CHP’DEN ‘POLİSLERİN SORUNLARINI BİZ ÇÖZECEĞİZ’ BROŞÜRÜ

CHP, “Polislerin sorunlarını biz çözeceğiz” başlıklı broşür hazırlayarak 81 il teşkilatına gönderdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bu mesleğin gereğini yerine getiren polislerimizin hakkını teslim edeceğiz” s

Güncel 7.05.2022 14:59:22 0
CHP’DEN ‘POLİSLERİN SORUNLARINI BİZ ÇÖZECEĞİZ’ BROŞÜRÜ

CHP, “Polislerin sorunlarini biz çözecegiz” baslikli brosür hazirlayarak 81 il teskilatina gönderdi. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun “Bu meslegin geregini yerine getiren polislerimizin hakkini teslim edecegiz” sözüne yer verilen brosürde; meslekte yükselmenin objektif kriterlere baglanacagi, polislerin emekli olunca maaslarinin düsmesinin engellenecegi, sehit yakinlari ve gaziler arasindaki ayrimciligin kaldirilacagi, 3600 ek gösterge sorununun çözülecegi vaatleri yer aldi.

CHP Halkla Iliskilerden Sorumlu Genel Baskan Yardimciligi tarafindan “Polislerin sorunlarini biz çözecegiz” baslikli brosür hazirlandi. Brosür, 81 il teskilatina gönderildi. 

“BU MESLEGIN GEREGINI YERINE GETIREN POLISLERIMIZIN HAKINI TESLIM EDECEGIZ”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun “Polislik mesleginin yüceligini sokaktaki vatandas da bilir. Bu meslek kutsal bir meslektir, onurlu bir meslektir. Bu meslegin geregini yerine getiren polislerimizin hakkini teslim edecegiz” ifadelerinin yer aldigi brosürde, söyle dendi:

“POLISIMIZ SEHIT OLMAKTAN KORKMAZ AMA EMEKLI OLMAKTAN KORKAR”

“Polis, devleti temsil eder. Devlet adaletle yönetilen bir kurumdur. Dolayisiyla polis adaleti saglar, adalet için kosturur, adalet için mücadele eder. Bizler gece evimizde rahat uyurken bizim güvenligimizi saglar. Polisler günün 24 saati ülkenin güvenligini saglar. Devletin dini adalettir. Devletin görevi, belli gruplari koruyup, belli gruplari magdur etmek degildir. Devlet adaletli davranmak zorundadir. Devletin imkanlari sinirli olabilir. Ama sinirli imkanlarin da adaletle dagitilmasi lazim. Birilerine çok yüksek aylik, birilerine daha düsük aylik, birilerine 4-5 aylik vermek, birilerini düsük emekli ayligina mahkûm etmek dogru degildir. Polisimiz sehit olmaktan korkmaz ama emekli olmaktan korkar.”

“BIZ ÇÖZECEGIZ”

Arka kapaginda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Herkesin polisi kendi vicdanidir, fakat polis vicdani olmayanlarin karsisindadir” sözünün yer aldigi brosürde, “Biz çözecegiz. Türkiye’de çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur” basligi altinda su vaatler siralandi:

-Polisler emekli olunca aldiklari aylik yari yariya düsüyor. Hayat standartlarinda ciddi bir kayip oluyor. Bunu biz çözecegiz!

-Çalisirken aile yardimi alan polislerimiz, emekli olunca aile yardimi kesiliyor. Aile ayni aile, belki masraflar daha da artiyor ama aile yardimi kesiliyor. Bunu da biz çözecegiz!

-Sehit yakinlari ve gaziler arasinda ayrimcilik yaptilar, bu ayrimciligi biz ortadan kaldiracagiz!

-Tüm polislere ayrim yapmadan 3600 ek göstergeyi biz verecegiz!

-Polislere angarya isler yaptirilmasini biz engelleyecegiz. Maçlarda, konserlerde polislerin görevlendirilmesine biz son verecegiz!

-Güvenlik görevlilerinin üzerindeki siyasi baskiyi biz kaldiracagiz!

-Bugüne kadar emniyete yasadisi talimatlari verenlerin hesabini biz soracagiz!

-Uzmanlasmis, birikimli, tecrübeli polislerimizin kadrosuzluk nedeniyle emekli edilmelerini biz engelleyecegiz!

-Meslekte yükselmeyi objektif kriterlere baglayacak, liyakati biz saglayacagiz!

-Polislerimizin çalisma saatleri çok uzun, hakkaniyetli bir mesai düzenlemesini biz yapacagiz!

-Öncelikle kadin polislerimizin, sonra da tüm polis çocuklarinin kres sorununu biz çözecegiz!

-Besiktas’taki terör saldirisinda hayatini kaybeden polis sehitlerimiz için toplanan yardimlari hak sahiplerine teslim edecegiz!


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °