BİRLEŞİK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANI MEHMET BALIK: SON BİR YILDA KONUT KİRALARI NEREDEYSE 5 KAT YÜKSELDİ

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “AKP hükümetinin ülkeyi mülteci kampına çevirme sevdası, konut fiyatları ve kiralarında talep patlamasına sebep oldu. Son bir yılda konut kiraları neredeyse beş kat yükseldi

Güncel 9.05.2022 16:51:03 0
BİRLEŞİK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANI MEHMET BALIK: SON BİR YILDA KONUT KİRALARI NEREDEYSE 5 KAT YÜKSELDİ

Birlesik Kamu-Is Konfederasyonu Genel Baskani Mehmet Balik, “AKP hükümetinin ülkeyi mülteci kampina çevirme sevdasi, konut fiyatlari ve kiralarinda talep patlamasina sebep oldu. Son bir yilda konut kiralari neredeyse bes kat yükseldi” dedi.

Birlesik Kamu-Is Konfederasyonu Genel Baskani Mehmet Balik, bugün yaptigi yazili açiklamada konut fiyatlarindaki artisa dikkat çekti. Balik, önlem alinmazsa ‘evsizlik’ sorunun ortaya çikacagini savundu.

“KIRALAR BIR YILDA 5 KAT YÜKSELDI”

TÜIK’in kira artis oranini yüzde 34,46 olarak açikladigini animsatan Balik, sunlari kaydetti:

“Konut fiyatlarindaki artis sürerken, veriler tam anlamiyla TÜIK tarafina yansimasa da yurttaslar yakindan hissetmektedir. AKP hükümetinin ülkeyi mülteci kampina çevirme sevdasi, konut fiyatlari ve kiralarinda talep patlamasina sebep oldu. Son bir yilda konut kiralari neredeyse bes kat yükseldi.

“KIRA FIYATLARI KATLANARAK ARTACAK”

Ayrica ekonomi bilimi ile inatlasan AKP iktidarinin yarattigi darbogaz, insaat sektörü maliyetlerini yüzde 150 oraninda artirarak neredeyse durma noktasina getirmistir. Bir de bunlar yetmezmis gibi, Ticaret Bakanligi’nin geçen haftalarda yaptigi düzenleme ile yabanciya konut satisini döviz kazandirici hizmetlerin kapsamina almasi, ileriki günlerde konut fiyat ve kiralarinin katlanarak artacagini göstermektedir.

“EVSIZLIK SORUNU YASANMASI KAÇINILMAZ OLACAK”

AKP iktidarinin, oturum alan yabanci ülke vatandaslari sorunu ve mevduat faizleri ile inatlasmayi birakip bir an önce yurttaslarin yararina hareket etmesi gerekmektedir. Aksi halde iyice çigirindan çikan ekonomik krizle birlikte bir de evsizlik sorunu yasanmasi kaçinilmaz olacaktir.'


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °