TAŞDELEN: “BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIMIZ CUMHURİYETİ TEKRAR KURACAĞIZ”

Çankaya Belediyesi’nin “Cumhuriyetin 2. Yüzyılına Doğru Ulusal Egemenlik ve Demokrasi Söyleşileri” başladı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bu cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağ?

Güncel 16.05.2022 23:25:00 0
TAŞDELEN: “BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIMIZ CUMHURİYETİ TEKRAR KURACAĞIZ”

Çankaya Belediyesi’nin “Cumhuriyetin 2. Yüzyilina Dogru Ulusal Egemenlik ve Demokrasi Söylesileri” basladi. Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda bu cumhuriyeti demokrasi ile taçlandiracagiz. Insanca, hakça bir düzeni kuracagiz. Bir orman gibi kardesçe yasayacagimiz cumhuriyeti tekrar kuracagiz” dedi. Atatürk Havalimani’nin yikilmaya baslandigini animsatan Cumhuriyet Vakfi Baskani Alev Coskun ise “Atatürk’e karsi gelenler ne yaparsaniz yapin bosuna. Çünkü Atatürkçüler, Kuvayi Milliye’ciler ölmez” diye konustu.

Çankaya Belediyesi’nin, “Cumhuriyetin 2. Yüzyilina Dogru Ulusal Egemenlik ve Demokrasi Söylesileri”, Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde bu aksam basladi.

“SIZ ATATÜRK ADINI NEREDEN SILERSENIZ SILIN BIZ SIZIN YERINIZE DAHA FAZLASINI YAPACAGIZ VE ADINI YINE ATATÜRK KOYACAGIZ”

Üç gün sürecek etkinligin açilis konusmasini yapan Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, Covid-19 salgini nedeniyle Yasar Kemal Kültür Merkezi’ni çok kullanamadiklarini belirtti. Tasdelen, “Bu etkinlikle Yasar Kemal Kültür Merkezimizi tekrar faaliyete açtik bunun mutlulugunu da yasiyorum” dedi.

Tasdelen, Çankaya’da yeni bir kültür merkezi daha açacaklarini açikladi. Tasdelen, “Eskisehir yolunda Atatürk Kültür Merkezi var. Umut ediyorum, 29 Ekim 2023’te hizmete açacagiz. Atatürk Kültür Merkezi, uluslararasi standartlarda, bin 100 kisilik, orkestra çukuru, sahne yüksekligi ve sahne derinligi ile uluslararasi standartlarda. Su an Ankara’da olmayan bir kültür merkezi. Açildiktan sonra Türkiye’de sayili olacak. Biliyorsunuz eski AKM’nin oldugu hipodrom, millet bahçesi oldu onun içinde bir Atatürk Kültür Merkezi vardi, ne oldu o? Siz Atatürk adini nereden silerseniz silin biz sizin yerinize daha fazlasini yapacagiz ve adini yine Atatürk koyacagiz” dedi.  

Tasdelen, sunlari söyledi:

“ÖNÜMÜZDEKI YIL 100’ÜNCÜ YASINI KUTLAYACAK CUMHURIYET HEP GENÇ KALACAKTIR”

“Atatürkçülük hep ileri gitmektir; ideolojilerin öldügü, yikildigi, liderlerin tek tek gittigi dünyada Atatürkçülügün yok olmamasinin nedeni bir dogma olmamasi, bilim ve akla dayanmasidir. Çünkü bilim ve akil hep yenilenir. Atatürkçülük de hayat, bilim ve akilla yenilenir. Bu degisimi, yenilemeyi gençlige emanet etmistir bu tesadüf degildir. Çünkü bu degisim ve yenilige ilk bata sahip çikacak gençlerdir. Önümüzdeki yil 100’üncü yasini kutlayacak cumhuriyet hep genç kalacaktir.

“BIR ORMAN GIBI KARDESÇE YASAYACAGIMIZ CUMHURIYETI TEKRAR KURACAGIZ”

Ne kadar karanlik bir dönemden geçtigimizin farkindayiz ama her gecenin bir sabahi oldugunu bilen, Atatürk gibi bir önderi olan milletin evlatlari olarak her zaman o sabahi, aydinligi yakalayacagimizi biliyoruz. Emperyalizme karsi bu ülkeyi kurtarmis milletin evlatlari olarak her zaman o aydinligi yakalayacagimizi biliyoruz. Biz hiçbir zaman demokrasi ve özgürlük sevdasindan, insan onuruna yakisir bir toplumda yasama sevdasindan vazgeçmeyecegiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda bu cumhuriyeti demokrasi ile taçlandiracagiz. Insanca, hakça bir düzeni kuracagiz. Bir orman gibi kardesçe yasayacagimiz cumhuriyeti tekrar kuracagiz.”

Etkinligin ilk gününde konusan Cumhuriyet Vakfi Baskani Alev Coskun da Mustafa Kemal’in Samsun’a çikisini, milli mücadeleyi baslatma ve cumhuriyeti kurma fikrini nutuktan alintilar yaparak anlatti.

Coskun, son söz olarak söyle konustu:

“ATATÜRKÇÜLER, KUVAYI MILLIYE’CILER ÖLMEZ”

“Bugünkü Türkiye’de kendilerine tarihçi adi veren bazi sahtekarlar, yalancilar, tarih saptiricilari var; bunlara bazi ikinci Cumhuriyetçiler de katiliyor. Bunlar Mustafa Kemal’i Kuvayi Milliyeyi örgütlemesi için Anadolu’ya Vahdettin yolladi diyorlar; su yalancilara bak. Madem gönderdi, 19 gün sonra neden geri çagirdi, 50 gün sonra apoletlerini neden söktü? Onun için biz bu sahtekarlarla da ugrasmak zorundayiz. 19 Mayis 1919’da Samsun’a ayak basan Mustafa Kemal Atatürk, bir; kafasina giz gibi sakladigi bir antiemperyalist savas yapmak, iki; ardindan çagdas cumhuriyeti kurma idealinin arkasindan yürüdü. O kültürün uygarligin batisi dogusu olmaz, insanligin uygarligi birdir, temellerini alacagiz diyordu. Çagdas bir toplum yaratmak istiyordu, çagdaslasma istiyordu. Türk toplumunun muasir medeniyetler üzerinde olmasini istiyordu. Bizim önümüze ne kadar engeller çikarirlarsa çikarsinlar bu mücadele durmaz, Atatürk bu toplumsal dönmüsümü gençlere, Türk milletine emanet etti. Atatürk’e karsi gelenler her Atatürk olan yeri yikmak, tahrip etmek, Atatürk havalimanini kaldirmak ne yaparsaniz yapin bosuna çünkü Atatürkçüler, Kuvayi Milliye’ciler ölmez.”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °