AKŞENER: CENABIHAK, GELECEK YIL BU BAYRAM SOFRASINI TÜRKİYE’NİN HER EVİNDE KURMAYI BİZE NASİP ETSİN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ankara’da kurduğu bayram sofrasında, “Cenabıhak, inşallah gelecek yıl bu bayram sofrasını Türkiye’nin her bir evinde kurmayı bize nasip etsin” dedi.

Güncel 2.05.2022 11:32:11 0
AKŞENER: CENABIHAK, GELECEK YIL BU BAYRAM SOFRASINI TÜRKİYE’NİN HER EVİNDE KURMAYI BİZE NASİP ETSİN

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, partisinin Ankara’da kurdugu bayram sofrasinda, “Cenabihak, insallah gelecek yil bu bayram sofrasini Türkiye’nin her bir evinde kurmayi bize nasip etsin” dedi.

Meral Aksener, IYI Parti Ankara Il Baskanligi’nin Ramazan Bayrami dolayisiyla bugün Altinpark'ta kurdugu bayram sofrasinda yurttaslarla birlikte kahvalti yapti. Yurttaslarin bayramini kutlayan Aksener, “Bu bayram sofrasinda hayalimi gerçeklestirmenin nasil bir duygu yarattigini içimde, kalbimde, sizlere atlatmam mümkün degil. Bizleri birbirimizle bulusturmaya vesile olan basta Ankara teskilatimiz olmak üzere genel merkezdeki arkadaslarimiza çok çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

“Bir hayalim vardi, Türkiye’deki bu kutuplasmayi, insanlarin birbirinin karsisina dikilip manevi degerlerimiz üzerinden kavga etmesini bitirecek bir hayalim vardi” diyen Aksener, bu hayalinin ‘bayram sofrasi’ oldugunu açikladi ve sunlari söyledi:

“Bu bayram sofrasinda her bir kisinin temsil edildigi; yani klasik, bizim çocuklugumuz, gençligimiz, anneanne, babaanne evlerinde kurulan ve genellikle kadinlarin hazirladigi, hep örnek verdigim; Edirneli gelin, Karsli damat, Diyarbakirli, Batmanli, Siirtli gelin yada damat, kulagi küpeli kuzen, basi kapali yegen, iste karsimda oturan kizim gibi saçi maviye boyanmis yegenlerin bulundugu, kizlarin, delikanlilarin bulundugu ve kadinlarin hazirladigi o sofrada herkesin elinin esit derecede o yiyeceklere uzandigi bir sofra. Bu hayalim benim, Türkiye’ye dair bir hayal.

“TÜRKIYE’YI GELISTIRMEK IYI PARTI’NIN ELIYLE OLACAK”

Türkiye’yi bir sofra, bir ev düsünün ve Türkiye’deki her bir kisinin, milletimizin her bir ferdinin, ne düsünürse düsünsün, hangi siyasi gelenekten olursa olsun, hangi inanca, etnik aidiyete ait olursa olsun, o sofrada güler yüzle, neseyle ve lezzetle var olan o yiyecekleri esit bir biçimde paylastigi bir Türkiye hayalimi bugün o ilk adimla bu sofrada bulusturan bütün arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Çok az kaldi. Bu sofrayi IYI Parti olarak biz, Türkiye’de kuracagiz. Bu sofraya oturan herkesin, bugün Türkiye’de oldugu gibi, yani 92 puan alip KPSS’nin mülakatinda elenmis, yanindaki 58 puanli arkadasinin tayin edildigi Türkiye’de o çocuklarin hayallerini, umutlarini söndüren bir Türkiye’den, elindeki nüfus cüzdani ile agaya da pasaya da gerek kalmayan, aganin da pasanin da nüfus cüzdani oldugu, her gün bu bayram sofrasina oturmus, nese ile hakça o yiyecekleri paylasan bir Türkiye’ye az kaldi. Bu Türkiye’yi gerçeklestirmek, insallah IYI Parti’nin eliyle olacak.

“ISTANBUL, ANKARA KIMLER TARAFINDA, NASIL YÖNETILIYOR OLACAKTI”

Iyi ki bu hareketi baslattik, IYI Parti’yi kurduk. Gözlerinizi kapatin, IYI Parti kurulmasaydi biz su anda nasil bir Türkiye’de yasiyor olacaktik? Neleri hayal edebilecektik, nelerle ilgili umudumuz hiç olmayacakti? Partimizi kurmasaydik, kurdurmasaydiniz, bu yolculugu yapmasaydik, yaptirmasaydiniz, cesaretinizle dimdik durmasaydiniz, bütün engelleri asa asa bugüne gelmeseydiniz Istanbul, Ankara gibi büyük sehirlerimiz bugün kimler tarafindan, nasil yönetiliyor olacakti?

Insallah gelecek yil, bu bayram sofrasini Türkiye’nin her bir evinde kurmayi bize nasip etsin insallah. Cenabihak, insallah gelecek yil bu bayram sofrasini Türkiye’nin her bir evinde kurmayi bize nasip etsin.”


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °