OSMAN KAVALA: 'İKTİDAR, GEZİ DAVASI KARARLARINI SEÇİM MALZEMESİ YAPACAK'

İş insanı Osman Kavala, hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Kavala, “Benim ‘Sorosçu’ olduğuma dair beyanlarla bu karara

Güncel 4.05.2022 17:51:00 0
OSMAN KAVALA:

 

Is insani Osman Kavala, hakkindaki agirlastirilmis müebbet hapis cezasi karari, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kararla ilgili açiklamalarina tepki gösterdi. Kavala, “Benim ‘Sorosçu’ olduguma dair beyanlarla bu karara mesruluk kazandirilmaya çalisiliyor. Gezi protestolarinin tarafimdan organize edilmedigi yalin bir gerçektir. Yüz binlerce yurttasimizin antidemokratik uygulamalara karsi adalet duygulariyla, özgürlük talebiyle sokaga çikmalarini, Soros’a veya baska bir dis aktöre baglamak beyhude bir çabadir” açiklamasini yapti.

Gezi Parki Davasi’nda agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilan ve 1646 gündür tutuklu olarak yargilanan is insani Osman Kavala, mahkeme karari ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kararla ilgili açiklamalarini yaptigi yazili açiklama ile degerlendirdi. Kavala’nin açiklamasi söyle:

“KARAR, SIYASI BASKI ALTINDA ALINMISTIR”

“25 Nisan 2022 tarihinde, demokrasi degerlerini benimsemis, ülkelerini seven yurttaslar yargi kullanilarak cezalandirildilar. Heyetteki hakimlerden birinin karsi oy yazisinda da ortaya konuldugu gibi, bu karar hukuka aykiri elde edilmis ve suç islendigine dair makul süphe içermeyen delillere dayanmaktadir. Karar keyfidir; siyasi baski altinda hukuk normlari çignenerek alinmistir.

“DAVA, YARGININ IÇINE DÜSTÜGÜ DURUMU GÖZLER ÖNÜNE SERDI”

Benim ‘Sorosçu’ olduguma dair beyanlarla bu karara mesruluk kazandirilmaya çalisiliyor. Gezi protestolarinin tarafimdan organize edilmedigi yalin bir gerçektir. Yüz binlerce yurttasimizin antidemokratik uygulamalara karsi adalet duygulariyla, özgürlük talebiyle sokaga çikmalarini, Soros’a veya baska bir dis aktöre baglamak beyhude bir çabadir. Gezi Davasi, yarginin içine düstügü durumu gözler önüne serdi; böylece yarginin bu sekilde kullanilmasinin bütün yurttaslar için ciddi bir tehlike olusturdugu daha iyi anlasilmis oldu.”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °