1 MAYIS İÇİN TAKSİM'E ÇIKMAK İSTEYEN GRUPLARA POLİS MÜDAHALE ETTİ

İstanbul'da, ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim Meydanı'nda kutlamak isteyen gruplara polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Güncel 1.05.2022 11:15:00 0
1 MAYIS İÇİN TAKSİM

Istanbul'da, ‘1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nü Taksim Meydani'nda kutlamak isteyen gruplara polis müdahale etti. Çok sayida kisi gözaltina alinarak polis merkezine götürüldü.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle iki yildir alanlarda kutlanamayan 1 Mayis Isçi Sinifinin Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Günü, bugün alanlarda kutlanacak. Istanbul Valiligi, isçi örgütlerinin 1 Mayis Kutlama Alani olarak gördügü Taksim'de mitinge izin vermedi.

Taksim Meydani ve çevresinde siki güvenlik önlemleri alindi. Önlemler kapsaminda Taksim Meydani, Talimhane, Tarlabasi, Divan Kavsagi, Gezi Parki etrafi, Atatürk Kültür Merkezi önü ve Siraselviler ile Istiklal Caddesi'ne kadar tüm bölge bariyerlerle çevrilerek girislere kapatildi. Polis ekipleri, Taksim Meydani'na çikan tüm noktalarda kontrol alanlari olusturdu. Taksim Meydani'ndan Tünel'e kadar Istiklal Caddesi'ne açilan tüm yollar ve sokaklarda da güvenlik önlemleri alindi. Demir bariyerlerle kapatilan cadde ve sokaklarda polis ekipleri nöbet tutuyor.

1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü nedeniyle Taksim'e çikmak isteyen gruplara polis müdahale etti. Harbiye Orduevi önüne gelip buradan Taksim'e yürümek isteyen gruptakiler gözaltina alindi. Çok sayida kisiyi gözaltina alinarak polis merkezine götürüldü.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °