Cumhurbaşkanlığı sarayında inanılmaz hırsızlık olayı. 3 kişi tutuklandı

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda inanılmaz bir hırsızlık olayı yaşandığı ortaya çıktı. Saray’da çalışan 6 kişinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt içi gezilerinde çocuklara dağıttığı oyuncakları

Güncel 1.05.2022 11:34:00 0
Cumhurbaşkanlığı sarayında inanılmaz hırsızlık olayı. 3 kişi tutuklandı

T24'ün haberine göre Cumhurbaskanligi Koruma Daire Baskanligi’ndan yapilan ihbar üzerine, son bir ay içerisinde yaklasik 920 bin liralik oyuncak çalan ve bunlari satin aldigi belirlenen 8 kisi Ankara’da gözaltina alindi. Süphelilerin 3’ü tutuklandi.

 

5 yildir çaliniyormus

Yüksek güvenlik önlemleri ile korunan Cumhurbaskanligi Sarayi’nda yasanan oyuncak hirsizligi büyük saskinlik yaratti. Cumhurbaskanligi Koruma Daire Baskanligi, Erdogan’in yurtiçi gezilerinde çocuklara dagittigi oyuncaklarin, Bestepe’deki Cumhurbaskanligi Sarayi içerisinde bulunan Millet Camii’nin altindaki depodan, külliye çalisani 6 kisi tarafindan çalindigini tespit etti. Yapilan arastirmada oyuncak bebek ve kumandali araba hirsizliginin yaklasik 5 yildir devam ettigi anlasildi. Incelenen kamera kayitlarinda da iki külliye çalisanin depodan kolileri alarak resmi araçlardan birine yükledikleri ve sonrasinda disariya çikarttiklari, ardindan da düsük fiyattan piyasaya sattiklari belirlendi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulunuldu.

 

1 ayda 920 bin liralik oyuncak çalinmis

Suç duyurusu üzerine Ankara Bassavciligi, “kamu kurum ve kuruluslarindaki esya hakkinda hirsizlik” suçundan sorusturma baslatti. Sorusturma kapsaminda yapilan arastirmada, depoyu gören kameralarin bir ay süre ile kayit yaptigi, bu kayitlardan da son bir ay içerisinde yaklasik 920 bin liralik oyuncak çalindigi tespit edildi. 5 yildir devam ettigi tahmin edilen hirsizligin ortaya çikmasinin ardindan polis, savciligin talimati üzerine harekete geçerek, aralarinda soför ve garaj amirinin de bulundugu 6’si külliye çalisani 8 kisiyi gözaltina aldi. Süphelilerin ev ve is yerlerinde yapilan aramalarda, bebek ve kumandali arabalari satin aldigi belirlenen kirtasiyeci M.B’nin is yeri deposunda 624 adet, saray çalisani S.G’nin evinde ise 36 adet oyuncak bulundu.

 

Çalisanlardan biri itiraf etti

Birbirleri arasinda çok sayida banka hesap hareketi oldugu de belirlenen süpheliler, sorgularinin ardindan önceki gün tutuklanmalari talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimligine sevk edildi. Gözaltindaki süphelilerden T.Y isimli külliye çalisani, bir süredir Saray’da çalisan üç süpheliyle beraber oyuncaklari çaldiklarini itiraf etti. Kamera görüntülerine de depodan araca kolilerle oyuncak yükledigi yansiyan T.Y, tutuklanmasi talebiyle sevk edildigi mahkemede, “V.Y, A.A ve S.G ile birlikte bu isi yaptim. (Oyuncaklari satin alan) M.B hiçbir sey sormadi. Kolilerde Cumhurbaskanligi armasi yoktu. M.B benim ne is yaptigimi sormadi ancak yanina birkaç kez Cumhurbaskanligi armasi olan is kiyafetimle gittigim olmustu. Oyuncaklarda Cumhurbaskanligina ait olduklarini belli edecek herhangi bir ibare de yoktu” dedi.

 

“Pismanim, özür diliyorum”

T.Y, ifadesinin devaminda sunlari anlatti:

 

“H.B ve S.S’nin bu isi yaptiklarina hiç sahit olmadim sadece S.G’den onlarin da yaptiklarini duymustum ancak ne zaman yaptiklarini bilmiyorum. Bunu duyali çok uzun zaman oldu. M.B’nin bana oyuncak ücretlerini elden verdigi de oldu, banka hesabima gönderdigi de oldu. A.A’dan borç para almadim, hesabina gönderdigim para, satmis oldugumuz oyuncaklardan elde edilen paradir. Ben V.Y ile de depodan oyuncak almistim. Kendisi son 1 yildir otobüs kullaniyor ancak son 5-6 aya kadar kendisine oyuncaklardan elde ettigim paralari gönderiyordum. Bizim oyuncaklari aldigimiz depo, ana depo degildir. Normalde bu depoda depo görevlisi bulunmuyor. Çünkü burada hafif defolu oyuncaklar vardir. Kapisi da kilitli degildir. Yaptigim hatadan dolayi özür diliyorum, pismanim, zarari karsilamak isterim”

 

“Hirsizlik degil, kripto para”

T.Y’nin itiraflarinda oyuncaklari birlikte çaldiklarini söyledigi ve evinde de 36 adet oyuncak bulunan S.G ise suçlamalari reddetti. T.Y’nin kendisinden geçen yil 7-8 koli oyuncak istedigini ancak kendisinin kabul etmedigini öne süren S.G, “Oyuncak deposuna kesinlikle gitmedim. Ben süphelilerden H.B adina kripto para oynadim. Bu para transferi ona aittir. Ben borsadan para kazaninca T.Y, H.B ve A.A kripto para borsasinda kendi adlarina islem yapmam için para gönderdi. Bu hesap hareketleri bunlara iliskindir” savunmasinda bulundu.

 

“Fakir fukaraya dagit” savunmasi

S.G’nin enistesi olan ve dükkaninda oyuncak depoladigi iddia edilen Y.D ise ifadesinde, “Kayinbiraderim benim dükkanima oyuncak depolamadi. Cumhurbaskanimizin dagittigi oyuncaklardan bana 14-15 tane birakmisti, bunlari fakir fukaraya dagit demisti. Bundan baska hiçbir zaman oyuncak birakmadi” dedi. Süphelilerden H.B de, T.Y’nin itiraflarini reddederek, “Bizim onunla vardiyalarimiz dahi ayni degildir. Ben garaj amiriyim. Kesinlikle oyuncak almadim. S.G ile olan mesajlasmalarimda sadece çocuklarim için 2 oyuncak getirmesini istemistim, bunun disinda oyuncak almisligim yoktur. Ben S.G’ye adima kripto borsasinda islem yapmasi için para göndermistim, o da kazandigimiz meblaglari bana iade etti” iddiasinda bulundu.

 

“Görev dedigi için yükledim”

Kamera kayitlarinda itirafçi T.Y ile birlikte oyuncak kolilerini araca yükledigi belirlenen A.A ise ifadesinde, sunlari söyledi:

 

“Görüntülerde ben varim. Caminin alt tarafindaki depodan araç hazirlandi. T.Y göreve çikacakti. Bana Konya’ya göreve çikacagini söylemisti. Koliler 20 ya da 21 taneydi. Ben oradan eve geçtim, kendisi de göreve gitti. Ben sadece kolileri yüklemesinde yardimci oldum. T.Y’ye 40 bin lira borç vermistim. Kendisi bu borcun taksitlerini bana banka yoluyla ödüyordu. T.Y ile aramiz çok iyiydi. Benden göreve çiktigimda koliyle oyuncak istedi. Kabul etmeyince aramiz bozuldu. T.Y bizden habersiz 3 araçtan bizim iznimiz olmadan oyuncak almis. Bu durumun sikintisini Külliye’de ben çektim. Aksam 19.00’dan sonra araç yükleyecek personel olmuyor. Oyuncak kamyonlari zaten program öncesi yüklü bir sekilde hazir bekletiliyordu. T.Y yüklenen kamyonlardaki oyuncaklarin yetmeyecegini söyleyerek ekstra minibüse de yüklememizi söyledi. Suçsuzum”

 

“Cumhurbaskanligina ait oldugunu bilmiyordum”

Çalinti oyuncaklari satin aldigi tespit edilen kirtasiyeci M.B ise ifadesinde sunlari anlatti:

 

“Ben kirtasiye dükkani isletirim. Süphelilerden T.Y’yi taniyorum. Yaklasik 2-2.5 senedir bana oyuncak getirir. Oyuncaklarda kesinlikle Cumhurbaskanligi amblemi yoktur. Kendisi bana pazarlamaci olarak geliyordu. 2-3 ayda bir gelir oyuncak getirirdi. Bizim sektörde zaman zaman spot mallar olur, biz de bunlari aliriz. T.Y bana bunlarin spot oldugunu söyleyerek satis yapti. Ben de elimdeki paraya göre kendisine siparis verip oyuncaklari dükkanimda satiyordum. Kendisinden fatura istemistim ancak bir süre çalisalim sonra keseriz demisti. Ben de oyuncaklar ucuz diye üstelemedim. Kendisine banka araciligiyla para gönderirken açiklamaya mal bedeli ürün bedeli seklinde yaziyordum. Ben kesinlikle oyuncaklarin Cumhurbaskanligina ait oldugunu bilmiyordum. Evime polisler geldiginde ögrendim. Polislere dükkandaki mallari gösterdim, hatta onlar gidiyorken evimin siginaginda bulunan mallari da kendi rizamla gösterdim. Suçsuzum”

 

3 süpheli tutuklandi

Süphelilerden S.S ve V.Y de, oyuncak çaldiklari iddialarini reddetti. Ankara 2. Sulh Ceza Hakimligi, sorgularinin ardindan itirafçi T.Y ile kamera kayitlarinda minibüse koli yükledigi belirlenen süphelilerden A.A ve kripto borsasinda islem yaptigini iddia eden S.G’nin tutuklanmasina karar verdi. Hakimlik 5 süpheliyi de adli kontrol sartiyla serbest birakti. Savciligin ise, 5 süphelinin serbest birakilmasina itiraz ettigi ögrenildi.

 

Öte yandan yalnizca bir ayda 920 bin liralik oyuncak çalindigi belirlenirken, yaklasik 5 yildir devam ettigi tahmin edilen hirsizlik nedeniyle olusan kamu zararinin ne kadar oldugu henüz bilinmiyor.


Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °