İZMİR'DE TURİSTİK İLÇELER YAZA HAZIRLANIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü turizm potansiyeli yüksek, kış ve yaz nüfusları arasında büyük farklılıklar yaşanan ilçelerin altyapı ihtiyaçlarını planlayarak, çözüm sağlayacak kapsamlı projeleri hayata ge?

Güncel 3.05.2022 12:55:16 0
İZMİR

Izmir Büyüksehir Belediyesi IZSU Genel Müdürlügü turizm potansiyeli yüksek, kis ve yaz nüfuslari arasinda büyük farkliliklar yasanan ilçelerin altyapi ihtiyaçlarini planlayarak, çözüm saglayacak kapsamli projeleri hayata geçirdi. Altyapi çalismalarinin yapildigi bölgelerde üst yapi çalismalari da hizli bir sekilde tamamlanarak ilçeler yaza hazirlaniyor.

IZSU, Izmir’in turizm cennetlerinden Çesme’nin kesintisiz ve saglikli içme suyuna erisimi, altyapi ve aritma hizmetlerinin etkin ve verimli sekilde temini için imkanlarini seferber etti. Özellikle yaz aylarinda yasanan yogun nüfus artisi sebebiyle yetersiz kalan, eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu altyapisi güçlendirme çalismalarinin ilk etabi tamamlandi. Ildir kuyularindan gelen 42 kilometre uzunlugundaki iletim hatti ile Ardiç (Pasalimani), Celal Bayar, Ilica, Boyalik, Altinyunus, Musalla, Fahrettinpasa ve Çakabey mahallelerinde 290 kilometre sebeke hatti yenilendi. Tamamlanan imalatlar ile Çesme’nin içme suyu sorunu büyük ölçüde çözüme kavusturuldu.

Alaçati Merkez, Germiyan, Köyiçi, Yali ve Reisdere mahallelerini kapsayan 85 kilometre uzunlugundaki sebeke hattinin imalat çalismalari da devam ediyor. Içme suyu altyapisi için hazirlanan projenin 3. etabi kapsaminda ise Dalyan, Çesme merkez, Çiftlik, Altinkum ve Pirlanta mevkileri ile Ovacik Mahallesi’nde 284 kilometre içme suyu sebeke hattinin yapim ihalesi çalismalari devam ediyor. Ayrica ilçeye ek su kaynagi saglamak için Urla Içmeler Bozköy Göleti’nden Çesme’ye içme suyu temini saglayacak iletim hatti insaati da sürüyor.

ALAÇATI'DA TASKIN ÖNLEMI

Alaçati’da yogun yagisli günlerde yasanan olumsuzluklarin önüne geçmek için baslatilan çalismalar tamamlandi. Ilçede yaz aylarinda yasanan yogunluk öncesi sona eren çalismalar kapsaminda Büyük Sanayi, Otoban ve Alaçati kavsagi bölgesinde yagmur suyu ayristirma hatti ve izgara imalatlari yapildi. Daha kaliteli ve güçlü bir altyapiya kavusan bölgede asiri yagislarda su baskini yasanmasinin da önüne geçildi.

URLA ÇESMEALTI'NIN ALTYAPISI GÜÇLENIYOR

Urla’da 10 kilometrelik yagmur suyu ve atik su hattinin imalatlari sürüyor. Zeytinalani, Sirinkent, Denizli, Güvendik ve Balikliova mahallelerinde kanalizasyon ve yagmur suyu hatlari ayristiriliyor. 20 milyonun üzerinde maliyetle devam eden çalismalar bölgeyi daha güçlü bir altyapiya kavusturarak yasanan taskin sorununun da önüne geçecek.  

Özbek mahallesinde imalatlari tamamlanan paket atik su aritma tesisi de önümüzdeki günlerde vatandaslara hizmet vermeye baslayacak. 

FOÇA'NIN 3 MAHALLESINE YENI HATLARDAN SU VERILECEK

Son 3 yilda toplamda 139 milyon liralik yatirim yapilarak, yeni içme suyu sebekesi ve ileri biyolojik atik su aritma tesisi hizmete alinan Foça’nin yasam standardi her geçen gün artiyor. 40 yillik eskiyen içme suyu sebekesi yenilenen Foça’nin Atatürk, Ismetpasa ve Fevzipasa mahallelerinde de imalatlari tamamlanan yeni hatlar 15 Mayis’ta devreye alinacak, vatandaslar yeni sebekeden hizmet almaya baslayacak. Foça’nin saglikli içme suyu ihtiyacinin kesintisiz sekilde karsilanmasi için büyük bir yatirimla baslatilan Musabey Kuyulari Içme Suyu Aritma Tesisi’nde de çalismalar devam ediyor. Foça ve Yenifoça’nin su ihtiyacini karsilayacak 30 bin metreküp kapasiteli içme suyu aritma tesisi imalatlarinin yüzde 70’lik bölümü tamamlandi.

ÇANDARLI GÖLETI'NIN SUYU MUSLUKLARDAN AKACAK

IZSU, Dikilililerin ve yazlikçilarin yasam kalitesinin yükseltilmesine katki saglayacak modern bir tesisi yakinda hizmete alacak. Çandarli Mahallesi Çambasi mevkiinde yapimi devam eden Çandarli Göleti Içme Suyu Aritma Tesisi için 15.6 milyon liralik yatirim yapildi. Aritma tesisi devreye alindiginda Çandarli Göleti’nde biriken su aritilarak ilçeye günlük 4 bin metreküp içme suyu ulastirilacak. Tesisteki imalatlar yüzde 90 oraninda tamamlandi.

MORDOGAN FOSEPTIK DEVRI BITTI

Oksijeni bol, cennet koylari ve tarihi ile Izmir’in gözde yerlesimlerinden Karaburun’un Mordogan mahallesinde 117 kilometrelik atiksu ve yagmursuyu sebekesi imalatlari tamamlandi. Mordogan’da yasayanlar foseptiklerin neden oldugu sorunlardan kurtulup temiz hava ve çevreye kavustu.

Sulucadere mevkiinde 17 bin metrekarelik alanda hayata geçirilmekte olan Mordogan Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi’nin imalatlari da tamamlandi. Tesis, aritilacak atik sularin dogaya zarar vermeden bertaraf edilmesini saglayacak olan yaklasik 600 metrelik derin deniz desarji hattinin imalatlarinin tamamlanmasinin ardindan hizmete baslayacak.  

TEMIZ VE SAGLIKLI BIR SEFERIHISAR IÇIN YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Kis aylarinda nüfusu 43 bin, yaz aylarinda ise yogun bir artisla yaklasik 170 bin kisiye ulasan Seferihisar’in ihtiyaçlari da buna göre sekilleniyor. Ilçede içme suyu sikintisi yasanmamasi için sebeke yenileme çalismalari devam ediyor. Turabiye, Sigacik, Düzce, Camikebir, Hidirlik, Çolak, Ibrahimbey ve Tepecik mahallelerinde 30,9 kilometre imalat tamamlandi. Merkez ve Akarca mahallelerini kapsayan bölgede ekonomik ömrünü tamamlamis olan toplam 250 kilometre uzunlugunda içme suyu sebeke ve iletim hatti yenilenmeye baslandi.

Ulamis ve Düzce-Turgut-Ihsaniye Paket Atik Su Aritma Tesisi’nin yapimi ve bu mahalleler için projelendirilen 8 kilometrelik kanalizasyon sebekesi insaati devam ediyor. Ulamis Deresi’nde devam eden yaklasik 3 kilometrelik islah çalismasinin ise yüzde 70’lik bölümü tamamlandi.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °