BODRUM, BU YIL 1,5 MİLYON YABANCI TURİST AĞIRLAYACAK

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu yıl hava ve deniz yoluyla gelecek yabancı ziyaretçi sayısının 2019'u aşacağını belirterek, 1,5 milyonu aşkın yabancı turist ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Güncel 12.05.2022 13:44:51 0
BODRUM, BU YIL  1,5 MİLYON YABANCI TURİST AĞIRLAYACAK

Bodrum Belediye Baskani  Ahmet Aras, bu yil hava ve deniz yoluyla gelecek yabanci ziyaretçi sayisinin 2019'u asacagini belirterek, 1,5 milyonu askin yabanci turist  agirlamayi hedeflediklerini söyledi.

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, yabanci ve ulusal basinla bir araya geldigi toplantida, kentin bu yil turizmdeki hedeflerinden ve yatirimlardan bahsetti.

Pandemi nedeniyle Bodrum’a gelen turist sayisinda tüm dünyada oldugu gibi 2020-2021 ciddi düsüsler yasandigini dile getiren Aras, bu yil salginin bitme noktasina gelmesi sayesinde toparlanmaya basladiklarini söyledi.

Aras, 2022’ye çok güzel baslangiç yaptiklarini, yilin ilk 4 ayinda 2019’un ayni dönemine göre gelen turist sayisinin hemen hemen ayni oldugunu anlatti.

Sezon henüz baslamamasina ragmen önceki gün ilçeye 24 saatte hava yoluyla 15 bin yabanci geldigini aktaran Aras, bu rakamin kendilerini son derece mutlu ettigini belirtti.

“SADECE KRUVAZIYERLE 206 BIN TURIST REZERVASYON YAPTIRDI”

Baskan Aras, son 2 yildir gelmeyen cruise gemilerinde sayinin bu yil 150'ye ulasacagini belirterek, su açiklamalarda bulundu:

“Bu gemilerin 206 bin turist getirmesi bekleniyor. Ayni zamanda Yunan adalarindan feribot seferlerimiz de basladi. Direkt uçuslar artiyor ve hava yoluna ciddi talep var. Oradan da 350 bin ziyaretçi agirlamayi hedefliyoruz. Yani deniz ve hava yoluyla gelen turist sayisi 2019'u geçecek. O yil toplam 1,3 milyon turist gelmisti. Bu sene 1,5 milyonu askin yabanci turist agirlayacagimizi düsünüyoruz.'

Aras, Bodrum'un benzer destinasyonlardan farkini bir kez daha ortaya koyacagini  kaydederek, 'Birçok turizm bölgesi 2019 rakamlarini 2023'te yakalamayi hedeflerken biz bir yil erkenden geçecegimizi düsünüyoruz. Bodrum'u Akdeniz'in lider turizm destinasyonu yapacagiz' diye konustu.

ALMANYA, ISRAIL VE INGILTERE’DEN REZERVASYONLARDA ÖNEMLI ARTIS

Bodrum Belediye Baskani Aras, geçen yil kentte agirlanan 530 bin yabanci yariya yakinin Ukraynali ve Rus oldugunu belirterek, su bilgileri verdi:

“Bu ülkelerde yasanacak kayiplara karsilik basta Avrupa olmak üzere birçok ülkeden ciddi ilgi artisi var. Özellikle Ingiltere, Almanya, Israil, Hollanda, Polonya ve Körfez ülkelerinden ön veriler kapsaminda çok ciddi artislar bekliyoruz. Yani geçen yilki ana pazarlarimizda yasanacak kayiplari çok rahat kapatabilecegimizi simdiden söyleyebilirim.”

Ahmet Aras, su anda Bodrum'a 35 ülkeden direkt uçus bulundugunu kaydederek, uçuslara çok ciddi bir talep bulundugunu, yaz sonuna kadar Arnavutluk, Kuveyt, Katar, Dubai ve Rusya'dan yeni direkt uçuslarin baslayacagini anlatti.

Aras, kentte turizmi 12 aya yaymak için Kültür ve Turizm Bakanligi, Mugla Valiligi ve Bodrum Kaymakamligi is birliginde yaptiklari çalismalardan bahsederek, turizmi çesitlendirmek adina gastronomi, doga, kis ve spor turizmi gibi alanlarda yapilan çalismalara degindi.

“YABANCI YATIRIMCILARIN GAYRIMENKUL VE TURIZME ILGISI YÜKSEK'

Ahmet Aras, seçildikleri tarihten bu yana 3 yilda altyapiya 1,1 milyar liralik yatirim yaptiklarini belirterek, bu konudaki sorunlari çözme noktasinda kararli olduklarinin altini çizdi.

Özel yatirimlarin da hizla ilerledigini, dünyaca ünlü bir zincir otel markasinin yakin zamanda Bodrum'a girecegini kaydeden Aras, sunlari söyledi:

“Kisa süre önce Fransa'da MIPIM fuarina katildim. Orada standimiz olmamasina ragmen Bodrum'a ilgi çok yüksekti. Avrupa'dan ve dünyadan büyük yatirimcilar katildi. Hepsi bize Bodrum'da su anda gayrimenkul konusunda neler yapilabilecegini sordu. 

Kentimize yönelik yatirimcilarin ilgisi en çok gayrimenkul, turizm ve marina alanlarindaydi. Bu kadar yüksek ilginin sebebi nedir? Bodrum dünyada su anda yatirimin geri dönüsü açisindan en önemli destinasyonlardan. Ancak biz onlara Bodrum'da çevreye saygili yatirimlar istedigimizi söyledik. 'Buraya sadece rant amaciyla gelmeyin' dedik. Çünkü Bodrum tarihiyle, dogasiyla, sakinleriyle dünya mirasi bir yer.'

“BODRUM’DA IMARA AYKIRI YAPILASMAYA MÜSAMAHA YOK”

Imara aykiri yapilasma konusuna da deginen Aras, bu konudaki olumsuz haberlerin gerçegi yansitmadigini vurguladi.

Göreve geldiklerinden bu yana yeni bir imar plani yapmadiklarinin altini çizen Aras, söyle konustu:

“Daha önce imara açilmis ancak talep görmeyen yerler Kovid-19 ve artan cazibeyle ilgi görmeye basladi. Bu nedenle yapilasma artti. Yeni imar plani yapmadik. Su anda Bodrum'un sadece yüzde 15'i imara açik. Imara aykiri yapilasmaya kesinlikle izin vermiyor, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile sürekli koordinasyon içerisinde çalismalarimizi sürdürüyoruz.”


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °