21'İNCİ ROXY MÜZİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Teoman, Aylin Aslım, Hayko Cepkin gibi birçok ismi müzik dünyasına kazandıran “Roxy Müzik Ödülleri', bu yılki sahiplerini buldu. 6 yıl aradan sonra gerçekleştirilen yarışmada, 6 ödül verildi. Para ödülleri ve enstrüman çekleri, klip

Kültür-Sanat 14.05.2022 17:12:59 0
21

Teoman, Aylin Aslim, Hayko Cepkin gibi birçok ismi müzik dünyasina kazandiran “Roxy Müzik Ödülleri', bu yilki sahiplerini buldu. 6 yil aradan sonra gerçeklestirilen yarismada, 6 ödül verildi. Para ödülleri ve enstrüman çekleri, klip çekimi, stüdyo kullanim haklarinin disinda finale kalan gruplarin hepsi Milyonfest'in çesitli festivallerinde sahne alabilecek ve Uzelli Müzik tarafindan 12 finalist için toplama kayit albümü yapilacak.

Türkiye’nin dört bir yanindan kendi müzigini yapmak isteyenleri bir araya getiren ve kendilerini göstermelerini saglayan canli müzik platformu 'Roxy Yüzde 100 Müzik Günleri' ilk kez 1996 yilinda gerçek anlamda müzik düsünen ve üreten herkese yapilan çagriyla basladi. 6 yil aradan sonra gençlere biraz umut olabilmek adina 21'incisi yapilan Roxy Müzik Günleri’ne Türkiye genelinden rekor bir katilim ile 340 grup basvurdu. Hem genç yeteneklere hem müzik sektörüne heyecan ve umut olan Roxy Müzik Günleri finallerinde, Istanbul, Ankara, Eskisehir, Izmir, Nevsehir, Trabzon’dan 12 grup sahne aldi.

Isletmeci Cem Selcen organizatörlügünde gerçeklestirilen Roxy Müzik Günleri’nin jürisinde, Baris Akpolat, Cem Selcen, Cenk Durlu, Dj Sivo, Ece Duyar, Gülsah Güray, Hakan Tamar, Ipek Atcan, Kanat Atkaya, Murat Abbas, Murat Beser, Murat Hasari, Murat Öztürk, Ömer Ahunbay, Özge Fiskin, Taner Öngür, Safak Ongan yer aldi.

“BIZ GENÇLERDEN UMUT ALDIK. GÖRDÜK KI TOPRAKLAR BITMIS DEGIL”

Ödül töreni öncesinde ANKA Haber Ajansi’na konusan Cem Selcen, sunlari söyledi:

“1994’ten beri hayatta olan bir kulüp, yani 90’larin enerjisi, iki binlerin bütün müzik degisimleri, bütün sehrin, hayatin degisimini burada yasadik.  Binlerce insan geçti. Kulübü açtiktan sonra çocuklar çok güzel müzisyenler ama kendi besteleri yok. Ne yapayim yani? Bir yarisma yapalim dedik, bütün Türkiye'den katilsinlar. Kendi besteleri olsun, kendi özgün seslerini çikarsinlar. Ilk yarismadan Teoman çikti, daha sonra tonlarca çocuk, genç, su anda artik benim yasima gelmis arkadasim olmus insanlar Hayko Cepkin, Aylin Aslim, Bedük gibi isimler var ve bunlarin hepsi piyasadalar. Hepsi insanlarin eglenmesi için ve güzel müzik yapiyorlar. Bunlara bir kapi olduk biz. Anadolu'nun her yerinden insanlari sektöre, kulüplere, müzisyenlere tanitmak için bir kapi haline geldi. Nasil yaptik bunlari? Onlara ulastik, onlar bize bestelerini gönderdiler. Biz onlari içinden seçimler yaptik, sahneye çikardik. E güzel oldu. 340 grup; Agri'dan, Sivas'tan, Gümüshane'den, Nevsehir'den akliniza gelebilecek hemen hemen Türkiye'nin yarisindan fazla sehrinden katilim oldu. Yani biz onlardan umut aldik. Gördük ki topraklar bitmis degil. Gördük ki hayat bitmis degil.” 

“TÜM FINALISTLER IÇIN ALBÜM YAPILACAK”

Ödüller hakkinda bilgi veren Selcen, “Birincilik, ikincilik, üçüncülük, onun disinda jüri özel ödülü var, iyi performans ödülü var, jüri özel ödülü var. Tam 6 dalda oluyor. Birinciye, ikinciye, üçüncüye para ödülü var.  Onun disinda katilan herkes Milyon Fest'te festivallere katilma sansi elde edecek. Birinci olan grup için klip yapilacak. Birinci olan ve ikinci olan gruplar için stüdyo kullanma haklari var. Yani onlara kendi müziklerini yapmalari için alanlari açacaklar. Uzelli Müzik tüm finalistler için bir albüm yapacak. Yani finale kalanlar müzik hayatlarinin ilk adimini atmis olacak” dedi.

“SENELER ÖNCE YARISMACI OLARAK KATILMISTIM”

Gecede sahne alan jüri üyelerinden Özge Fiskin, “Ben uzun zamandir zaten müzik yarismasinin takipçisiyim. Yarismaci olarak katildim seneler önce. Bir süredir jüri olarak katilimci oluyorum. Bu aksam ben de sahneye çikacagim. O yüzden heyecanliyim hafiften. Bence müzik ruhunu koruyan önemli bir organizasyon” diye konustu.

“MÜZIK YASAGINA KARSI SONUNA KADAR SESIMIZI ÇIKARMAMIZ LAZIM”

Özge Fiskin, uygulanan müzik yasagiyla ilgili de “Böyle bir yasagin uygulanmasina basindan beri hiçbir anlam veremiyorum. Gerekçe virüstü, hastalikti, artik hani o da ortadan kalkti. Hiç hosuma giden bir sey degil. Sonuna kadar sesimizi çikarmamiz lazim bu konuyla ilgili olarak. Ve bu anlamsizlik karsisinda hepimiz saskiniz” dedi.

“SÖZ, MÜZIK, BESTE, ARANJE, MIX MASTERING KENDIME AIT”

Nevsehir'den yarismaya katilan Duran Tokluca da “22 yasindayim. Rap müzik sanatçisi ve ayni zamanda prodüktörüyüm. Ayni zamanda ses teknisyeniyim. Yarismanin ilk basinda iki parçayla katilma kurali vardi. O parçalarla katildim. Finalde de onlari okunmam söylendi. Besteleri zaten bizlere ait. Söz müzik, beste, aranje, mix mastering kendime ait. Ben buraya enerjimi atmaya geldim. Enerjimi attigimi düsünüyorum. Ve çok mutlu ayrilacagimi da düsünüyorum. Çok güzel insanlar tanidim burada. Iyi ki de gelmisim diyorum” sözleriyle duygularini dile getirdi.

“YARISMANIN TARIHÇESINI DUYUNCA KATILMAK ISTEDIM”

Yasin Topçu, Roxy serüvenini söyle anlatti:

“Arkadaslarimla birlikte Roxy Müzik Günleri'ne katildik. Ankara'dan geliyoruz. Menajerimiz söyledi böyle bir yarisma oldugunu ve yarismanin tarihçesini de duyunca hemen katilmak istedim. Harika hissediyoruz. Yani ve böyle bir etkinlikte yer almak, finale çikmak, finale çikan her kisi ne hissedebilirse, ayni seyleri hissediyoruz.”

“PIYANO VOKAL OLARAK TEK BASIMA KATILDIM”

Yarismaya Ankara’dan katilan Begüm Çelebi de “Tek basima katildim, piyano vokal olarak. Burada oldugum için mutlu ve heyecanliyim. Bugün de bakalim sonuçlar açiklanacak insallah. Olumlu olacak benim için. Caz, bluz, pop karisik aslinda diyebilirim tarzim için. Sarkilardan biri daha yavas, biri daha hareketli bir sarkiydi. Içinde caz ve bluzdan da dokunuslarin oldugu parçalar diyebilirim” diye konustu.

“GRUBUMUZ 10 SENE ÖNCE DE ROXY’DEYDI”

Antalya'dan gelen Oral Sargin da sunlari söyledi:

'Social Inclusiond Band olarak buradayiz. Antalya'dan geliyoruz. Gurubun aslinda çok uzun bir geçmisi var. 10 sene önce ilk defa yine Roxy'deydi. O yüzden bir yandan bizim için bambaska bir boyuta harika duygularla geldik. Tabii kendi içinde sürekli degisen bir yapisi oldugu için farkli sanatçilar oldu, farkli insanlar katildi. Ama simdi bizim yeni hedefimiz daha çok farkli tarzi ortaya toplamak. Bir sentez bir müzik yapmaya çalisiyoruz aslinda.'

Gece, Özge Fiskin’in konseriyle basladi. Yarismacilar, Fiskin’in kendi sarkilarinin yani sira cover sarkilarla da eglendi. Konserin ardindan ödüller sahiplerini buldu.

21'inci Roxy Yüzde 100 Müzik Günleri’nde ödül alan gruplar söyle:

Birincilik ödülü: Yasin Topçu -Ankara

Ikincilik ödülü: Yüzen Oda – Ankara

Üçüncülük ödülü: Social Inclusion Band -Antalya

En Iyi Performans Ödülü: Mojave grubundan- Ege Soydan -Istanbul

Jüri Özel Ödülü: Begüm Çelebi – Ankara

Roxy Özel Ödülü: Duran Tokluca - Nevsehir

Öte yandan, para ödülleri ve enstrüman çekleri, klip çekimi, stüdyo kullanim haklarinin disinda finale kalan gruplarin hepsi, Milyonfest'in çesitli festivallerinde sahne alabilecek. Uzelli Müzik tarafindan 12 finalist için toplama kayit albümü yapilacak.

 


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °