GEZİ TUTUKLULARININ AİLELERİ, TMMOB’DAKİ ADALET NÖBETİNE KATILDI

Gezi Parkı davasında verilen cezaları protesto etmek için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul Şubesi’nde tutulan “Adalet Nöbeti”, 15’inci gününde tutukluların ailelerinin katılımıyla devam etti. Can Atalay’ı

Güncel 11.05.2022 10:51:00 0
GEZİ TUTUKLULARININ AİLELERİ, TMMOB’DAKİ ADALET NÖBETİNE KATILDI

Gezi Parki davasinda verilen cezalari protesto etmek için Türk Mühendis ve Mimar Odalari Birligi (TMMOB) Istanbul Subesi’nde tutulan “Adalet Nöbeti”, 15’inci gününde tutuklularin ailelerinin katilimiyla devam etti. Can Atalay’in babasi Mustafa Atalay, “Dik duracagiz, yilmayacagiz, bir arada olacagiz ve kazanacagiz” dedi. Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Sehircilik Proje Koordinatörü Tayfun Kahraman’in esi Meriç Demir Kahraman, “Biz onlarin mücadelesini burada hep beraber sürdürecegiz” derken, sivil toplum kurulusu yöneticisi Hakan Altinay’in esi Hande Altinay da “Onlarin oradan en yakin zamanda, bir sene degil, 18 sene hiç degil, yarin çikip evlerine gelmeleri gerekir” açiklamasini yapti.

Gezi Parki davasi kapsaminda is insani Osman Kavala’nin agirlastirilmis müebbet hapis ve diger saniklarin da 18’er yil hapis cezasina çarptirilmasinin ardindan TMMOB Istanbul Subesi’nde baslatilan “Adalet Nöbeti” devam ediyor. 15'incisi yapilan bugünkü nöbete, haklarinda 18 yil ceza verilen tutuklu avukat Can Atalay’in annesi Sükran, babasi Mustafa Atalay ile IBB Sehircilik Proje Koordinatörü Tayfun Kahraman’in esi Meriç Demir Kahraman ve sivil toplum kurulusu yöneticisi Hakan Altinay’in esi Hande Altinay katildi. Aileler, burada açiklama yapti.

Mustafa Atalay, bugün saat 13.30’da Can Atalay ile telefonda görüstüklerini belirtti. Oglunun mesajini aktaran Atalay, sunlari söyledi:

“Can, bugün adligi bir haber hakkinda görüslerini iletmemi istedi. Bugün RTÜK olaganüstü toplanmis. Halk TV’nin, Gezi Davasi’nin sonrasini veris seklini ve onun yorumlarindan dolayi ceza verilmesi için görüsmüs. Inceleme bürosunun hazirladigi raporu RTÜK Baskani, incelemeden istenen seyin hafif istendigi için geri yollamis. Toplanti 15.00’te yapilacagina 17.00’ye ertelenmis. Suçu ve suçluyu övmek, bunun üzerine televizyon kanaliyla propaganda yapmak üzerine hem Halk TV’ye hem Özgür Özel’e hem de Ahmet Sik’a agir cezalar verilmesi talep edilmis. Can ve Hakan diyorlar ki, ‘Dosyaya iyi baksinlar. Dosyada ne suç var ne de suçlu var.’ Bunu iletmemi istediler. Bu yasadigimiz korku dönemlerinin çitasini yükseltme zamanidir. Onun için, mücadeleden gelen biri olarak diyorum ki, dik duracagiz, yilmayacagiz, bir arada olacagiz ve kazanacagiz.” 

MERIÇ DEMIR KAHRAMAN: ORTADA SUÇ, SUÇ ÖRGÜTÜ, HIÇBIR DELIL, ISPAT YOKTUR

Tayfun Kahraman’in esi Meriç Demir Kahraman, tutuklulardan mimar Mücella Yapici’nin kizlarinin rahatsizliklari nedeniyle nöbete katilamadiklarini aktardi. “Ortada suç, suç örgütü yoktur. Hiçbir delil, ispat yok” diyen Meriç Demir Kahraman, söyle konustu:

“25 Nisan, 18.35 tarihinden, saatinden, dakikasindan itibaren bizim meslektaslarimiz, arkadaslarimiz, esimiz, dostumuz hepsi orada tutsak tutuluyor. Tek bir net gerekçeyle mesleklerini yapmis olmalari gerekçesiyle. Gezi Parki’nin park olmasini sonuna kadar savunduk, sonuna kadar savunacagiz. Bu konuyla ilgili yapmis oldugumuz bütün her sey mesrudur. Açmis olunan davalar mesrudur. Daha önce de söyledim. Bu masadaki bizim ailelerimizi olusturan Can, Mücella, Tayfun TMMOB’a bagli olarak mesleklerini icra eden insanlar, hükümetin masasina, Bülent Arinç’in, Recep Tayyip Erdogan’in masasina, onlarin imkanlariyla devletin imkanlariyla oturtuldular. Bu konuda Taksim Dayanismasi’nin sözcüleri olarak dinlendiler. Bütün talepler mesrudur, bütün süreçler resmidir. Ortada suç yoktur, suç örgütü yoktur. Bunlar bizim meslektaslarimiz. Bugün suçlu olarak anilmaya çalisilan sey hukuktur, sehir planlamadir, imar hukukudur. Bunun altini tekrar ve tekrar çizmek istiyoruz hep beraber. Bugün meslekler, planlama, tehdit altindadir. Bu tehdit altinda da arkadaslarimiz, esimiz, dostumuz sevgili Tayfun, Can, Mücella, Hakan ismini, her birini tek tek biliyorsunuz. Her biri bizler için orada su anda. Gezi Parki için su anda arada. Biz onlarin mücadelesini burada hep beraber sürdürecegiz.”

HANDE ALTINAY: BU HUKUKSUZLUK BU TOPLUMU ÇÜRÜTÜR

Hakan Altinay’in esi Hande Altinay da öncelikle gösterilen dayanisma için tesekkür etti. Altinay, sunlari söyledi:

'Dayanisma gerçekten yasatiyor. Hem bizi hem içeride rehin tutulan sevdigimiz insanlari. Ben sunu söylemek isterim. Bu insanlarin hepsi tek tek, belgeselci olarak, sivil toplumcu olarak, sehir plancisi olarak hayatlarini ve kariyerlerini bu toplum için iyi bir sey yapmaya adamis insanlardir. Bugün o yüzden insan cezalandirilmis insanlardir. Dedigimiz gibi hiçbir suç yoktur. Hâkim heyetinin karsisinda tek bir soru sorulmadan, tek bir delil toplanmadan, tek bir tanik dinlenmeden 18 yil ve agirlastirilmis müebbet Osman Kavala için hapis cezasiyla karsi karsiya kaldik. Bu hukuksuzluk bu toplumu çürütür. Biz bununla sonuna kadar mücadele edecegiz. Onlari oradan en yakin zamanda, bir sene degil, 18 sene hiç degil. Yarin onlarin oradan çikip evlerine gelmeleri gerekir.”

SÜKRAN ATALAY: ESAS SUÇLULAR DÖNÜP KENDILERINE BAKSIN

Can Atalay’in annesi Sükran Atalay da duygularini, 'Dayanisma çok kiymetli. Bizim, onlar için de söyleyecegim çok fazla bir sey yok, heyecanlaniyorum. Ne Tayfun’un, ne Hakan’in, ne Mücella’nin, Çigdem’in, Mine’nin, Osman Kavala’nin bir suçu yok. Suçlular, esas suçlular dönüp kendilerine baksin. Utanilacak hiçbir seyimiz yok. Alnimiz ak, gögsümüz tertemiz” sözleriyle dile getirdi. 

MUSTAFA ATALAY’DAN DAVUTOGLU’NA VE BABACAN’A “MÜSTEKILIKTEN ÇEKILIN” ÇAGRISI

Sükran Atalay’in ardindan yeniden söz alan Mustafa Atalay, iddianamede müsteki olanlar Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu’na ve Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan’a “müstekilikten geri çekilme” çagrisini yineledi. Atalay, “Biz bu müstekilikten çekilme meselesini, talebimizi de hiçbir zaman gündemden düsürmeyecegiz. Madem bu baski ortamindan, baski iktidarindan kurtulmak için bir adim atiyorlar, gelin, bu baski ortaminin yaptigi hukuksuz, belgesiz yargilamalarda müebbetin, 18 yilin, (Selahattin) Demirtas’in, (Selçuk) Kozagaçli’nin ve binlerce kisinin magduriyetini gidermek için burada bir adim atin. Müstekilikten çekilin. Arkadaslar kazanacagiz. Ya hep beraber ya hiçbir zaman” diye konustu. 


Salı 24.5 ° / 12.9 °
Çarşamba 24.6 ° / 13.8 °
Perşembe 25.5 ° / 14.7 °