İZMİR'DE BERGEN FİLMİNİN ÜCRETSİZ GÖSTERİMLERİ BAŞLIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Bergen” filmini 16 Mayıs - 5 Haziran arasında Beydağ’dan Kemalpaşa’ya Kınık’tan Dikili’ye kadar birçok ilçede ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşturuyor.

Kültür-Sanat 12.05.2022 13:53:48 0
İZMİR

 

Izmir Büyüksehir Belediyesi “Bergen” filmini 16 Mayis - 5 Haziran arasinda Beydag’dan Kemalpasa’ya Kinik’tan Dikili’ye kadar birçok ilçede ücretsiz olarak sinemaseverlerle bulusturuyor.

Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenecek açik hava film gösterimleriyle Bergen filmi Izmirlilerle bulusuyor. Izlenme rekoru kiran Bergen filmi 16 Mayis - 5 Haziran tarihleri arasinda Izmir’in birçok noktasinda ücretsiz gösterilecek. Gösterimler sadece Izmir’in merkezinde degil Beydag’dan Kemalpasa’ya Kinik’tan Dikili’ye birçok ilçedeki açik alanlarda da yapilacak. Programin detaylarina kultursanat.izmir.bel.tr ve www.izmir.art  adreslerinden ulasilabilir.

BASKAN SOYER ÜCRETSIZ GÖSTERIM SÖZÜ VERMISTI

30 Mart’ta Izmir Köy-Koop Birligi önderliginde tarim alaninda çalisan kadinlar ve esleri, MaviBahçe alisveris merkezinde Bergen filmini izlemisti. Bu özel gösterime katilan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Kadina siddet konusunda Türkiye'de artan bir duyarlilik var ama yeterli degil. Çok daha güçlü bir farkindaliga ihtiyaç var. Biz Bergen filmini Izmir'de özellikle daha çok erkeklerin seyretmesini istiyoruz. Toplu bilet alip, muhtarlarimiz araciligiyla erkekleri Bergen filmiyle bulusturacagiz” demisti.

BERGEN FILMI

Yaratici yapimciligini Mine Sengöz’ün üstlendigi, senaryosunu Yildiz Bayazit ve Sema Kaygusuz’un yazdigi Bergen filminde, Bergen’in gücünü hayallerinden, sesinden ve hayata dair hiç vazgeçmedigi umudundan alan yetenekli bir müzisyen oldugu vurgulaniyor. Mehmet Binay ve Caner Alper’in yönettigi filmin güçlü oyuncu kadrosunda bütün sarkilari seslendiren Farah Zeynep Abdullah’la Erdal Besikçioglu, Tilbe Saran, Nergis Öztürk, Ali Seçkiner Alici, Ahmet Kayakesen, Arif Piskin, Sebnem Sönmez, Nurcan Eren, Suzan Kardes gibi isimler yer aliyor. Filmin özgün müzikleri ise Mazlum Çimen ve Saki Çimen imzasini tasiyor.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °