MÜZİK YASAĞININ BAŞLANGICI, GECE SAAT 00.00’DAN SAAT 01.00’E KADAR UZATILDI

İçişleri Bakanlığı, yayınladığı genelge ile pandemi sürecinde saat 24:00’te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın iznini, saat 01.00’e kadar uzattı.

Güncel 10.05.2022 20:09:00 0
 MÜZİK YASAĞININ BAŞLANGICI, GECE SAAT 00.00’DAN SAAT 01.00’E KADAR UZATILDI

Içisleri Bakanligi, yayinladigi genelge ile pandemi sürecinde saat 24:00’te sona erecek sekilde belirlenen müzik yayin  iznini, saat 01.00’e kadar uzatti.

Içisleri Bakanligi, pandemi sürecinde gece saat 00.00’da baslayan müzik yayini saati ile ilgili yeni bir genelge hazirlayarak Valiliklere gönderdi. Genelgeye iliskin Içisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklama söyle:

“. Halkin huzur ve sükûnu ile kamu istirahati açisindan sakinca bulunmamasi, belirlenen saatlere ve sinir degerlere uyulmasi kaydiyla yetkili idarelerden canli müzik izni alinarak eglence yerlerinde müzik yayini (gerçek enstrüman ve/veya seslerle veya banttan ya da elektronik olarak yükseltilmis ses kaynagi kullanilarak yapilan müzik) yapilabilecegi,

. Çok Hassas Kullanim Alanlarindaki (konutlar, saglik kuruluslari ve yatili egitim kurumlari/yurtlari) eglence yerlerinin açik veya yari açik bölümlerinde günün hiçbir vaktinde müzik yayini yapilmasinin mümkün olmadigi,

. Az Hassas Kullanim Alanlarindaki (idari ve ticaret binalari, çocuk bahçeleri, oyun alanlari ve spor tesisleri gibi) eglence yerlerinin açik veya yari açik bölümlerinde 24:00-07:00 saatleri arasinda müzik yayini yapilamayacagi,

. Hassas olmayan alanlardaki eglence yerlerinin açik veya kapali bölümleri ile çok hassas ya da az hassas kullanim alanlarindaki eglence yerlerinin kapali bölümlerinde ise; canli müzik izni alinmak ve desibel sinirlarina uyulmak kaydiyla belirlenen saat sinirlari içerisinde müzik yayini yapilabilecegi hatirlatildi.

Konuyla ilgili olarak Içisleri Bakanligi, Saglik Bakanligi, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanliginca ortak yapilan degerlendirmeler sonucunda müzik yayinlarina iliskin yeni kararlar alindi ve valiliklere bildirildi.

Ilgili kanun/ mevzuat hükümleri sakli kalmak kaydiyla ülke genelinde müzik yayini yapilabilme süresi saat 01:00’e kadar uzatildi. Kolluk birimlerince yapilacak olan denetimlerde isletmenin canli müzik izni olup olmadigi, belirlenen saat araligi disinda müzik yayini yapilip yapilmadigi gibi hususlara özellikle bakilacak.

Kolluk birimlerinim denetimlerinde halkin huzur ve sükûnunu bozacak ve çevreyi rahatsiz edecek sekilde ilgili mevzuatta belirlenmis çevresel gürültü seviye degerlerinin üzerinde müzik yayini yapan isletmeler ve/veya kisiler hakkinda yetkili idarelere gerekli bildirimde bulunulacak.”


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °