BDDK’NIN ŞİKAYETİ ÜZERİNE YARGILANAN 33 SANIK BERAAT ETTİ

Bloomberg’te 2018’de yayınlanan, doların 10 liraya kadar çıkacağına ilişkin değerlendirmenin de yapıldığı 'ekonomik kriz ve döviz' konulu haberi hazırlayan gazeteciler ile söz konusu haberi sosyal medya hesaplarından yorumlayan gazetec

Güncel 29.04.2022 16:58:00 0
BDDK’NIN ŞİKAYETİ ÜZERİNE YARGILANAN 33 SANIK BERAAT ETTİ

 

Bloomberg’te 2018’de yayinlanan, dolarin 10 liraya kadar çikacagina iliskin degerlendirmenin de yapildigi 'ekonomik kriz ve döviz' konulu haberi hazirlayan gazeteciler ile söz konusu haberi sosyal medya hesaplarindan yorumlayan gazeteci, ekonomist ve sanatçilardan olusan 33 kisi, Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) sikâyeti üzerine haklarinda açilan davadan beraat etti. Bu isimlerin 5 yila kadar hapisleri isteniyordu.

BDDK'nin sikayeti üzerine, Bloomberg’te 10 Agustos 2018 tarihinde yayinlanan ‘ekonomik kriz ve döviz’ konulu haberi hazirlayan muhabirler Kerim Karakaya ve  Fercan Yalinkiliç ile söz konusu haberi sosyal medya hesaplarindan yorumlayan gazeteciler Sedef Kabas, Merdan Yanardag, Orhan Kalkan ve Mustafa Sönmez ile oyuncu Orhan Aydin'in da aralarinda bulundugu 33 kisi hakkinda, ‘Sermaye Piyasasi Kanunu’na muhalefet etmek’ suçlamasiyla 2 yildan 5 yila kadar hapis istemiyle Istanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açilan davanin karar durusmasi bugün yapildi.

Istanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya saniklardan Vedat Gürdal, Senay Becerikli ve Orhan Kalkan katildi. Sanik avukatlari ve sikayetçi BDDK ile SPK avukatlari da karar oturumuna katildi.

SAVCI BERAAT YÖNÜNDEKI MÜTALAASINI TEKRARLADI

Savci, beraat karari verilmesi yönündeki mütalaasini, “Saniklar hakkinda Sermaye Piyasasi Kanunu’nun ABD dolari fiyatinin artacagina yönelik yaptiklari haber ve paylasimlar nedeniyle dava açilmissa da yabanci ülke paralarinin sermaye piyasasi araci olarak sayilmadigindan suçun unsurlarinin olusmadigi” düsüncesiyle tekrarladi.

Durusmada, sikayetçi BDDK avukatlari, saniklara ceza verilmesini talep etti. Saniklar ve avukatlari ise avukatlari ise suçun unsurlarinin olusmadigi gerekçesiyle beraat verilmesi talebinde bulundu.

SUÇUN YASAL UNSURLARI OLUSMADIGINDAN BERAAT

Istanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi, beyanlarin ardinda suçun yasal unsurlari olusmadigi gerekçesiyle aralarinda Merdan Yanardag, Sedef Kabas ve Mustafa Sönmez'in da bulundugu 33 sanik hakkinda “piyasa dolandiriciligi” suçundan beraat karari verdi.

Haklarinda beraat karari verilen isimler söyle:

'Abdullah Bilir, Ali Fuat Demirbas, Belgin Taspinar, Belkiz Devebakan, Berat Tasar, Bilal Can Sagir, Burcu Deren, Candan Hoyladi, Cenk Salar, Elif Yarar, Fecri Çalboga, Fercan Yalinliliç, Halit Tokus, Hikmet Burak Altan, Kerim Karakaya, Levent Çaska, Mehmet Mentes, Mehmet Selçuk Çimsir, Mehmet Can Biber, Merdan Yanardag, Metin Sar, Mustafa Sönmez, Orçun Çakir, Orhan Aydin, Orhan Kalkan, Sedef Kabas, Sinan Tuzlaci, Sinem Sahan, Senay Becerikli, Teoman Aluç, Tugba Firat, Vedat Gürdal, Volkan Sar.' 


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °