AVRASYA TÜNELİ YARIN MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNİN KULLANIMINA AÇILIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul’da iki kıta arasındaki yolculuk süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli’nin yarından itibaren motosiklet sürücülerinin kullanımına açıldığına dikkat çekti ve motosikletlerin tek yön g

Güncel 30.04.2022 12:35:00 0
AVRASYA TÜNELİ YARIN MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNİN KULLANIMINA AÇILIYOR

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi, Avrasya Tüneli’nin motosiklet sürücülerine açilmasiyla ilgili detaylari paylasti. Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, Avrasya Tüneli’nin 22 Aralik 2016 tarihinde hizmete girdigi animsatilarak, tünelin Asya ve Avrupa kitalari arasindaki yolculuk süresini 5 dakikaya indirdigi, Istanbul trafigini de önemli ölçüde rahatlattigi kaydedildi. 

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu’nun Motobike Istanbul 2022 Fuari açilis töreninde motosiklet sürücülerine müjdeyi verdigi animsatilan açiklamada, Avrasya Tüneli’nin 1 Mayistan itibaren Bakanlik karariyla motosiklet sürücülerine de hizmet verecegine vurgu yapildi. Açiklamada, “Avrasya Tüneli’ni kullanan motosikletlerin tek yön geçisi 05.00-23.59 saatleri arasindaki gündüz tarifesinde 20,70 TL, 00.00 - 04.59 arasindaki gece tarifesinde ise 10,35 TL olarak ücretlendirilecek. Motosiklet sürücüleri, serbest gise sistemi bulunan Avrasya Tüneli’nden HGS hesaplariyla geçis ödemelerini yapabilecek” denildi.

MOTOSIKLETLER IÇIN KÖTÜ HAVA KOSULLARINDA GÜVENLI BIR ALTERNATIF OLACAK

Avrasya Tüneli’nin özellikle kis dönemindeki kötü hava kosullarindan olumsuz yönde etkilenen motosiklet kullanicilari için kitalararasi geçisinde alternatif olacagina isaret edilen açiklamada, otomobil ve minibüs tipindeki hafif araçlara ek olarak motosikletler için de güvenli ve konforlu bir ulasim hizmeti saglanacagi ifade edildi. Motosikletler için alinan bu kararin, sadece Karayollari Trafik Yönetmeligi’ndeki motosiklet taniminda belirtilen sinif tasitlarini kapsadigi kaydedilen açiklamaya, söyle devam edildi:

“Bu tanimin disinda kalan elektrikli bisiklet, bisiklet, scooter, moped ve mobilet gibi tasitlarin tünelden geçmesi ise yasak olacak. Otomobil, minibüs ve motosiklet disindaki araçlarin tünelden geçmesi durumunda ve trafik kurallarina aykiri hareketlerde Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan yürütülen cezai islem uygulamalari devam edecek.”


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °