BATUR: 'BELEDİYE GELİRLERİ YASASI BİR AN EVVEL GÜNDEME GELMELİ'

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında toplanan Kıyı Ege Belediyeler Birliği Meclisi, encümen ve komisyonlarını belirleyerek 2021 mali yılı kesin hesap cetvelleri ile faaliyet raporunu onayladı. Başkan Batur, ekonomik kriz neden

Güncel 14.05.2022 10:53:53 0
BATUR:

Konak Belediye Baskani Abdül Batur baskanliginda toplanan Kiyi Ege Belediyeler Birligi Meclisi, encümen ve komisyonlarini belirleyerek 2021 mali yili kesin hesap cetvelleri ile faaliyet raporunu onayladi. Baskan Batur, ekonomik kriz nedeniyle belediyelerin ek bütçe yapmak zorunda kaldiklarini, maaslari zamaninda ödeyebilmek için gayret gösterdiklerini belirterek, “Belediyelerin mali yapilarinin gözden geçirilmesi ve özellikle belediye gelirleri yasasinin bir an evvel gündeme gelmesi gerekiyor” dedi.

Kiyi Ege Belediyeler Birligi mayis olagan toplantisi Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçeklesti. Konak Belediye ve Kiyi Ege Belediyeler Birligi Baskani Abdül Batur’un yönetiminde yapilan meclis oturumuna Afyon Kiliçarslan Belediye Baskani Halil Çelebi, Afyon Iscehisar Belediye Baskani Ahmet Sahin, Bitlis Adilcevaz Belediye Baskani Necati Gürsoy, Çanakkale Kepez Belediye Baskani Birol Arsalan, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Balikesir Gömeç Belediye Baskani Mehmet Irem Himam, Izmir Narlidere Belediye Baskani Ali Engin,  Mugla Milas Belediye Baskani Muhammet Tokat, Aydin Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, Izmir Menderes Belediye Baskani Mustafa Kayalar,  Izmir Çesme Belediye Baskani M. Ekrem Oran, Izmir Torbali Belediye Baskani Mithat Tekin, Balikesir Burhaniye Belediye Baskan Vekili Hasan Metin ve üye belediyelerin meclis üyeleri katildi.

Toplantida, bir yil süre ile görev yapacak olan encümen ve komisyonlar belirlendi. Yapilan seçimde, yedi belediye baskani yeninden seçildi. Plan ve Bütçe, Mahalli Idareler, Çevre, Kültür ve Turizm, Imar, Kadin Firsat Esitligi, Hukuk, Saglik ve Organik Tarim komisyonlarinin beser kisilik üyeleri de sirayla oylanarak belirlendi. Birligin 2021 mali yili kesin hesap ve ekli hesap cetvelleri ile faaliyet raporu da onaylandi.

BATUR: HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Kiyi Ege Belediyeler Birligi ve Konak Belediye Baskani Abdül Batur, toplantida yaptigi konusmada pandemi, dogal afetler ve ekonomik krizin yasandigi zor bir dönemde belediyecilik hizmetlerini en iyi sekilde yerine getirmek için çalistiklarini ifade etti. Kiyi Ege Belediyeler Birligi olarak her zaman üye belediyelerin yaninda olduklarini vurgulayan Baskan Batur, yeni seçilen komisyonlara basari diledi. Batur, söyle konustu:

“Özellikle bu dönem görev yapan belediye baskanlari ve belediye meclis üyeleri sanssiz bir dönem yasadilar. Pandemi, deprem, yangin, sel felaketleri, ekonomik kriz derken en sonunda savas da çikti. Bütün belediyeler ek bütçe yapiyor. Maaslari zamaninda ödeyebilmek için gayret içerisindeyiz. Belediyelerin mali yapilarinin gözden geçirilmesi ve özellikle belediye gelirleri yasasinin bir an evvel gündeme gelmesi gerekiyor. Ama maalesef ülkemiz ekonomik kriz yasiyor. Kiyi Ege Belediyeler Birligi olarak bu süreç hepimiz için zor oldu. Belediye bütçelerini çok etkileyen bir süreçti. Hepinize katiliminizdan dolayi tesekkür ediyorum Kiyi Ege Belediyeler Birligi olarak güveninize layik olmaya çalisiyoruz. Her türlü hukuki problemde ve diger konularda hem hukuk departmanimiz hem de belediye mevzuatindaki bilgi paylasiminda Kiyi Ege Belediyeler Birligi olarak her zaman yaninizdayiz. Herkese adaletli günler diliyorum.”

Kiyi Ege Belediyeler Birligi’nin encümen ve komisyonlari ise su isimlerden olustu; 

Kiyi Ege Belediyeler Birligi Encümen Üyeleri: Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan, Narlidere Belediye Baskani Ali Engin, Çesme Belediye Baskani M. Ekrem Oran, Milas Belediye Baskani Muhammet Tokat, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, Küçükkuyu Belediye Baskani Cengiz Balkan.

Plan Bütçe Komisyonu: Karabaglar Belediye Baskani Muhittin Selvitopu, Çigli Belediye Baskani S. Utku Gümrükçü, Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug, Kemalpasa Belediye Baskani Ridvan Karakayali.

Mahalli Idareler Komisyonu: Afyon Iscesehir Belediye Baskani Ahmet Sahin, Bitlis Adilcevaz Belediye Baskani Necati Gürsoy, Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Bülent Basaran, Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Ibrahim Özkara, Bayramiç Belediye Meclis üyesi Yilmaz Göksu.

Kültür ve Turizm Komisyonu: Muratpasa Belediye Meclis Üyesi Leyla Liman Oruç, Foça Belediye Meclis Üyesi Mukaddes Yarbag, Kartal Belediye Meclis Üyesi Bayram Özdemir Balçova Belediye Meclis Üyesi Sinem Aksema, Karabaglar Belediye Meclis Üyesi Bülent Emre.

Imar Komisyonu: Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Hasan Metin, Kepez Belediye Meclis Üyesi Burçin Soysal, Muratpasa Belediye Meclis Üyesi Zühtü Sahin, Buca Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Duyan, Bayrakli Belediye Meclis Üyesi Yesim Tekoglu,

Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu: Balçova Belediye Meclis Üyesi Sinem Aksema, Muratpasa Belediye Meclis Üyesi Leyla Liman Oruç, Foça Belediye Meclis Üyesi Mukaddes Yarbag, Karabaglar Belediye Meclis Üyesi Fikret Misirli, Bayrakli Belediye Meclis Üyesi Nilgün Alpaslan.

Hukuk Komisyonu: Muratpasa Belediye Meclis Üyesi Zühtü Sahin, Kartal Belediye Meclis Üyesi Ilker Bakioglu, Torbali Belediye Meclis Üyesi Yavuz Selim Özgan, Çigli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çetin, Balçova Belediye Meclis Üyesi Sinem Aksema

Saglik Komisyonu: Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi Sema Özbas, Balçova Belediye Meclis Üyesi Serdar Dayanç, Muratpasa Belediye Meclis Üyesi Leyla Liman Oruç, Bayramiç Belediye Meclis Üyesi Yilmaz Göksu, Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Murat Serin.

Organik Tarim Komisyonu: Balikesir Gömeç Belediye Baskani Mehmet Irem Himam, Güzelbahçe Belediye Baskani Mustafa Ince, Bayrakli Belediye Meclis Üyesi Nilgün Alpaslan, Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Ibrahim Özkara, Torbali Belediye Meclis Üyesi Yavuz Selim Özgan.

 Çevre Komisyonu: Afyon Kiliçarslan Belediye Baskani Halil Çelebi, Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Tarik Erdil, Balçova Belediye Meclis Üyesi Serdar Dayanç, Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Murat Serin, Muratpasa Belediye Meclis Üyesi Leyla Liman Oruç 


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °