BAKAN NEBATİ: 'STOKÇULUĞA VE FIRSATÇILIĞA KESİNLİKLE MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİMİZİ İFADE ETTİK'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Enflasyonla Mücadele, Birlikten Berekete' programı kapsamında İstanbul'da konut sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Nebati, 'Hepimizin ortak meselesi olan enflasyonla mücadelede vatandaşlarımızı r

Güncel 16.05.2022 19:31:00 0
BAKAN NEBATİ:

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, 'Enflasyonla Mücadele, Birlikten Berekete' programi kapsaminda Istanbul'da konut sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Nebati, 'Hepimizin ortak meselesi olan enflasyonla mücadelede vatandaslarimizi rahatlatacak adimlarin atilmasi hususunda kapsamli bir görüsme gerçeklestirdik. Stokçuluga ve firsatçiliga kesinlikle müsamaha göstermeyecegimizi ifade ettik' dedi.

Geçen hafta gida; mobilya, beyaz esya, küçük ev aletleri, çimento, seramik ve yapi malzemeleri sektörü temsilcileriyle enflasyonla mücadele kapsaminda görüsen Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, sektör temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanligi, geçen hafta “Ilk Evim Konut Finansman Paketi”, “Genisletilmis Konut Finansman Paketi”, “Insaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi” olmak üzere 3 paket açiklamisti.

Bakan Nebati, 'Enflasyonla Mücadele Birlikten Berekete' programi çerçevesinde, bugün de konut sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. 

'FIYAT DEGISIMLERINI YAKINDAN TAKIP EDEREK DETAYLI BIR SEKILDE DENETLIYORUZ'

Bakan Nebati, görüsmeye dair açiklamayi sosyal medya hesabindan yapti. Nebati sunlari söyledi:

'Birlikten Berekete temasiyla konut sektöründe faaliyet gösteren is insanlarimiz ile bir araya geldik. Hepimizin ortak meselesi olan enflasyonla mücadelede vatandaslarimizi rahatlatacak adimlarin atilmasi hususunda kapsamli bir görüsme gerçeklestirdik. Çözüm alternatifleri üreterek yenilikçi uygulamalar gelistiren, iyi niyetli ve cesur girisimlerde bulunan kurumlarimizi sonuna kadar destekleyecegimizin altini çizerek stokçuluga ve firsatçiliga kesinlikle müsamaha göstermeyecegimizi ifade ettik. Bu kapsamda, konut sektörüne yönelik açikladigimiz destek paketi dahil olmak üzere piyasadaki fiyatlari mercek altina alarak birçok sektöre iliskin denetimlerimizi kesintisiz bir sekilde sürdürüyor, fiyat degisimlerini yakindan takip ederek detayli bir sekilde denetliyoruz.'  

KONUT SEKTÖRÜYLE ILGILI 3'LÜ PAKETIN GETIRDIKLERI

Konut sektörü ile ilgili açiklanan 3’lü pakete göre, “Ilk Evim Konut Finansman Paketi” çerçevesinde, kamu bankalarinca, ilk ve tek konutunu alacak vatandaslara yönelik olarak, birinci el konutlarda uygulanmak üzere, 2 milyon lira degerine kadar konutlar için, 10 yila kadar vadeli, aylik yüzde 0,99 faizli konut kredisi saglanacak.

Genisletilmis Konut Finansman Paketi” ise kamu bankalarinca, birinci ve ikinci el konutlari da kapsayacak biçimde, konut degerinin en az yüzde 50’si 1 Nisan 2022 tarihinden önce açilmis döviz tevdiat hesaplarinin (DTH) yahut hurda altinin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasina (TCMB) satimi ile karsilanmasi sartiyla, 2 milyon lira degerine kadar konutlar için 10 yila kadar vadeli, aylik yüzde 0,89 faizli konut kredisi saglanmasini öngörüyor.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °