALARININ KALMASI VE ORADAN UÇUSLARIN DEVAM ETMESI SART”

“Atatürk Havalimani ile ilgili ben bir proje hazirladim. ‘Atatürk Kent Parki ve Uygarlik Kütüphanesi’ diye. Ve bununla ilgili de bir kanun teklifi hazirladik. Neden? Çünkü böyle bir sey olacagi daha önceden de konusuluyordu. Erken seçim oldu, kanun teklifini veremedik ama hazirladik. Teklifte sunu dedik; oradaki bütün çalismalara sivil toplum kuruluslari, mühendisler, mimarlar, orada yasayan insanlar… ‘Baska kimse karismasin’ dedik. Sayin Genel Baskanimiz’in, ‘Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanimiz açiklasin’ dedigi gerçekten de iyi bir çalisma çikti.

Biz orada ne yaptik? Gençler için bir teknoloji merkezi, bir medyatech olarak düzenleyip, orada bir uzay üssü, uzay izleme merkezi yapilabilir ama pist korunup oranin havalimani olarak kalmasi seklinde… Yani biz orada var olan binalarin düzenlenmesinden bahsediyoruz. Yoksa Atatürk Havalimani’nin pistlerinin ve kendi ana binalarinin kalmasi ve oradan uçuslarin devam etmesi sart. Neden? Kentler hafizlariyla birdir, bunun bir ani degeri vardir, simge degeri vardir. Birakin iyi bir havalimani olmasinin, olaganüstü hava kosullarinda oraya inmek zorunda kalinmasini bir köseye birakin… Asil önemli olan bir diger nokta bir simge yapi olmasidir, Atatürk Havalimani’nin böyle bir özelligi de vardir, bunun da altiniz çizmek isterim.”

ÖZKAN: “HEM HAVALIMANI KALACAK, HEM DE O GÜZELLIKLERLE YENIDEN HAYAT BULACAK”

Özkan, Yedekçi’nin konuk oldugu bu yayini; “Gülay Yedekçi arkadasimizin projesini çarpitan trollere diyorum ki, basiniza Kemal Kiliçdaroglu kadar tas düssün. Atatürk Havalimani sizin hayal edemeyeceginiz güzellikleri barindiracak kadar büyük. Hem havalimani kalacak hem de o güzelliklere yeniden hayat bulacak” notuyla paylasti.  

KILIÇDAROGLU: 'SARAYIN TROLL IÇERIKLERINI YAYANLARA BAKMAK YETERLI OLACAKTIR'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ise Özkan’in mesajini alintiladi ve su açiklamayi yapti:

“Türkiye’de üzerine en çok algisal operasyon yapilan kisiyim. Bu degismez, ben alisigim. Ancak yurttaslarimiza önerim, sureti muhalif görünen ama psikolojik harp dahilinde kurulmus yapilara dikkat etmeleridir. Sarayin troll içeriklerini yayanlara bakmak yeterli olacaktir kanimca.”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °