HAK-İŞ'ten 1 Mayıs açıklaması

HAK-İŞ, Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs 1977’de yaşanan olaylarda hayatını kaybedenleri Kazancı Yokuşu'nda andı. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2010’dan itibaren 1 Mayıs’ı Türkiye'nin her yerinde geniş katılımla kutladıklarını

Güncel 1.05.2022 17:08:34 0
HAK-İŞ

HAK-IS, Taksim Meydani'nda 1 Mayis 1977’de yasanan olaylarda hayatini kaybedenleri Kazanci Yokusu'nda andi. HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan, 2010’dan itibaren 1 Mayis’i Türkiye'nin her yerinde genis katilimla kutladiklarini belirterek, “Ayni zamanda yüksek sesle ve barisçil bir dille elestirilerimizi yaptik. Çalisanlarin taleplerini siraladik. Yapilmasi gerekenleri söyledik ve bunu yapmaya devam edecegiz” dedi.

HAK-IS heyeti, Gümüssuyu Caddesi'nden 'HAK-IS yürüyor mücadele büyüyor', 'Yasasin 1 Mayis Isçilerin Bayrami', 'Iste HAK-IS, Iste 1 Mayis' sloganlari atarak Kazanci Yokusu'na yürüdü.

Taksim Meydani'nda 1 Mayis 1977'de yasanan olaylar sirasinda hayatini kaybedenlerin anisina Kazanci Yokusu'na karanfil birakan HAK-IS heyeti, daha sonra Taksim Cumhuriyet Aniti'na çelenk sundu. HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan, burada söyle konustu:

'ULUSLARARASI BIRLIK, MÜCADELE VE DAYANISMA GÜNÜNDE ALANLARDAYIZ: Uluslararasi birlik, mücadele ve dayanisma gününde alanlardayiz. 2009 yilinda Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde önemli bir adim atilmis; 1 Mayis, yasaklardan, korkulardan, kaos günlerinden uzaklastirilmak adina Emek ve Dayanisma Günü olarak ilan edilmistir. 2010 yilinda 1 Mayis, ilk defa tarihimizde devletimizin, milletimizin, parlamentomuzun, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin uzlasmasiyla tatil edilmistir. O gün, Türkiye emek hareketi için çok önemli bir gündü. 1 Mayislarda fabrikalarindan, çalistigi is yerlerinden ayrilamayan emekçiler için tarihi bir firsat dogmustur. O günden bugüne birlik, dayanisma, mücadele günümüze, konfederasyonumuzun Türkiye'nin her yerinde yaptigi etkinliklere, yogun olarak ve sadece emekçiler, emek hareketinin öncüleri, liderleri ve Türkiye emek hareketinin bilesenleri katilmis ve 1 Mayis'a yeni bir veçhe kazandirmisiz.

HER ZAMAN ZORLUKLAR, ZAMAN ZAMAN KAOSLAR, BASKILAR, MÜDAHALELER OLMUSTUR: 1 Mayis Birlik Mücadele Dayanisma Günü'müz tarihi içerisinde her zaman zorluklar, zaman zaman kaoslar, baskilar, müdahaleler olmustur. Ve bu dönemlerde emekçiler, emek hareketinin mensuplari hayatlarini kaybetmis, pek çok arkadasimiz yaralanmis, pek çok emekçimiz magdur edilmistir.

Biz, 2010’dan itibaren Türkiye'nin her yerinde birlik, mücadele, dayanisma gününü genis katilimli, çalisanlarla beraber baris türküleri söyleyerek, Mehter Marsi çalarak, dualar yaparak, ayni zamanda taleplerimizi yüksek sesle ve barisçil bir dille yerine getirerek elestirilerimizi yaptik. Çalisanlarin taleplerini siraladik. Yapilmasi gerekenleri söyledik ve bunu yapmaya devam edecegiz. Bugün de burada konfederasyonumuz yönetim kurulu tarafindan hazirlanan 1 Mayis bildirimizi is yerlerinden gelen emekçi kardeslerimizle okuyacagiz. Ve taleplerimizi yüksek sesle buradan basta hükümetimiz olmak üzere bütün çalisanlar adina muhataplarimiza iletmeye çalisacagiz.'


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °