'EL OKUMA CİHAZLARININ HEPSİ ÇÖP OLACAK, ÖZEL HASTANELERİN HER BİRİ, TANESİ 2 BİN DOLARDAN EN AZ 10 TANE CİHAZ ALACAK'

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, özel hastanelerde muayene olabilmek için el okuma cihazları ile kayıt yaptırma işleminin 1 Haziran’da yeniden başlayacağını belirterek, “Fakat bir sorun var, bu cihazlar çalışmıyor. Çünkü bu c

Güncel 8.05.2022 17:47:24 0

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adigüzel, özel hastanelerde muayene olabilmek için el okuma cihazlari ile kayit yaptirma isleminin 1 Haziran’da yeniden baslayacagini belirterek, “Fakat bir sorun var, bu cihazlar çalismiyor. Çünkü bu cihazlari Türkiye'ye satan firma Türkiye'den çekildi… Burada bir danisikli dövüs var. Baska bir firmaya satmak ve buradan bir nemalanma çabasi var. Bu cihazlarin hepsi çöp olacak; tanesi 2 bin dolardan, özel hastanelerin her biri en az 10 tane cihaz alacak. Türkiye'de 580 özel hastane var. 2 katrilyona yakin para, Türkiye’nin parasi disariya akacak” dedi.

Mustafa Adigüzel, bugün yaptigi açiklamada, özel hastanelerde muayene olabilmek için el okuma cihazlari ile kayit yaptirma isleminin 1 Haziran’da yeniden baslayacagini, ancak özel hastanelerdeki el okuma cihazlarinin çalismadigini söyledi. Adigüzel, açiklama yaptigi özel hastanedeki el okuma cihazini göstererek söyle konustu:

“Bu, özel hastanelerdeki el okutma cihazi. Özel hastanede, muayene olmadan önce gelip elinizi okutup öyle kayit yaptiriyorsunuz.  Iki yildir pandemi nedeniyle virüs bulasmasin diye bu sistem devre disi birakilmisti. Simdi tekrar aktive ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, özel hastanelere gönderdigi evrakla 1 Haziran'dan itibaren artik el okutma cihazlarinin tekrar kullanilmasini istedi. Fakat bir sorun var, bu cihazlar çalismiyor. Çünkü bu cihazlari Türkiye'ye satan firma Türkiye'den çekildi. Saglik Bakani da bu cihazlari çalistirmasi için firmayi zorlamiyor.

Burada bir danisikli dövüs var. Baska bir firmaya satmak ve buradan bir nemalanma çabasi var. Bu cihazlarin hepsi çöp olacak, tanesi 2 bin dolardan özel hastanelerin her biri en az 10 tane cihaz alacak. Türkiye'de 580 özel hastane var. 2 katrilyona yakin para, Türkiye’nin parasi disariya akacak. Yani birileri, üç bes kurus yemek için Türkiye'nin 2 katrilyon lirasinin bu saçma kararlarla yurt disina akmasina göz yumuyor. Aldigimiz diger bir bilgi de 6 ay sonra yüz okuma sistemi gelecek. Madem yüz okuma sistemine geçeceksiniz, 6 ay için bu ülkeye bu masrafi neden yaptiriyorsunuz? Burada kimler kimlerle kirli iliskiler içerisinde? Madem özel hastanelerde sahtekarlik yapiliyorsa diger kamu hastanelerinde, üniversite hastanelerinde de ayni seyler yapiliyor, bu el okutma cihazlari oralara neden koymuyorsunuz? Çünkü hizmetin aksayacagini biliyorlar. Özel hastanelerde bu hizmet aksamayacak mi, tabii ki aksayacak ama umurlarinda degil. Mesele saglik hizmeti degil, mesele ‘ben buradan nasil cebimi doldurabilirim’ hesabi. Buradan uyariyorum; eger bu hizmet durursa, bu nedenle insanlar gelip muayene olamazlarsa bunun sorumlusu yeniden baska firmalarla bu tür isleri yapmaya çalisip milleti zorlayan, özel hastaneleri ilave masraf harcamaya iten Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki yöneticilerdir.”


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °