İSTANBUL MERKEZLİ 5 İLDE FETÖ OPERASYONU: 12 GÖZALTI

İstanbul merkezli Ankara, İzmir, Sakarya ve Çanakkale'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 16 şüpheliden 12'si yakalandı.

Güncel 13.05.2022 11:21:00 0
İSTANBUL MERKEZLİ 5 İLDE FETÖ OPERASYONU: 12 GÖZALTI

Istanbul merkezli Ankara, Izmir, Sakarya ve Çanakkale'de düzenlenen es zamanli operasyonda, FETÖ üyesi olduklari iddiasiyla haklarinda gözalti karari verilen 16 süpheliden 12'si yakalandi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü'nden yapilan açiklamaya göre; Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen sorusturma kapsaminda, FETÖ'nün sifreli mesajlasma programi ByLock'u kullanan, Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet mahrem yapilanmasinda bulunduklari belirlenen farkli meslek gruplarindan 16 kisi hakkinda gözalti karari verildi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri de bu karar dogrultusunda bugün sabaha karsi Istanbul, Ankara, Çanakkale, Izmir, Sakarya'da es zamanli operasyon düzenledi. Operasyonda, kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilmis emniyet mensubu, avukat, ögretmen ve mühendislerin de aralarinda bulundugu 12 süpheli yakalandi.

Adreslerde yapilan aramalarda ise çok sayida örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Bu arada, haklarinda yakalama karari bulunan firari 4 kisinin yakalanmasina yönelik çalismalarin devam ettigi bildirildi.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °