DEVLET BAHÇELİ, ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN MEZARINI ZİYARET ETTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş'in Beştepe’deki anıt mezarını ziyaret etti.

Güncel 2.05.2022 11:23:00 0
DEVLET BAHÇELİ, ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN MEZARINI ZİYARET ETTİ

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, MHP'nin kurucu genel baskani Alparslan Türkes'in Bestepe’deki anit mezarini ziyaret etti.

MHP Lideri Bahçeli, bayram namazinin ardindan MHP'nin kurucu genel baskani Alparslan Türkes'in Bestepe’deki anit mezarini ziyaret etti. 

Basin mensuplarina açiklama yapan Bahçeli, 'Bildiginiz gibi bayram sürecinde acili günlerimiz de olmustur. Özellikle kesintisiz sürdürülmekte olan terörle mücadelede sinir ötesi ve yurt içerisinde sehitlerimiz verilmistir; ama bunun karsiliginda terörün önemli ölçüde kökü kazinmistir. Bu süreç devam edecektir. Insallah iki bayram arasinda Türkiye barisa, huzura, kardeslige kavusur ve böylelikle terör belasindan da kurtulmus olur diye düsünmekteyiz' dedi.

Bahçeli, gazetecilerin CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun “Gezi için kurulan mahkemenin Nazi mahkemelerinden farki yok” ifadelerini animsatmasi üzerine, “Kemal Kiliçdaroglu Bey'in son dönemlerdeki konusmalari çok köklü bir siyasi kurum olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskanina yakismamaktadir. Bir taraftan Türkiye'nin kurucu partisi olarak iddia edeceksiniz, öbür taraftan Atatürk'e büyük ölçüde sahip çiktiginiz iddiasini tasiyacaksiniz, öbür tarafta da Atatürk'ün ve milletimizin ortaya koymus oldugu ortak degerlerini tahrip eden her türlü konusmayi rahatlikla yapabilecek bir duruma gelmistir. Eger Nazi mahkemelerini incelemek istiyorsa Almanya’da özel dostlari vardir, o dostlarindan gerekli bilgileri alabilirler' diye konustu.

Bahçeli, 6'li masaya iliskin soru üzerine, “Altili masa bir hikaye, sonu nasil bitecek onu bilemiyoruz. Eskinin siyah beyaz Türk filmleri çok daha anlamli sonuçlar veriyordu. Altili masadan öyle bir sonuç alinacagina inanmiyorum” dedi.

Bahçeli, Ukrayna Devlet Baskani Volodimir Zelenski’nin Yunan medyasina yapmis oldugu açiklamada Türkiye'yi elestirmesine de “Ukrayna- Rusya savasinda dünya ülkelerinin ortaya koymus oldugu tavirlari dikkate aldigi zaman Zelenski'nin Türk milletine, devletine, Türkiye Cumhuriyeti hükumetine çok saygili bir üslup kullanmasi lazim. Batinin tahrikleriyle bazi ülkelerin savasi kalici kilmaya yönelik çabalariyla konusma yapmak dogru degildir. Bugün için Rusya-Ukrayna savasini Istanbul baris projesiyle çözmeye yönelen tek ülke Türkiye’dir ve bu konuda da Sayin Cumhurbaskani 40'in üzerinde devlet yöneticileriyle yapmis oldugu temaslarla bunu gerçeklestirmek istemektedir. Yakinda da basaracagina inanmaktayim. Zelenski, Yunanistan'a degil de Türk milletine güvense daha iyi olur' degerlendirmesi yapti.

Basin mensuplari ile fotograf çektiren Bahçeli daha sonra, Ülkü Ocaklari'na giderek buradaki kahvaltiya katildi.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °