Çin, Uygurların organlarını 'Helal' Belgeli Olarak Satıyor İddiası

Avrupa Parlamentosu Üyesi Raphael Glucksmann, geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği Konseyi toplantısında “helal organ” adı altında yapılan katliama yönelik bir konuşma yaptı.

Güncel 10.05.2022 15:09:00 0
Çin, Uygurların organlarını

Çin’in bu kan donduran tavri konusunda bir seyler yapilmasi gerektigini ifade eden Gluksmann: “Tanikliklar ve sorusturmalar bir organ kaçakçiligi sistemini açiga çikariyor. Çin Komünist Partisi'nin ülkesinde her sey aliniyor ve her sey satiliyor. Bu korkunç bir sey!” dedi.

Yasarken organlari satilan Uygurlarin “siparis edilmis ve parasi ödenmis” organlari zengin Suudilere,: “helal organ” adi altinda gönderildigi iddia ediliyor.

Sincan bölgesinde yasayan Uygurlara her türlü zulmü reva gören dünya, yasananlar karsisinda sorusturma dosyalari olustursa da henüz harekete geçmis degil.

Olusturulan raporlardan birinde bir tanik, ‘zengin Suudi müsteriler için Çin'deki Müslüman mahkumlarin katledildigini’ dogrulamisti.

'Asiri kötülük' olarak tanimlanan 'zorla organ nakli' ticaretinden, Çin’in 1 milyar dolarlik gelir elde ettigi iddia ediliyor. Bu konu Avrupa Parlamentosu'nda da sik sik gündeme getiriliyor.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °