İZMİR'DE YURTTAŞLAR VE SPORCULAR, ZÜBEYDE ANA’YA KOŞTULAR

Büyük Önder Atatürk'ün Karşıyaka’ya emanet ettiği annesi anısına geleneksel hale getirilen ‘Zübeyde Hanım Koşusu’, farklı il ve ilçelerden yüzlerce vatandaş ve sporcuyu bir araya getirdi. Bu yıl 33. kez düzenlenen ve Karşıyaka B

Güncel 15.05.2022 17:48:54 0
İZMİR

Büyük Önder Atatürk'ün Karsiyaka’ya emanet ettigi annesi anisina geleneksel hale getirilen ‘Zübeyde Hanim Kosusu’, farkli il ve ilçelerden yüzlerce vatandas ve sporcuyu bir araya getirdi. Bu yil 33. kez düzenlenen ve Karsiyaka Belediyesi’nin organize ettigi kosu, Anayasa Meydani’ndan basladi ve Zübeyde Hanim Anit Mezari’nda son buldu.

Etkinlik kapsaminda 4 kilometrelik parkur kosuldu. Kosuya katilan 7’den 70’e tüm vatandaslar Zübeyde Hanim için kostu. Yarismayi tamamlayan tüm kosuculara ani madalyasi, tüm kategorilerde ilk 3’e girenlere de kupa takdim edildi. Yarismanin ödül töreni Zübeyde Hanim Anit Mezari’nda gerçeklestirildi.

“VEFAMIZI DILE GETIRIYORUZ”

Törende konusma yapan Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, bu yilki kosunun bambaska duygular ile gerçeklestirildigini vurgulayarak sunlari kaydetti:

“Sizleri görünce, bu güzellikleri görünce iyi ki Karsiyakaliyim diyorum; iyi ki varsiniz. Zübeyde Hanim Kosusu Anneler Günü nedeniyle yapilan geleneksel bir kosu. Zübeyde Anne’mizin kizlari, ogullari, çocuklari; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadaslari! 9 Eylül’ün 100. yilindayiz, Cumhuriyet’in sarsilmaz kalesi Izmir’in ve onun incisi Karsiyaka’nin dogum gününü kutladigimiz bir yil yasiyoruz. Gözbebegimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilini büyük bir coskuyla kutlamaya hazirlaniyoruz. Iste biz bu tarihsel yildönümlerinde ve ‘Bir anne dünyayi degistirebilir’ sözünü tarihe ezberleten emanetimize duydugumuz sonsuz saygiyla bir Karsiyaka gelenegini bu yil bambaska duygularla gerçeklestiriyoruz. Biz Zübeyde Anne’mize kosarken Mustafa adli bir çocuktan Gazi Mustafa Kemal Atatürk adli bir mucizeyi var edip ulusuna armagan eden bir anneye vefamizi, minnetimizi ve sevgimizi dile getiriyoruz. Biz Zübeyde Anne’ye kosarken mahvolmus bir imparatorluktan Türkiye Cumhuriyet’ni yaratan iradeye olan bagliligimizi dile getiriyoruz. Bugün Zübeyde Anne’mize kosarken bir kez daha söz veriyoruz: Rahat uyuyun ulu önderimiz, huzur içinde dinlenin Zübeyde Anne’miz. Sizin ve yol arkadaslarinizin biraktigi her degerin sahibiyiz, bekçisiyiz; kusaktan kusaga
devamiyiz. Karsiyaka budur, Izmir budur, Türkiye budur. Çünkü Karsiyaka her seyden önce Zübeyde Hanim’dir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

MILLI SPORCU ÇOLAK DA KATILDI

Konusmasinin ardindan Baskan Tugay, yarismanin ana sponsoru Max Ofis Gayrimenkul’ün sahibi Mustafa Lagap’a tesekkür plaketi takdim etti. Karsiyaka Belediyesi eski Sebnem Tabak, Rüzgarin Kizi lakapli milli atlet Semra Aksu, Dünya Sampiyonlugu, Avrupa Sampiyonlugu gibi çesitli
basarilar ile ülkemize gurur veren milli jimnastikçi Ibrahim Çolak da yarisanlar arasindaydi. Yarismada bin 500 kisi resmi olarak yer aldi ve yaka gögüs numarasi ile kostu. Bunun disinda resmi basvuruda bulunmayan yüzlerce Atatürk sevdalisi da kosuda yer alarak coskuyu paylasti.

DERECEYE GIRENLER

Genel Klasman kadinlarda; 1. Ece Celp, 2. Ayse Ecer ve 3. Gizem Demirtas oldu. Dereceye girenlere ödüllerini yarismanin da katilimcisi olan Öznur Tugay takdim etti. Genel klasman erkeklerde; 1. Polat Kaya, 2. Ayhan Çaliskan ve 3. Mertcan kosar oldu.

Yas gruplarinda dereceye giren yarismacilar ise sirasiyla söyle:

10-12 yas kadinlar: Ece Özkan, Fatma Kuzu, Nisa Yildizer
10-12 yas erkekler: Kagan Atasoy, Mustafa Emir Taninmis, Metehan Mizrak.
13-15 yas kadinlar: Elif Kavakli, Simge Pug, Melisa Bal.
13-15 yas erkekler: Batin Alkan, Cem Birinci, Mustafa Karabiyik.
16-19 yas kadinlar: Nil Gezer, Mislinur Kuru, Ecem Çelik.
16-19 yas erkekler: Umut Ürün, Halil Topçu, Gökdeniz Gencelmez.
20-29 yas kadinlar: Betül Senay, Melisa Nur Iskender, Gözde Ülker.
20-29 yas erkekler: Cuma Ekici, Semih Önder, Orçun Berk Yenipala.
30-34 yas kadinlar: Selin Mert, Yasemin Kahraman, Emine Sait.
30-34 yas erkekler: Tuncay Saraç, Mehmet Döner, Gökhan Gündogan.
35-39 yas kadinlar: Burcu Ates, Sevgi Ünal, Aysegül Gümüs.
35-39 yas erkekler: Melih Mizrak, Emrah Kahraman, Murat Taninmis.
40-44 yas kadinlar: Beliz Erener, Gülay Bülbül, Gökçe Yildizer.
40-44 yas erkekler: Erman Denk, Refik Ayhan, Murat Bacak.
45-49 yas kadinlar: Melek Nursen Sengül, Dilek Akkus, Banu Sahin.
45-49 yas erkekler: Cem Ilgün, Günay Ocak, Oktay Ertunç.
50-54 yas kadinlar: Elif Özbay, Fatma Özkara, Ilkay Öztürk
50-54 yas erkekler: Yildiray Bölükdemir, Mehmet Birgehan, Ömer Ardali
55-59 yas kadinlar: Gönül Karadag, Birsen Tolgay, Nevin Altinsoy
55-59 yas erkekler: Muzaffer Yücelir, Levent Ballice, Mehmet Çolak
60-64 yas kadinlar: Ismigül Yildiz, Nevin Boyacioglu, Bahar Peköz
60-64 yas erkekler: Haydar Buga, Hüseyin Zihni Dogu, Levent Özbozdag
65-69 yas kadinlar: Saime Inan, Zeliha Alpay, Kibare Sakar
65-69 yas erkekler: Medeni Çakar, Ekrem Basa, Yilmaz Gül
70 yas üstü kadinlar: Servet Bas, Fatma Tagil, Fariha Toksal
70 yas üstü erkekler: Hasan Kasap, Ahmet Öztürk, Hüseyin Sevgi


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °